ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Με Ρανιέρι για την πρόκριση

Υπό το βλέμμα του Κλαούντιο Ρανιέρι και των συνεργατών του θα διεξαχθεί η ρεβάνς του Ατρομήτου κόντρα στη Σαράγεβο την Πέμπτη.
Η ΕΠΟ ενημέρωσε τη Δευτέρα την ΠΑΕ Ατρόμητος ότι ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας θα παρακολουθήσει το ματς δια ζώσης για να τσεκάρει τους Ελληνες του Ατρομήτου αγωνιζόμενους.
Κατά τ' άλλα, ο Ούμπιδες δοκίμασε να προπονηθεί με μπάλα τη Δευτέρα.Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη αν και το τεχνικό τιμ δύσκολα θα ρισκάρει.
Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχου. 

Πηγή: Contra

«Ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ ο Κοντομηνάς»

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μάνο Μαλέλη, ο γνωστός επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να ασχοληθεί πιο ενεργά με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Μέχρι στιγμής ο Κοντομηνάς έχει βοηθήσει με χορηγίες τους ασπρόμαυρους, με τον συνεργάτη του να λέει ότι ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα να έχει νεότερα επί του θέματος.
Αναλυτικά Συγκεκριμένα ο κ. Μαλέλης είπε στον Arena:
Για το θέμα της εμπλοκής του Κοντομηνά στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Πολύ σύντομα και ίσως την άλλη εβδομάδα θα έχω περισσότερα νέα. Για να είμαι σοβαρός σε αυτά που θα πω, σε λίγες μέρες θα μπορώ να πω περισσότερα. Υπάρχουν καλές προοπτικές αλλά η οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον. Ο,τι έχω πει στην αρχή δεν έχει αλλάξει, αλλά απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Νομίζω πως την άλλη εβδομάδα θα έχουμε κάτι ουσιαστικό. Εγώ θα είμαι κοντά στον ΠΑΟΚ, θα δούμε και την περίπτωση της χορηγίας αν αυτό το θέμα δεν ευωδοθεί (σ.σ. εννοεί το θέμα της πιθανής μετοχικής εμπλοκής του Κοντομηνά στην ΚΑΕ). Δεν θέλω να γεμίσω με αισιοδοξία τον κόσμο πριν έχω κάτι οριστικό».
Συνεχίζοντας, τόνισε: «Η διοίκηση καταλαβαίνει πως δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει αν δεν γίνουν σοβαρές προσθήκες. Υπάρχει και η συμμετοχή στην Ευρώπη. Να ξέρει ο κόσμος πως δεν αφήνω να περάσει ο χρόνος δίχως να κάνω κινήσεις. Με βεβαιότητα λέω πως υπάρχει ενδιαφέρον (σ.σ. εννοεί από τον Κοντομηνά για την ΚΑΕ). Υπάρχουν όμως πολλά δεδομένα και παράμετροι για να παρθεί μια τελική απόφαση. Θα φανεί το επόμενο διάστημα τι θα γίνει. Ολοι μας, πάντως, εγώ, ο Πρέλεβιτς, ο Γαλατσόπουλος, ο Αμοιρίδης, ο Πανάκας και ο Πατρίδας θα βοηθήσουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την νέα χρονιά. Δεν θέλω να μείνει η εντύπωση πως η ομάδα θα μείνει έτσι».
Για την απόκτηση του Βον αλλά και για τις σκέψεις του για το ρόστερ, είπε: «Ειναι καταξιωμένος αθλητής ο Βον, όμως η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Στο εσωτερικό δύσκολα να αναζητηθεί κάποιος καλός παίκτης, όπως είναι ο Τσαιρέλης και ο Μπόγρης. Σκέψη δική μου για την ομάδα είναι ο Αθηναίου και ο Πελεκάνος. Σχεδόν όλοι οι ψηλοί φεύγουν από την ομάδα. Ο Κασελάκης ακούστηκε για την ΑΕΚ, ο Μπόγρης φεύγει και ο Τσαιρέλης έφυγε».
Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και αν υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω μιλήσει με τον Λάζαρο. Δεν νομίζω να εμπλακεί πάλι στο μπάσκετ ως παίκτης. Πιθανόν ως προπονητής να γίνει αυτό».

Πηγή: AEK365

Η Ελλάδα στην τελική φάση του 3Χ3


Η Εθνική ανδρών του 3Χ3 επέστρεψε από τη Ρίγα της Λετονίας, με το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Βουκουρέστι, 5-7/9) και ο Νίκος Παππάς εξηγεί όλα όσα έγιναν.

Οι Νίκος Παππάς και Νώντας Παπαντωνίου είχαν ξαναζήσει την εμπειρία στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 που είχε διοργανωθεί στο Ζάππειο.
Στη φετινή τους παρέα, στο ταξίδι στη Ρίγα της Λετονίας όπου η Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική φάση (Βουκουρέστι, 5-7/9) είχαν κοντά τους, τους Λεωνίδα Κασελάκη και Γρηγόρη Ραλάτο, στη θέση των Γιώργου Μπόγρη και Χάρη Γιαννόπουλου, με συνοδό τον Γιάννη Γιαννόπουλο.
"Υπήρχε σίγουρα η εμπειρία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν η εισαγωγή στη λογική του 3Χ3 για εμάς, το οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές", εξήγησε κατ' αρχάς ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.
"-Είναι μπάσκετ μεν, αλλά με διαφορετική λογική. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται όταν το παρακολουθείς. Είναι όντως έτσι;
"Ναι... Είναι πολύ πιο γρήγορο, περιορισμένος χώρος αλλά και χρόνος, ενώ είναι και πολύ δυνατό. Επιτρέπονται οι επαφές πολύ περισσότερο. Και είναι κάτι το οποίο μας το είπαν και οι διαιτητές τώρα στη Ρίγα. Επαφές που θα σφυρίζονταν φάουλ σε ένα κανονικό αγώνα μπάσκετ, δεν δίνονται στο 3Χ3. Πρέπει να μπεις σε μια λίγο διαφορετική λογική και να ακολουθήσεις το γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού. Έχει αλλάξει αρκετά πάντως σε σχέση με τη δική μας πρώτη γνωριμία στο Ζάππειο".
-Στη Ρίγα της Λετονίας ταξίδεψες μαζί με τους Παπαντωνίου, Κασελάκη και Ραλλάτο με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση. Και παραλίγο να πάρετε και την... κούπα. Στον τελικό αντιμετωπίσατε την ίσως καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, τη Σερβία.
"Ναι. Είναι επαγγελματίες. Έχουν φτιάξει μια ομάδα που παίρνει μέρος σε κάθε διοργάνωση, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το άθλημα, είναι ίσως η καλύτερη ομάδα και πήραν και τη νίκη στον τελικό. Το παλέψαμε λίγο, αλλά έκαναν ένα ξέσπασμα προς το τέλος και πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, μια καλή διοργάνωση με αρκετό κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε: να εξασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην τελική φάση".

Πηγή: Sport 24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ BLOG ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929.

Το blog Ευρωτας Ελους,εδω και πολυ καιρο αποτελει παρελθον μετα απο 6 χρονια και περιπου 9 μηνες συνεχους παρουσιας.
-Αυτο δεν σημαινει επι της ουσιας απολυτως τιποτα,διοτι την θεση του με ολο το υλικο του ολων αυτων των χρονων την εχει παρει ηδη ενα αλλο blog,που τα μοναδικα στοιχεια που αλλαζουν ειναι οτι κανει αρχη απο το μηδεν...για τον χειριστη του blog εχει μαθει οτι το 0 ειναι ο αριθμος 1...μαζι θα υπαρχει και ενα δευτερο blog με την ονομασια Εν Ελει(για οσους δεν ξερουν τι σημαινει θα το μαθουν στην πορεια!,).
-Λογω αυτης της αλλαγης και τα δυο blog ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΛΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
-Στην πορεια θα καταβληθουν ολες εκεινες οι ενεργειες για να ξεπεραστουν ολες αυτες οι δυσαρεστες καταστασεις για την ομαλη τους λειτουργια.
-ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ απαραιτητες το blog Ευρωτας Ελους θα υπαρχει στο διαδικτυο,απλα δεν θα γινονται σε αυτο πλεον αναρτησεις.Το Facebook Ευρωτας Ελους παραμενει ως ΕΧΕΙ δεν θα υπαρχουν σε αυτο αλλαγες...ΜΟΝΟ που περιπου 100 αναρτησεις θα (χαθουν)απο αυτο,καθως και στις αλλες 35 σελιδες που εχει χωρις να ειναι ορατες!!!.Σε αυτο και σε αυτες θα ανεβαινουν ολες οι αλλες αναρτησεις του που θα γινονται κατα την διαρκεια της λειτουργιας του.
-Το Εν Ελει θα εχει δικο του αυτονομο Facebook με ενα αλλο ικανο αριθμο σελιδων και τα δυο Blog θα εχουν αποδεκτη ενα αλλο Blog που υπαρχει ηδη με αλλη ονομασια και σε αλλη γλωσσα στον Ειρινικο Ωκεανο και ειναι μη ορατο(φαινομενικα)σε αλλες περιοχες του Κοσμου.
-Τα δυο blog συνεχιζουν αυτο που αρχισαν...σε λιγο χρονικο διαστημα θα γινουν οι πρωτες αναρτησεις.Το ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929 σε λιγο θα τεθει σε πληρη λειτουργια και στο Facebook θα γινει μεγαλη προσπαθεια να ανεβουν σε αυτο και μεσω του ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929 αγωνες του ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ με πολλα στοιχεια απο αυτους απο το 1991 σαν οριακο σημειο!!!.
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΥΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!.