ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ:Η αποφαση της δημοτικης αρχης κινειται στα πλαισια της μη επιβολης προστιμου της Ε.Ε υψους 34.000 ευρω ανα Χ.Α.Δ.Α την ημερα,προασπιζοντας με το ελαχιστο κοστος τους συμπολιτες μας.!!!

  • Στο 3.Για τις Κροκεες,η λυση ΑΡΔΕΛΙ-ΜΟΝΑΧΟΛΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ εκ της νεας δημοτικης αρχης,ετσι οπως ηταν σχεδιασμενη απο τον συνδεσμο στερεων αποβλητων.
  • Στο 7.Το μοντελο ολοκληρωμενης διαχειρισης αφορα στον περιφερειακο σχεδιασμο,οταν συμφωνα με εκτιμησης,η περιφερεια θα φερει νεες λυσεις{δηλαδη θα ειναι πολλες...τωρα την μια λυση ψαχνουν οι πολλοι,αλλα δεν την βρισκουν!!!],υπερβαλοντας τον ηδη υπαρχοντα ΠΕΣΔΑ.
  • Δωρεαν τελη υδρευσης,αρδευσης,αποχετευσης,τελη δημου του τεχνικου προγραμματος.{Τα παραπανω δωρεαν τελη θα υπαρχουν μονο για τα δυο-τρια χρονια μεχρι να γινει η κεντρικη διαχειρηση αποριμματων στην περιφερεια η θα ειναι για περισσοτερα χρονια?}Προτερεοτητα στην προωθηση εργων του ΕΣΠΑ{ολη η χωρα περιμενει να παρει απο αυτο το προγραμμα,για ριχτε μια ματια στο διαδυκτιο}{Μινι βιολογικος καθαρισμος,κλειστο κυκλωμα αρδευσης,αγροτικη οδοποια,αναγκαια εργα,αναπτυξη αγροτικων/συναιτερισμων προιοντων κ.λ.π}.
  • Στην συζητηση ελαβαν μερος οι φορεις και οι πολιτες,οι οποιοι επικεντρωθηκαν στην διαχρονικη πορεια των απορριματων και τους αγωνες των πολιτων.{σαν αυτο που εγινε στο διοικητηριο με τις μαυρες σημαιες,οπου ο νυν δημαρχος Σπαρτης εκανε οτι δεν ηξερε για ποιον λογο ηταν οι ιδιοι εκει...αλλα μετα απο λιγο θυμοταν???}.
  • Το κλιμα υπηρξε φορτισμενο,με ζωηρες αντιπαραθεσεις και σαφη προσανατολισμο εναντια στην χωροθετηση δεματοποιητη{που ειναι το φορτισμενο κλιμα αφου δεν το κατεγραψε ολο η καμερα του ΚΡΟΚΕΑΙ gr η δεν ηθελε???Τα σκουπιδια του πρωην δημου Κροκεων δεν πηγαιναν και δεν πηγαινουν ακομα και σημερα σε κανεναν σκουπιδοτοπο,η εχουν ιδιαιτερο σκουπιδοτοπο τυπου Ι.Χ,που κανεις δεν τον ξερει...πλην των ιδιων και ειναι σε κρυφο μερος???}.
  • Υπηρξαν και αποψεις που αφηνουν ανοιχτο το ενδεχομενο για νεα συζητηση και επερξεργασια προτασεων{προφανως ενοειται τον κυριο που με το φτωχο του μυαλο εξεφρασε προσωπικη αποψη{πριν προλαβει να την εκφρασει ο διπλανος του ειπε οτι αυτη ειναι προσωπικη του αποψη!!!} σχετικα με το οτι σε δυο χρονια οι Κροκεες δεν θα εχουν καμια δημοσια υπηρεσια και απο τα λεγομενα του αφησε να πλαναται στην αιθουσα και εκ του ασφαλους,κατι μονιμο για πολλα χρονια...μιλησε για επεκτασεις και για τοπικη διαχειρηση και περισυλλογη απορριματων,αφου εθεσε και ορους... χωρις ιδιωτη στην μεταφορα και οτι ο δημαρχος προσδιοριζει την επιχοροιγηση στα-καποια-1.200.000 ευρω...αλλα συμφωνα με τους δικους του υπολογισμους ο δημος Ευρωτα...παραγει 100.000 τονους ετησιως και με 100 ευρω εκαστος ισον???Καπου..5 τονους ετησιως ο καθε δημοτης!!!Ο μη δημοτης???...και οτι για ολα θα αποφασιζουν μονο οι Κροκεατες και κανενας αλλος,ουτε απο το Βλαχιωτη,Γλυκοβρηση η τα Νιατα...δηλαδη ολα θα τα κινουν οι Κροκεες η στο χωριο,που θα ειναι η υπαιθρια{ΦΥΣΙΚΑ?}δεματο-αποθηκη και διαφωνει ακομα και για τους 12 κατοικους της περιοχης,που μπορει να ειναι και 30,40,50,100,που θα δουλευουν στην τοπικη επιχειρηση Κροκεων!!!{στο δελτιο τυπου του δημου δεν υπαρχει καμια αναφορα,αφου μενει εκθετος και ο ιδιος ο δημοτης/συμβουλος,αλλα και ο δημαρχος,αφου αυτα που λεει δεν ειναι εφικτα.}Απο μια αποψη ειναι λογικο το επιχειρημα ο ρυπαινων πληρωνει...αλλα τετοιο ποσο δεν υπαρχει στον προυπολογισμο του δημου για φετος τουλαχιστον!!!.
  • .Αυτο δειχνει οτι υπαρχει αδιεξοδος,την στιγμη που η τοπικη ενοτητα δεν υποχωρει και τι ειναι επιτελους αυτο,που δεν γνωριζουν οι αλλοι δημοτες???.Παρα την προσπαθεια και τις διαβεβαιωσεις,ενος δικου τους ανθρωπου οπως ειναι ο κυρ.Παναγιωτακακος???.
  • Λεγοντας οτι θα ειναι προσωρινα και για 2+1 χρονια και σε εξι μηνες θα γινει ολοκληρωμενη μελετη για ολη την περιφερεια και σε περιπτωση που κατι αλλαξει θα φυγει απο αυτη την αιθουσα ως πολιτης και θα παραιτηθει...ειπωθηκαν και καποια αλλα πραγματα,που δεν τα γνωριζουμε εμεις...οποτε}.
  • Τωρα το τοπικο συμβουλιο,αφου ακουσε τις θεσεις των φορεων,καλειται ως αρμοδιο,να διατυπωση την τεκμιριωμενη θεση του,και συμφωνα με τα συμφεροντα των Κροκεων και των συμπολιτων τους.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Στο τελος του δελτιου τυπου και σε αυτα που γραφονται δεν υπαρχει κανενα χρονικο οριο για την θεση που θα παρει η τοπικη ενοτητα Κροκεων και τα τοπικα συμβουλια και οι φορεις...ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ..ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ{ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ... ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ...}.
  • Συμφωνα με αυτα τα λιγα που ειπωθηκαν(μεσω του Κροκεαι gr) δεν υπαρχει αλλος τοπος να γινει αυτη η χωροθετηση του δεματοποιητη στερεων αποβλητων για 2+1 χρονια???.
  • Μονο μια μελετη υπαρχει που να πληρη τους ορους για να δουλεψει...ο δεματοποιητης και μονο στην περιοχη των Κροκεων???.
  • Απο το 2009 μας ειπε ο γ.γ Πελοποννησου οτι απο τα μεσανυχτα του νεου χρονου θα πληρωνουν οι δημοι προστιμα 33.000 ευρω-τοτε-αν δεν κλεισουν οι σκουπιδοτοποι!!!.
  • Εφτασε το 2010 μας αφησε και αυτος ο χρονο  και πριν την ελευση του 2011 μας ειπαν ολοι το ιδιο παραμυθι και σημερα παλι ο καθε δημος θα πληρωνει απο 01/07/2011 το προστιματακι του!!!.
  • Ενταξει να υπαρχει διαυγεια αλλα να μην μας εμπαιζουν χωρις να υπαρχει λογος...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ???.
  • ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ...ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ...ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...ΠΟΤΕ???