ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Live Streaming.21:45 Belarus vs Slovakia 1-3,Live Streaming.21:45 Lithuania vs Slovenia 0-2,Live Streaming.21:45 Luxembourg vs Spain Ο-4..Uefa Euro 2016 Eastern European Summer Time



VIDEOS ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ

Όλα τα γκολ των προκριματικών EURO 2016

Η 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016 ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής με 8 αναμετρήσεις και το Sport24.gr συγκέντρωσε videos από όλα τα ματς...ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1,panaigialeios - aek 0-1Μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της, όμως, η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αίγιο νικώντας τον Παναιγιάλειο με 1-0. Γκολ και αποβολή για τον Αραβίδης.

Πηγή: Sport 24

Ο Κάρολ για Εθνική, Μήτρογλου και Ολυμπιακό!

Ο Κάρολ για Εθνική, Μήτρογλου και Ολυμπιακό!Ήρθε στην Ελλάδα να γράψει ιστορία η Β. Ιρλανδία και ο ηγέτης της είναι σα να παίζει... εντός έδρας! Ο Ρόι Κάρολ μιλά στο gazzetta.gr για την ομάδα-έκπληξη, τον Μήτρογλου, το γκολ της... νίκης, αλλά και την Αγγλία που δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό.

H Bορειοιρλανδοί... τρελαίνουν τον όμιλο της Εθνικής μας, πέτυχαν δυο διαδοχικές νίκες έπειτα από 48 χρόνια και έρχονται στην Ελλάδα για ρεκόρ. Πρωταγωνιστής ο Ρόι Κάρολ, που στα 37 του ξέρει καλά να... τρομάζει αντιπαλους. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μιλά στο Gazzetta.gr  για το πως η ομάδα θα του θα... κερδίσει την Ελλάδα. Τι λέει για Μήτρογλου, Ρανιέρι, πρόκριση και... Γιουβέντους! 
ADVERTISEMENT
Εγινε κι αυτό! Η Β. Ιρλανδία στην κορυφή του ομίλου με δυο διαδοχικές νίκες. Περιμένατε κάτι ανάλογο ή είστε ξαφνιασμένοι;
«Είμαστε μια ομάδα με αρκετούς έμπειρους και νέους παίκτες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και το δείξαμε στα πρώτα ματς. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο προπονητής μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έπειτα από 48 χρόνια πετύχαμε δυο διαδοχικές νίκες. Απίστευτο»
Έρχεστε στην Ελλάδα για το ρεκόρ;
Νομίζω πως θα η πρώτη φορά που θα έχει συμβεί. Βέβαια, είναι το πιο δύσκολο ματς του Ομίλου. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ο κόσμος θα είναι δίπλα της, οπότε για μας το να νικήσουμε είναι κάτι πολύ δύσκολο. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και μεις τη δεδομένη στιγμή είμαστε στην καλύτερή μας φάση. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι έχουμε σκληρή ομάδα,θα παλέψουμε»
Φαντάζομαι πως κάνεις τον... προπονητή για το ματς με την Ελλάδα. Ξέρεις πολύ καλά την ομάδα και μπορείς να την αναλύσεις στους συμπαίκτες σου...
Πίστεψέ με δεν χρειάστηκε... Ο Ο' Νιλ έχει διαβάσει πολύ καλά τους Ελληνες. Ηξερε πολλές λεπτομέρειες, περισσότερες κι από μένα. Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε διαβάσει την Ελλάδα και ξέρουμε πως να παίξουμε
Πως θα ήθελες να παραταχθεί η ομάδα σου;
Στόχος μας να σκοράρουμε πρώτοι. Αν το κάνουμε θα φέρουμε σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, αλλά και τους φιλάθλους. Η Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένοι να δέχεται πρώτη το γκολ. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε το πάνω χέρι. Βέβαια, ξέρουν όλοι πόσο δύσκολα είναι να σκοράρεις εκτός έδρας με την Ελλάδα. 
Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή. Νέο αίμα με τη Φινλανδία και θετικές εντυπώσεις
Πράγματι, ένας νέος προπονητής, παίκτες ηγέτες που αποσύρθηκαν. Η Ελλάδα όμως έχει βαριά φανέλα, έχει ταλέντο και απομένει πλέον να δεθεί. Ο Ρανιέρι είναι πολύ καλός κόουτς και πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Εχει ταχύτητα, δύναμη η Ελλάδα, αλλά και τεράστια εμπειρία. 
Παραξενεύτηκες για το άσχημο ξεκίνημα της Ελλάδας;
Ημουν σίγουρος πως θα άρχιζε με νίκες, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Βέβαια, το να παίζεις με κόσμο εντός έδρας είναι άσχημο. Αλλά, ακόμα και όταν οι Ρουμάνοι έπαιξαν με δέκα παίκτες, πάλι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό. Και με την Φινλανδία, όταν πιέστηκε έχασε τη συγκέντρωσή της. Είναι όμως ομάδα με νέο προπονητή και πρόσωπα. Σίγουρα θα βελτιωθεί;
Επιστρέφεις σε γνωστά μέρη, φοβάσαι για τους πρώην συμπαίκτες σου;
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τους ξαναδώ. Ελπίζω να δω και τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα. Θα είναι δύσκολα για μένα, αφού είναι εξαιρετικός παίκτης. Επιθετικός που μπορεί να πετύχει γκολ από το πουθενά. Είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο του ξανά. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρίσκει τον εαυτό του. Χρειάζεται πολύ προσοχή και αν παίξει θα είναι πρόβλημα για μας. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά γενικά η Ελλάδα έχει εξαιρετική ομάδα. Πολύ δυνατή άμυνα, έμπειροι παίκτες , όπως ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης. 
Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα προκριθούν στα τελικά;
Δεν είμαι αντικειμενικός. Θα έλεγα Ελλάδα και Β. Ιρλανδία, αλλά... Εκτός από την Ελλάδα που πιστεύω πως βρει τον δρόμο της δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Για μας είναι ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν έχουμε άγχος, δεν φοβόμαστε κανέναν και έχουμε έξι βαθμούς. Γιατί να μην προκριθούμε...
Κάνεις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Νοτς Κάουντι. Πότε λες να σταματήσεις;
Δεν ξέρω, είμαι ακόμα... νέος! Το κορμί μου δεν μου έχει πει κάτι... Αντέχει! Οσο το διασκεδάζω δεν πρόκειται να σταματήσω. Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από την Ελλάδα, αλλά ήθελα να ήμουν κάπου που θα έπαιζα βασικός. Η Ελλάδα είναι τεράστιο κεφάλαιο για μένα και πήρα πολλά πράγματα. 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;
Ηταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα του Ολυμπιακού. Μου φέρθηκαν εξαιρετικά και όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είμαι μέλος της οικογένειάς του. Οι άνθρωποι του, οι συμπαίκτες μου, όλοι ήταν εξαιρετικοί και γι αυτό δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ! Οπως και στον ΟΦΗ τα πέρασα εξαιρετικά και δεν τους ξεχνώ.
Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό;
Φυσικά και τον παρακολουθώ και είναι τιμή μου να μιλώ γι αυτόν στο εξωτερικό. Η ομάδα έκανε εξαιρετική πρεμιέρα, αλλά με τη Μάλμε έγιναν λάθη και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Με τη Γιουβέντους είναι τελικοί. Μου θυμίζουν τα ματς με τη Μπενφίκα. Οπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός πέρσι μπορεί και φέτος. Πρέπει να κερδίσει τη Γιουβέντους. Υπάρχει η εμπειρία, όλοι στην Αγγλία μιλούν για τον Ολυμπιακό. Πέρσι χάθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση με τη Γιουνάιτεντ. 
Επιστρέφεις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μήπως παίζεις και συ εντός έδρας;
Είμαι τυχερός που γυρίζω κι ελπίζω ο κόσμος να μην με ξέχασε... Πέρσι, μου έλειψαν ματς στο «Καραϊσκάκης», οπότε δεν παίζω εντός έδρας!

Πηγή: Gazzetta

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν "έριξε" στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ

Λοκομοτίβ Κουμπάν, ΤΣΣΚΑ,lokomotiv kouban, tsskaΗ ΤΣΣΚΑ έφυγε με την πρώτη της ήττα από το Κρασνοντάρ, όπου η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε 81-73. Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στα λάθη της ομάδας του. Διαβάστε γιατί δεν έβαλε τον Φριντζόν στο β' ημίχρονο.

Όλα τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Γ' Εθνικής και υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις στους τρεις ομίλους. Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αναμετρήσεων.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 3η αγωνιστική της Γ' Εθνικής και με βάση τα αποτελέσματα, υπήρξαν αλλαγές και διαφοροποιήσεις στις πρώτες θέσεις στους τρεις από τους τέσσερις ομίλους.
Στον πρώτο όμιλο ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε 2-0 της Θύελλας Φιλώτα και έμεινε πρώτος, ενώ στον δεύτερο Κοζάνη και Αναγέννηση Άρτας ήρθαν ισόπαλοι και οι Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και Τρίκαλα έμειναν μόνοι στην κορυφή.
Η Καλαμάτα στον τρίτο όμιλο, έμεινε στο 1-1 με τον Ζακυνθιακό, ενώ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση μετά τις νίκες τους οι ΠΑΟ Βάρδας και Δόξα Νέας Μανωλάδας.
Τέλος, στον τέταρτο όμιλο οι Κισσαμικός και Ηρόδοτος έφεραν ισοπαλία με Αστέρα Βάρης (1-1) και Τριγλία Ραφήνας (2-2) αντίστοιχα. Έτσι, η Κηφισιά είναι μόνη πρώτη μετά το 4-0 απέναντι στην Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Άρης – Εθνικός Αγιονερίου 3-1
ADVERTISEMENT
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Καμπανιακός 1-1
Δόξα Δράμας – Καστοριά 3-0
Άρης Ακροποτάμου – Ορφέας Ελευθερούπολης 2-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καβάλα 0-3
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1
Απόλλων Αρναίας – Έβρος Σουφλίου 0-1
Θύελλα Φιλώτα – Πανσερραϊκός 0-2
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Τρίκαλα – Βατανιακός 3-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Θεσπρωτός 1-1
Πύρασος – Μακροχώρι 3-0
Δωτιέας Αγιάς – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
Αναγέννηση Άρτας – Κοζάνη 2-2
Πυρσός Γρεβενών – Ρήγας Φεραίος 0-1
Οπούντιος Μαρτίνου – Λευκάδια 6-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αχαϊκή – Πανελευσινιακός 2-1
Μανδραϊκός – Αιολικός 0-1
ΠΑΟ Βάρδας – Ερμής Κιβερίου 1-0
Καλαμάτα – Ζακυνθιακός 1-1
Παναρκαδικός – Δόξα Μανωλάδας 0-1
Παναργειακός – Βύζας Μεγάρων 2-0
Αστέρας Μαγούλας – Κύμη 1-0
Ρεπό: ΑΟ Λουτράκι
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιούχτας-Ιωνικός 0-0
Κισσαμικός-Αστέρας Βάρης 1-1
Ηρόδοτος-Τριγλία Ραφήνας 2-2
Ηλυσιακός-ΑΟ Γλυφάδας 2-1
Κηφισιά-Αναγέννηση Ιεράπετρας 4-0
ΠΑΟ Κρουσώνα-Νέα Ιωνία 2-1
Ατρόμητος Πειραιά-Εθνικός Πειραιά 0-0

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:00 Panegialios vs AEK Athens 0-1, Football League 1.Eastern European Summer Time

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1,panaigialeios - aek 0-1Μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της, όμως, η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αίγιο νικώντας τον Παναιγιάλειο με 1-0. Γκολ και αποβολή για τον Αραβίδης.

Πηγή: Sport 24

Χουκ-τρίποντο και buzzer-beater (video)

Χουκ-τρίποντο, -beater,chouk-triponto, -beaterΔείτε τον Σαν Εμετέριο να σκοράρει σε τρίποντο πετώντας την μπάλα με το ένα χέρι και τον Ερβέλ να «σκοτώνει» την Ανδόρα του Μπόγρη.

Βλάοβιτς: Ακόμα με στοιχειώνει η ευκαιρία στο Καμπ Νου

Βλάοβιτς: Ακόμα με στοιχειώνει η ευκαιρία στο Καμπ ΝουΟ Κροάτης παλαίμαχος άσος θυμάται ακόμα την τελευταία φάση στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα

Το 2002 ο Παναθηναϊκός στο "Καμπ Νου" είχε την ευκαιρία να αφήσει εκτός ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ τη Μπαρτσελόνα αλλά στη τελευταία φάση η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς ο οποίος παραδέχτηκε πως ακόμα τον στοιχειώνει αυτή η χαμένη ευκαιρία.
Σε εκδήλωση που έγινε στη πατρίδα του για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κροάτης παλαίμαχος άσος δήλωσε: "Έχω πολλές αναμνήσεις παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μία με έχει στοιχειώσει. Συνέβη την περίοδο που αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό. Αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ήταν στα τελευταία λεπτά, στη ρεβάνς του Καμπ Νου και η Μπαρτσελόνα είχε σκορ πρόκρισης (σ.σ. 3-1), όταν η μπάλα έφτασε σε μένα. Σούταρα και στη διάρκεια του σουτ, το Καμπ Νου είχε σιγήσει. Δυστυχώς, η μπάλα κατέληξε άουτ και η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Για μένα, όμως, αυτή είναι η πιο έντονη ανάμνηση μου".

Πηγή: AEK365

Κατσουράνης: "Θα βοηθήσω το ινδικό ποδόσφαιρο"


Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε σε Μέσα της Πορτογαλίας και αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε την Πούνε Σίτι της Ινδίας για να συνεχίσει την καριέρα του. "Θα προσπαθήσω να γίνω ένα από τα μέλη που θα παλέψουν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου στην Ινδία. Είναι μία εμπειρία ζωής για εμένα. Οι άνθρωποι της Πούνε, με ήθελαν πάνω από ένα μήνα και μου αρέσει ο κοινωνικός σκοπός του πρότζεκτ.", αναφέρει ο Κώστας Κατσουράνης στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει η πορτογαλική εφημερίδα, "Record"

Πηγή: Contra

«Ξύπνησαν οι εφιάλτες του Ολυμπιακού»


Ο Νίκος Παππάς αφού έκανε σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για το ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας του.
Ο Έλληνας παίκτης, μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας, υπογραμμίζει την ασφάλεια που νιώθει παίζοντας δίπλα σε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης, δίνει τη δική του εξήγηση για το… μαγικό φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό και δεν κρύβει τα συναισθήματα που τον... παρέσυραν.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:
- Νίκο πως αισθάνεσαι μετά από αυτό το ιδανικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού;Το φανταζόσουνα ότι μπορούσε να κυλήσει με αυτόν τον τρόπο το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς;
«Ήταν η ιδανική πρεμιέρα για εμάς. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν η σεζόν ξεκινάει με ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, με το γήπεδό μας άδειο και την αναμέτρηση να κρίνει ουσιαστικά έναν ολόκληρο τίτλο, τότε μιλάμε για μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Στο τέλος, όμως, τα καταφέραμε, εμείς είμαστε εκείνοι που συνεχίζουν στον θεσμό και γι αυτό θεωρώ πως ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ομάδα μου στο ξεκίνημα της σεζόν».

- Μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκαθάρισε ότι είχε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας.Με ποιον τρόπο σας έδειξε αυτήν την εμπιστοσύνη;
«Αλήθεια είναι αυτό. Ο προπονητής μας από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε ειδικά για το ματς με τον Ολυμπιακό φρόντισε να μας δείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη που έτρεφε σε όλους μας. Και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η στιγμή που μάθαμε ότι δεν θα έχουμε μαζί μας τον Τζειμς λόγω του τραυματισμού του, με τον κόουτς να δείχνει ξεκάθαρα πως μας εμπιστεύεται και μας υπολογίζει όλους. Έδειξε ότι δεν ήθελε να ρισκάρει με τον Γκιστ αφού δεν ήταν έτοιμος και παράλληλα δεν είχε πρόβλημα γιατί πίστευε στους υπόλοιπους. Και φυσικά το έδειξε στην πράξη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πως μας εμπιστεύεται όλους».

- Πολλοί θεώρησαν πως από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε την διαφορά των 12 πόντων στην τρίτη περίοδο το ματς τελείωσε.Τι ήταν αυτό που σας κράτησε ζωντανούς και κάνατε την ανατροπή;
«Εκείνη η στιγμή ήταν η δυσκολότερή μας μέσα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, εμείς αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες κυρίως στην άμυνα με τον αντίπαλό μας να βρίσκει σκορ και να παίρνει διαφορά. Και όμως εκεί αντιδράσαμε. Αν και είχαμε μια πεντάδα που δεν είχε μεγάλη εμπειρία από τέτοια ματς, ήμουν μέσα εγώ, ο Μποχωρίδης και ο Διαμαντάκος τα καταφέραμε. Και νομίζω ότι στο τέλος όλα τα παιδιά εμφανίστηκαν όχι απλά αντάξια των περιστάσεων, αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό. Εμένα προσωπικά αλλά και τους συμπαίκτες μου, μας πείραξε πολύ το ότι ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά και άρχισε να την ανοίγει. Εμείς ξέραμε πολύ καλά ότι αυτή δεν είναι η διαφορά μας. Ότι η εικόνα του ματς δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές μας δυνατότητες, αλλά και την προσπάθεια που είχαμε καταβάλλει στο παρκέ μέχρι εκείνη την στιγμή. Και αυτό που κάναμε ήταν να μην τα παρατήσουμε, ξέραμε ότι το ματς έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά και να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και στις οδηγίες που μας έδινε ο προπονητής μας».

- Τι έγινε στα τελευταία δύο λεπτά;
«Θεωρώ ότι αυτό το ματς ήταν ότι καλύτερο για τον κόσμο που το παρακολούθησε. Είτε για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, είτε για τους Ολυμπιακούς, είτε για τους ουδέτερους. Η… ίντριγκα που σου προφέρουν αυτά τα ματς είναι μοναδική. Και ειδικά αν συμμετέχεις. Πόσο μάλιστα, αν στο τέλος κερδίζει η ομάδα σου. Γενικά, πάντως, για το μπάσκετ, νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν για το άθλημα. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Έγινε ένα φοβερό παιχνίδι.  Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι ξέρω πως θα ακουστεί περίεργο, αλλά  θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν το εννοώ με περίεργο τρόπο, αλλά καθαρά μπασκετικά. Πιστεύω ότι και σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός στο τέλος είχε πρόβλημα γιατί… ξύπνησαν οι εφιάλτες του. Πιστεύω πως αυτό λειτούργησε καταλυτικά. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το ματς είναι στην… κόψη του ξυραφιού να βρίσκει τον τρόπο και να το κερδίζει. Και αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους αντιπάλους μας. Κάτι τέτοιο έγινε και την Πέμπτη το βράδυ».

- Ο Ιβάνοβιτς μετά το τέλος του παιχνιδιού έκανε λόγο όχι μόνο για μία…νίκη,αλλά για πολλές μέσα από αυτό το παιχνίδι.Συμφωνείς σε αυτό;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μου, που «χτίζεται» τώρα και έχει στο ρόστερ της πάρα πολλά νέα παιδιά που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι αλλά και ότι αυτό έγινε με αρκετούς νέους να συμμετέχουν. Είναι ένα τεράστιο εφόδιο για τη συνέχεια. Όλοι μας πήραμε εμπειρίες και παραστάσεις που θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια των υποχρεώσεών μας. Ο προπονητής μας, έχει ξεκαθαρίσει πως μας θέλει «ετοιμοπόλεμους» όλους, την κάθε στιγμή. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση. Είναι μεγάλο πράγμα για εμάς που έχουμε μαζί μας παίκτες έμπειρους όπως τον Διαμαντίδη, τον Φώτση και τον Μπατίστα που μας… οδηγούν και τους έχουμε ανάγκη σε διάφορες καταστάσεις».

- Στο τέλος του αγώνα σε είδαμε να… συγκινείσαι.
«Αλήθεια είναι πως στο τέλος του παιχνιδιού ένιωσα κάπως. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα για όλους μας. Ακούσαμε πάρα πολλά άσχημα πράγματα και αμφισβητηθήκαμε πάρα πολύ. Δε γίνεται να μη σε επηρεάσει αυτό το πράγμα. Ακούγαμε ότι θα φάμε 20, θα φάμε 30 πόντους και ότι κατεβαίνουμε για να σταθούμε αξιοπρεπείς και να χάσουμε λίγο. Αυτά στον Παναθηναϊκό δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν. Ποτέ δε θα κατεβούμε σε έναν αγώνα για να χάσουμε λίγο. Πάντα θα κατεβαίνουμε για να νικάμε. Και όλη αυτή η ένταση της εβδομάδας μου βγήκε με το που τελείωσε ο αγώνας. Παρασύρθηκα από τα συναισθήματά μου».

- Πόσο διαφορετικό μπορεί να ήταν το βράδυ της Πέμπτης, αν το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού και όχι από άδεια καθίσματα;
«Έχοντας μέσα μου την περσινή εμπειρία μου στην ομάδα μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο κόσμος μας δίνει τεράστια βοήθεια. Τεράστια ώθηση για να προσπαθούμε και να συνεχίζουμε. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν παίζαμε μπροστά σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήταν κρίμα για τους οπαδούς μας να μην έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ζήσουν από κοντά αυτήν την αναμέτρηση. Δε πρέπει να ξανασυμβεί. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μέρα με την ημέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανεβαίνει και ο κόσμος θα πρέπει να είναι δίπλα μας. Τον έχουμε ανάγκη για να πετύχουμε τους στόχους μας».

- Και τώρα, ο Παναθηναϊκός πως προχωράει;
«Μπορεί να ακουστεί… κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Για εμάς τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και η σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να διαχειριστούμε σωστά αυτή μας την νίκη για να μη μας γυρίσει… μπούμεραγκ. Κάναμε ένα βήμα μπροστά και πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα μπροστά».

Πηγή: Leoforos.gr

Εννέα ματς την Κυριακή και τα γκολ της Παρασκευής (videos)

Εννέα, Κυριακή,ennea, kyriakiΕννέα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Football League την Κυριακή. Δείτε όλο το πρόγραμμα και τα γκολ της Παρασκευής (VIDEOS).

ΝΕΑ «ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ» O Αντιτς αγαπά μέχρι θανάτου τον Τόμιτς!


O Αντιτς αγαπά μέχρι θανάτου τον Τόμιτς!
Ο Πέρο Αντιτς ήταν μεγάλος πολέμιος του Γιώργου Μπαρτζώκα για πολλούς και διάφορους, προσωπικούς του λόγους. Από την άλλη, ο σέντερ από την ΠΓΔΜ είναι υπέρμαχος της λύσης του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και η χαρά του, στο άκουσμα της, έστω, προσωρινής, αντικατάστασης του Μπαρτζώκα από τον πρώην άσο των «ερυθρόλευκων» είναι ανείπωτη! Ο Αντιτς πάντως, με νέα «τιτιβίσματα» προτείνει στην διοίκηση του Ολυμπιακού να τον διατηρήσει στον πάγκο ως το φινάλε για να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε επιτυχίες.
«Εύχομαι επιτέλους ο Ολυμπιακός να δώσει την ομάδα στον Τόμιτς για να την οδηγήσει φέτος. Ξέρω πως να κερδίζει τρόπαια» αναφέρει το ένα «τιτίβισμα», ενώ το άλλο λέει: «Ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση τη δεδομένη στιγμή. Μίλαν, έχεις την στήριξη όλης της Ευρώπης και της Euroleague. Τον αγαπώ μέχρι θανάτου!»
Πηγή: Goal

Πουλάει Βιδάλ, πάει για Μάτα η Γιουβέντους

Πουλάει Βιδάλ, πάει για Μάτα η ΓιουβέντουςΤην απόφαση να παραχωρήσει τον Γενάρη τον Αρτούρο Βιδάλ έχει λάβει η Γιουβέντους, με τον Χουάν Μάτα να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Ποιες ομάδες έχουν βάλει στο μάτι των Χιλιανό.

Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για την απόκτηση του Χουάν Μάτα μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση του Αρτούρο Βιδάλ από τους «μπιανκονέρι».
Αυτό προκύπτει από το σημερινό δημοσίευμα της «Corrier Dello Sport», η οποία αναφέρει ότι η «Γηραιά Κυρία» εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει τον Χιλιανό εξτρέμ.
«Δείχνει ανήσυχος και συνεχώς δηλώνει τραυματίας, και θέλει να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Ντόρτμουντ. Φαβορί για την αντικατάστασή του είναι ένας Ισπανός, ο Χουάν Μάτα», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Η Γιουνάιτεντ είχε κινηθεί για την απόκτηση του παίκτη πριν από μερικούς μήνες, αλλά τελικά οι συζητήσεις δεν είχαν αίσιο τέλος – παρά τα 60 εκατ. ευρώ που φέρεται να έδιναν οι Άγγλοι στους Ιταλούς.
Πηγή: Σπορ FM

Φινλανδία - Ελλάδα 1-1,Γερμανική ήττα στην Πολωνία,VIDEOS ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 26 ΜΑΤΣ Όλα τα γκολ των προκριματικών EURO 2016

Φινλανδία - Ελλάδα 1-1,finlandia - ellada 1-1Η Εθνική ομάδα, που άρεσε μονάχα στο πρώτο μέρος, έφυγε με το 1-1 από το Ελσίνκι κόντρα στη Φινλανδία. Γκολάρα από Καρέλη, απαραίτητη πλέον η νίκη με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΡΟΪ ΚΙΝ ΣΕ 13 ΛΕΠΤΑ

Γερμανική ήττα στην Πολωνία

Με γκολ των Μίλικ και Μίλα η Πολωνία νίκησε 2-0 την Γερμανία, ο Τζούτζακ πλήγωσε την Ρουμανία, με Ρόι Κάρολ στην κορυφή του ελληνικού ομίλου η Β.Ιρλανδία (videos)΄ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

VIDEOS ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 26 ΜΑΤΣ

Όλα τα γκολ των προκριματικών EURO 2016


Η 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016 ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr συγκέντρωσε τα videos από όλες τις αναμετρήσεειςΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Πηγή: Sport 24