ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα... μυστικά του «Ντούντα»! (vid)

Τον περασμένο Ιούνιο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εκ των ομιλητών σε σεμινάριο προπονητικής στο Βελιγράδι κι αποκάλυψε μερικά απ' τα... μυστικά του. Δείτε το εξαιρετικό 55άλεπτο video!

 Πηγή: Gazzetta

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλοι οι Νέοι με την Μολδαβία

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την αντίστοιχη της Μολδαβίας στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013. Διαβάστε τι δήλωσε ο Θοδωρής Παχατουρίδης

Πηγή: Sport 24

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Τρία στα τρία" ο Εργοτέλης, Νίκη... στο τέλος

Με το γνωστό 1-0 ο Εργοτέλης έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα και αποτελεί τη μοναδική ομάδα που παραμένει χωρίς απώλεια μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών της Football League. Στα τελευταία λεπτά επιτεύχθηκε η νίκη της Νίκης Βόλου επί του Ηρακλή με το ίδιο σκορ.

 Πηγή: Contra

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Εκτός αποστολής ο Χριστοδουλόπουλος Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστη οίδημα στον τετρακέφαλο και ο Φερνάντο Σάντος τον απέκλεισε από την αποστολή της Εθνικής. Κλήθηκε στην θέση του ο Φωτάκης, στην προπόνηση και ο Σταφυλίδης

Νέος "πονοκέφαλος" προέκυψε για τον Φερνάντο Σάντος στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (10/10) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Συγκεκριμένα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστη οίδημα στον τετρακέφαλο και έτσι ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός τον απέκλεισε από την αποστολή για τα ματς με Βοσνία/Ερζεγοβίνη και με Σλοβακία.
Μετά από την εξέλιξη αυτή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλήθηκε ο Φωτάκης για να τον αντικαταστήσει. Παράλληλα στην προπόνηση της Εθνικής βρίσκεται και ο Σταφυλίδης που κλήθηκε από την Εθνική Ελπίδων, καθώς ο Τζαβέλλας που έχει ίωση μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά βρέθηκαν ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής μαζί με τον πρώην Σοφοκλή Πιλάβιο με τον δεύτερο να κάνει τις σχετικές γνωριμίες με τους διεθνείς και το τεχνικό τιμ.

 Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 22:30 το ματς Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!.ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ...

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Αρχίζει το πρωτάθλημα! Θα έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αποφάσισαν οι 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ! Διαβάστε λεπτομέρειες...

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στις 22:30 το ματς Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

ΠΗΓΗ:Onsports.gr

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!.ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ...

                         ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007/08                                 
  • 1ον.Υπαρχει στον ΚΑΠ αρθρο απεριοριστων αλλαγων παικτων? 
  • 2ον.Υπαρχει στον ΚΑΠ αρθρο 17.Αδυναμια συμμμετοχης σε αγωνα?
  • 3ον.Πληρης εφαρμογη των κανονισμου αγωνων ποδοσφαιρου?.
  • 4ον.Υπαρχουν 19 η 18 αρθρα σε αυτη?.
  • 5ον.Τα πρακτικα της εκτακτης Γ.Σ που εγινε μηνες πριν απο την <<προκηρυξη>>μπορουν να μας τα δωσουν στην δημοσιοτητα πριν την εναρξη του παιδικου πρωταθληματος?.(ΣΧΟΛΙΟ 1ο:Η να φωναζουμε οπως πριν 12 χρονια σε μια συνεδριαση του Δ.Σ για τα πρακτικα οπως τοτε...τα πρακτικα να μας φερουν τα πρακτικα τωρα...μια φωνη ακουγετε να λεει,ποια πρακτικα αφου δεν κραταμε!!!.Ναι λεει ο αλλος...αλλα μερικες φορες κραταμε μεχρι να καθαρογραφουν θα περιμενουμε τρεις ημερες για αυτα που ρωτας!!!.)Δημοσια ολα αυτα...στο ιδιο Δ.Σ ο προεδρος του ελεγε να μην φωναζει για αυτα,διοτι τωρα εχουμε αλλο θεμα!!!.Οντως το αλλλο θεμα ηταν...ολιγον ασοβαρο,παρα ταυτα κανεις τους δεν ειπε λεξη για αυτα που λαβαιναν χωρα στον χωρο...για αρθρα του Κ.Α.Π ηταν και τοτε...ρωτουσε ο επικεφαλης τον εκπροσωπο ενος κοντινου σωματειου με ποιο αρθρο θελει να τον τιμωρησουν!!!.Αλλα καποιοι εκαναν οτι δεν τρεχει τιποτα... 
  • Σχολιο 2ο.Ολα τα αρθρα της παρακατω προκηρηρυξης μοιαζουν σαν διδυμα αδερφια με αυτα της περιοδου 2007/08,εκτος απο τον νεο αρθρο για την συμμετοχη παικτων μεχρι ενος οριου 20 ποδοσφαιριστων.Ολα εγιναν στα γρηγορα...επιασαν τα σωματεια στον υπνο με μια εκτακτη Γ.Σ επειδη μας πιεζαν ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ-ΕΠΟ...ενω σε αλλες Ε.Π.Σ της χωρας...μαλλον θα ειχαν αγνοια κινδυνου!!!.
  • ΣΧΟΛΙΟ 3ο.Στις 13/4/2008 σε τηλεφωνικη συνομιλια που ειχε το ραδιοφωνο του Fly,στα γηπεδα της Λακωνιας με τον Ενωσιακο προπονητη και τον γνωστο αθλητικο συντακτη,οπου εκεινος ειχε παει για κατασκοπεια σε ενα γηπεδο αρκετα μακρια απο την Λακωνια,το μελος σας και αθλητικος συντακτης του εν λογω σταθμου με αγωνια τον ρωταει δυο φορες για την προκηρυξη των αγωνων Τζουνιορς,μετα την μεγαλη τους επιτυχια να παρουν το πρωταθλημα με αντιπαλες τις ομαδες των Ενωσεων Αρκαδιας,Κορινθιας,Αργολιδας,εχει μια και μοναδικη αγωνια μετα τα νεα της <<κατασκοπειας>> για πληροφοριες του μελους οτι χρειαζονται ψηλα παιδια,ο ενωσιακος προπονητης απαντα οτι υπαρχουν ψηλα παιδια στα νοτιοανατολικα και μακρινα απο την πρωτευουσα μερη...εχει μια αδικαιολογητη αγωνια για το αν οι αλλαγες ηταν απεριοριστες και αν γνωριζουν κατι(ηταν και ετερος μαζι του)...οι απαντησεις ηταν οτι μαλλον ετσι ειναι...ετσι νομιζω,ναι κατι τετοιο πρεπει να ισχυει!!!.
  • Τελικα δεν ειχαν ενημερωση οι διοικουντες την Ενωση και ο Ενωσιακος προπονητης...μενοντας σε αυτα που εφτιαξαν για το δικο τους παιδικο πρωταθλημα και δεν ρωτησαν κανενα για αλλαγες σε προκηρυξεις και κανονισμους,οπως εδειξαν τα μετεπειτα γεγονοτα...αφου απεριοριστες σε συμμετοχη δεν ηταν για ολους...απλα περιορισμο ειχαν οι μικροι που τελικα και δυστυχως για αυτους  η απαντηση ειναι λιγο παρακατω...υπαρχει η σχετικη ανοιχτη επιστολη σε ΓΝΩΣΤΗ αθλητικη εφημεριδα,ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ με ημερομηνια 25/4/2008 στον γνωστο προεδρο της ΕΠΟ και στην στηλη η επιστολη της ημερας(οχι τον Πρωιν,αλλα ΓΙΑ τον ομοφωνα και αβιαστα και σε χρονο μηδεν απο την στιγμη της υποψηφιοτητας της Ε.Π.Σ Λακωνιας,τεως προεδρου της ΕΠΟ..αυτο το δειχνει και η ημερομηνια) απο γνωστο αποστολεα!!!.Γραφει μεταξυ αλλων.(Τα Τζουνιορς της Λακωνιας τερματισαν πρωτα μεταξυ των Ε.Π.Σ Αρκαδιας,Κορινθιας,Αργολιδας.Και εκει που εβλεπαν τους εαυτους τους πρωταθλητες,ερχεται η Ε.Π.Ο και τους λεει...ευχαριστουμε μεχρι εδω,απο εδω και περα θα συνεχισουν οι μεγαλοι)<<ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Στην επιστολη ο αποστολεας γραφει οτι περιμενει τον ιδιο να πει στα παιδια τον λογο για τον οποιον δεν πηγαν αυτα...> >.Γιατι δεν γνωριζε η Ε.Π.Σ Λακωνιας τιποτα απο την Ε.Π.Ο για την προκηρυξη την στιγμη που καποτε ηξεραν ακομα και την ωρα που μια ομαδα εκανε μια ενσταση?.Εγω εκανα κλειστη επιστολη στον συντακτη και μελος του Δ.Σ σας στην εκπομπη του και στον Ρ.Σταθμο?.Ανοιχτη ηταν,αλλα οχι ικανη μερικως μειονεκτικη...με αγνωστο αποστολεα και γνωστο την δευτερη φορα σε εσας...διπλο μειον!!!.
  • H EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLY FM.
  • Στον αγωνα Ευρωτας-Αστερας Βλαχιωτη,ο προπονητης-γυμναστης του Αστερα,στο 10 εκανε δυο αλλαγες ενω προηγειτο με 2-0.
  • Ξαφνικα μετα απο την παροδο 6 λεπτων εκανε αλλες δυο αλλαγες!.Αυτο μου φανηκε παραξενο!
  • Ρωτησα στο ημιχρονο για το ποσες αλλαγες μπορουν να γινουν.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ!!!
  • Ζητω επισημα να γινει γνωστος ο κανονισμος αυτος και συντακτης αυτου.Ο κανονισμος αυτος ειναι ανισος γιατις ομαδες που δεν εχουν την δυνατοτητα να διαθετουν παιδια αυτης της ηλικιας.
  • Στο παιχνιδι αυτο η ομαδα του Ευρωτα ειχε μολις 12 παιδια και ο Αστερας 20!!(ισως και περισσοτερα).ο γυμναστης η προπονητης του Αστερα αφου ο κανονισμος του το επιτρεπει καλως επραξε.Ομως,ως γυμναστης θα επεπε να τηρισει το καλως αγωνιζεσται και να σταματησει τις αλλαγες για τα ματια των γονεων τους.
  • Ηταν εμφανες οτι ο Ευρωτας δεν εχει παιδια.Ο Ευρωτας παιζει στο παιδικο με ελαχιστα παιδια,απο το χωριο 8 εχει μονο και τα υπολοιπα ειναι απο τα διπλανα χωρια.Εβλεπε οτι τα παιδια του Ευρωτα απλως περπατουσαν στο γηπεδο και δεν ειχε το θαρρος να μην κανει αλλες αλλαγες.
  • Προσωπικος ποτε δεν θα επρατα κατ αυτον τον τροπο δεν θα ανοιγα ανοιχτες πορτες.
  • ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.
  • Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ.
  • Φιλικα Γιαννης Ταμβακολογος.ΠΡΟΣ Κυριο Ψυχογιο.
  • Η επιστολη πηγε στην εκπομπη του εν λογω κυριου μελους και του Δ.Σ Ε.Π.Σ Λακωνιας δεν μεταδοθει ποτε διοτι εμαθαν μετα απο πολλα τηφωνηματα ενα προσωπικο δεδομενο του επιστολεα που ΗΤΑΝ καθοριστικο και για την μη μεταδοση της και οχι μονο...
  • Η Ε.Π.Σ κανει διακρισεις(ακομα και σημερα)οπως στην εκπομπη του μελους της και δεν απαντα σε Email που απεστειλα προσωπικα δυο φορες για το παιδικο πρωταθλημα???.


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ:ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2001 ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 4 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ:



25 Απρ 2012


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ Ν.Ε Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ!!!.Ο ΚΑΘΕ(ΓΙΑ ΣΑΣ) ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ,

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr