ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

"ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ" ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 video



Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε 2-0 στην Ρωσία, αλλά εν συνεχεία χαλάρωσε και με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Νάτχο η ΤΣΣΚΑ πήρε την ισοπαλία με 2-2

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 AS Roma vs Bayern Munchen,Live Streaming.21:45 APOEL Nicosia FC vs Paris Saint Germain,Live Streaming.21:45 FC Barcelona vs Ajax,Live Streaming.21:45 FC Schalke 04 vs Sporting CP,Live Streaming.21:45 Chelsea vs Maribor,Live Streaming. 21:45 FC BATE Borisov vs Shakhtar Donetsk,Live Streaming.21:45 FC Porto vs Athletic,Live Streaming Champions League,. Bilbao Eastern European Summer Time

Η Μπάγερν νίκησε με 7-1 την Ρόμα μέσα στο "Ολίμπικο"... θυμίζοντας Γερμανία στην Βραζιλία, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχασε βαθμούς στην Ρωσία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ(videos)

Πόρτο - Μπιλμπάο 2-1, ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-7

Πόρτο - Μπιλμπάο 2-1 ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-7,porto - bilbao 2-1 bate - sachtar 0-7Με πέντε γκολ του Λουίζ Αντριάνο η Σαχτάρ επικράτησε με 7-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, ενώ η Πόρτο νίκησε 2-1 την Μπιλμπάο με λυτρωτή Κουαρέσμα (videos)

ΑΠΟΕΛ - Παρί ΣΖ 0-1, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1

ΑΠΟΕΛ - Παρί ΣΖ 0-1 Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1,apoel - pari sz 0-1 bartselona - agiax 3-1Με γκολ του Καβάνι στο 87' η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 1-0 τη ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 του Άγιαξ (videos)

Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0, Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3

Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0 Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3,tselsi - maribor 6-0 salke - sportingk 4-3Η Τσέλσι νίκησε άνετα με 6-0 την Μάριμπορ στο Λονδίνο, ενώ σε ένα super ματς η Σάλκε νίκησε άδικα με 4-3 την Σπόρτινγκ (videos)

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚ Οριστικά με «Κλάους» κόντρα στη Φιορεντίνα

Οριστικά με «Κλάους» κόντρα στη Φιορεντίνα
Πανέτοιμος δηλώνει πλέον ο Στέφανος Αθανασιάδης, με τον διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ να ξεπερνά οριστικά το πρόβλημα τραυματισμού, να προπονείται κανονικά την Τρίτη (21/10) και να τίθεται στη διάθεση του Άγγελου Αθανασιάδη για τον αγώνα με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα, την Πέμπτη (23/10) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Αντίθετα η παρουσία του Ρόμπερτ Μακ κόντρα στην ομάδα της Φλωρεντίας θα κριθεί στην τελευταία προπόνηση την Τετάρτη (22/10).
Ο Σλοβάκος έχοντας δεχτεί γονατιά στο δεξί πόδι στον αγώνα με τον Ατρόμητο, δοκίμασε να προπονηθεί στην προπόνηση της Τρίτης (21/10) ωστόσο πονούσε κι ακολούθησε θεραπεία στο γυμναστήριο. Ο Μακ στην προπόνηση της Τετάρτης θα κάνει άλλη μια προσπάθεια να διαπιστώσει την αντίδραση του οργανισμού του κι αν αισθάνεται καλύτερα θα τεθεί στη διάθεση του Αγγελου Αναστασιάδη για την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα, ειδάλλως θα προφυλαχτεί εν όψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Το πρόγραμμα που διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα περιελάμβανε δουλειά στα γεμίσματα και τα τελειώματα κι έκλεισε με διπλό σε μικρό χώρο. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ανέβασε ρυθμούς στην αποθεραπεία του και για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στους προσαγωγούς έκανε ασκήσεις με μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (22/10) θα προπονηθεί στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας, με την προπόνηση τα πρώτα 15 λεπτά να είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.
Νωρίτερα στις 17:30 ο Αγγελος Αναστασιάδης κι οΑλέξανδρος Τζιόλης θα παραχωρήσουν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Η αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Φιορεντίνα Βιτσέντσο Μοντέλα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.
Η ιταλική ομάδα επέλεξε να πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση στις εγκαταστάσεις της στη Φλωρεντία πριν από την αναχώρησή της για Θεσσαλονίκη.
Πηγή: Goal

Φέργκιουσον: "Ο Μόγιες φταίει για την πτώση της Γιουνάιτεντ"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προχώρησε σε μια ανανέωση της αυτοβιογραφίας του, αποκαλύπτοντας πως δεν ήταν αυτός ο οποίος έχρισε διάδοχό του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τον Ντέβιντ Μόγιες, ενώ ο τρόπος παιχνιδιού που προσπάθησε να υιοθετήσει στην ομάδα ο νέος τεχνικός, προκάλεσε την αγωνιστική πτώση..

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προχώρησε σε μια ανανέωση της αυτοβιογραφίας του, στην οποία επισημαίνει πως η πτώση της Γιουνάιτεντ τις τελευταίες δύο σεζόν δεν είναι σε καμία περίπτωση δικό του λάθος, ενώ ευθύνη γι' αυτό φέρει ο Ντέιβιντ Μόγιες και ο αργός τρόπος παιχνιδιού που αποφάσισε να υιοθετήσει στην ομάδα.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, πιστεύει πως ο Μόγιες στην ουσία δεν κατάλαβε ποτέ ποιο σύλλογο ανέλαβε κάνοντας το άλμα από την Έβερτον.
Απέρριψε επίσης τον χαρακτηρισμό της "ηλικιωμένης ομάδας" που δόθηκε από τα ΜΜΕ, η ομάδα που άφησε το 2013, "η οποία ήταν ήδη σε πτώση":
ADVERTISEMENT
 
"Αυτό δεν είναι η Γιουνάιτεντ. Η ενέργεια και η αποφασιστικότητα στην επίθεση ήταν πάντα αυτό που ξεχώριζε την ομάδα. Ο λόγος που η Μάντσεστερ πάντα έπαιζε με ταχύτητα ήταν γιατί πολύ απλά έτσι είχε μάθει να αγωνίζεται. Αν έριχναν τον ρυθμό όσο ήμουν εγώ κόουτς, τους τα έψελνα στα αποδυτήρια".
Ο Φέργκιουσον, ο οποίος το Μάιο του 2013 αποφάσισε να αφήσει τον πάγκο της ομάδας, υποστήριξε πως δεν φέρει ευθύνη για την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ντέιβιντ Μόγιες: "Ήταν μια δημοκρατική επιλογή. Μελετήσαμε όλες τις πιθανές επιλογές και καταλήξαμε".
Όσον αφορά μάλιστα την φετινή πρόσληψη του Λουίς Φαν Χάαλ της χαρακτήρισε "τρομερή", ενώ ο ίδιος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την επιλογή του Ολλανδού.
Πηγή: Contra

«Ας νικήσουμε και με γκολ του… Αλκόρτα»

«Ας νικήσουμε και με γκολ του… Αλκόρτα»Απολαυστικός ήταν για μια ακόμα φορά ο Μίτσελ. Ο Ισπανός κάλυψε απόλυτα τον Μποτία ενόψει Γιουβέντους και με αφορμή την πρόβλεψη Ρομπέρτο ευχήθηκε να νικήσει ο Ολυμπιακός, έστω με γκολ του… βοηθού του

Μια ακόμα συνέντευξη Τύπου πλούσια σε ατάκες προσέφερε ο Μίτσελ ενόψει Γιουβέντους.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου και παίρνοντας αφορμή απ’ την πρόβλεψη του Ρομπέρτο (περί νίκης 1-0 με γκολ του Κασάμι) ευχήθηκε να έρθει η νίκη, ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοράρει ο βοηθός του, Αλκόρτα.
Κατά τ’ άλλα, ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι θα παίξουν οι Ντομίνγκες και Αμπιντάλ και πριν αστειευτεί με την επιμονή Ιταλού δημοσιογράφου για τον Μποτία, κάλυψε απόλυτα τον παίκτη του, τονίζοντας ότι δεν παίζει μόνος του και ότι κανείς δεν τον είχε ρωτήσει συγκεκριμένα για ‘κείνον όταν έπαιξε καλά με την Ατλέτικο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ
Για το αν θα παίξει ο Ντομίνγκες: «Ναι, θα παίξει και το γνωρίζει και ο ίδιος. Επίσης περιμένουμε και ελπίζουμε να είναι ένας σημαντικός παίκτης όπως είναι πάντα. Όπως πάντα όταν αποφασίζει να το κάνει. Και όπως γνωρίζουμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ αποφασίζει να είναι πολύ σημαντικός για εμάς».
Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μια μείξη των καλών στοιχείων από τα ματς με Ατλέτικο και Μάλμε: «Βρισκόμαστε σε κάτι ανάμεσα. Έχουμε δείξει και με την Ατλέτικο και πέρυσι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, ότι μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο. Και με τη Μάλμε έγινε αυτό, αλλά κάναμε πολλά λάθη στις δυο περιοχές. Πέρυσι κάναμε ένα παρόμοιο παιχνίδι στη Λισαβόνα και το αποτέλεσμα ήταν καλό για μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε ανάμεσα και θα αποφασίσουμε αν θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο ή θα μπούμε σε περιπέτειες.
Σεβόμαστε τον αντίπαλο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ομάδα όπως η Γιουβέντους, αλλά κι εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Ο κόσμος μιλάει καλά για το ποδόσφαιρο μας και την έδρα μας και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Πριν το παιχνίδι να γίνεται κουβέντα για την εξέδρα μας και μετά τη λήξη για το ωραίο ποδόσφαιρο που παίξαμε».
Για την ευκολία που δέχεται γκολ η ομάδα σε σχέση με πέρυσι και την απόδοση του Μποτία: «Σε σχέση με πέρυσι, έχουμε δεχθεί τον ίδιο αριθμό γκολ στις δυο πρώτες αγωνιστικές, τέσσερα δηλαδή. Πέρυσι είχε γίνει από την Παρί και μετά βάλαμε τρία γκολ στις Βρυξέλλες.
Ποτέ δε μου αρέσει να σχολιάζω την απόδοση ενός παίκτη μεμονωμένα, αλλά της ομάδας. Έτσι όπως το λέτε, είναι σαν να φταίει μόνο ο Μποτία. Δεν παίζει μόνος του. Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη είναι του προπονητή. Με την Ατλέτικο ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τότε δεν έγινε καμία σχετική ερώτηση στον προπονητή για τον συγκεκριμένο παίκτη. Αν αυτό που προσπαθείτε είναι να μιλήσω αρνητικά για κάποιο παίκτη μου, δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε για τον Μποτία, ούτε για κάποιον άλλο. Δε λειτουργώ έτσι».
Για το ότι στην Ιταλία σχολιάζουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα παρά την ομάδα και αν αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός: «Σε δυο ώρες περίπου θα είναι εδώ ο κύριος Αλέγκρι και πιστεύω ότι θα μιλήσει περισσότερο για την ομάδα μας. Σας απάντησα; Όχι; Και για την ατμόσφαιρα και για την ομάδα».
Για τη δήλωση του Μαρσέλο Λίπι ότι η φετινή Γιουβέντους είναι λιγότερο άγρια και για το αν προτιμά ως αντίπαλο τον Μοράτα ή τον Γιορέντε: «Είναι λογικό η Γιουβέντους του Κόντε να είναι διαφορετική απ’ αυτή του Αλέγκρι. Δεν ξέρω αν είναι τόσο δυνατή ή θαρραλέα, αλλά είναι το ίδιο δυνατή. Δεν πιστεύω πως ο κ. Λίπι, με αυτή την εμπειρία, σκόπευε με αυτή τη δήλωση να μειώσει την αξία της Γιουβέντους. Απλά ήθελε να δείξει τη διαφορά. Όσο για το άλλο Μοράτα, είναι ένας τέλειος ποδοσφαιριστής και το γνωρίζω πολύ καλά γιατί όταν ήταν 15 χρονών υπέγραψε στη Ρεάλ. Αν με ρωτούσε ο Αλέγκρι, θα του έλεγα να μην παίξει κανένας από τους δυο. Πιστεύω όμως ότι τελικά θα επιλέξει τον Μοράτα».
Για το αν το παιχνίδι θα πάει σε πολλά γκολ ή θα επιβεβαιωθεί ο Ρομπέρτο που προέβλεψε νίκη 1-0 με γκολ του Κασάμι: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει αν το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό. Και με την Ατλέτικο κανείς δεν περίμενε ότι θα δεχθεί τρία γκολ. Δεν της είχε συμβεί για πολύ καιρό. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα παιχνίδι υψηλού επίπεδου και αν νικήσουμε 1-0 με γκολ του Κασάμι, θα είναι υπέροχο.
Καταρχάς όμως να δούμε όμως αν θα παίξει ο Κασάμι. Έχουμε πει όλα τα μυστικά μας στον κ. Αλέγκρι. Έχουμε πει ότι θα παίξει ο Τσόρι, έχουμε πει ότι θα παίξει ο Ρομπέρτο, ο κύριος δε θέλει να παίξει ο Μποτία (σ.σ. γέλια)… Μακάρι να είναι το σκορ 1-0 και ας βάλει το γκολ με κόρνερ ο Αλκόρτα».
Για το σχήμα της Γιουβέντους με τρεις στόπερ και αν αλλάζει τα πλάνα του, επειδή δεν το συναντά συχνά στην Ευρώπη: «Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι όπου μπορεί να αντιμετωπίσουμε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Είχε γίνει και με τον ΟΦΗ του Γκατούζο, που είναι Ιταλός και είχε γίνει κάποια στιγμή και με τη Μάλμε. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η Γιουβέντους ξέρει να συνδυάζει πολύ καλά το σχήμα της. Για παράδειγμα ο Κάσερες που είναι τραυματίας τώρα ξέρει να το συνδυάζει. Ξέρουμε περίπου πώς θα αμυνθεί και πώς θα επιτεθεί και έχουμε μια ιδέα για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε».
Για το αν έχει καταλήξει στην άμυνα και αν θα παίξει ο Αμπιντάλ: «Έχουμε ξεκινήσει από τους αμυντικούς και αν μείνουμε δυο λεπτά ακόμα… Ο Αμπιντάλ, πάντως, είναι καλά. Στο τέλος θα συμφωνήσουμε. Θα δείτε. Ο Αμπιντάλ είναι εντάξει. Τι συμβαίνει δηλαδή; Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να κάνει ένα ταξίδι για προσωπικά του ζητήματα. Το ξέραμε και συμφωνήσαμε να λείψει από τον Εργοτέλη. Θα ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη το να έλλειπε και να μην έπαιζε αύριο».
Για το αν ήταν πολυτιμότερες οι συμβουλές του Τοροσίδη ή του Χολέμπας: «Μίλησα και με τους δυο χθες, αλλά υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα, μου μίλησαν ελληνικά. Σίγουρα βλέπω τη δουλειά τους και πιστεύω ότι την κάνουν πολύ καλά και το μόνο που τους ζητήσαμε είναι κάτι που θα έκαναν ούτως ή άλλως, αύριο να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Έχω φίλους και στη Γιουβέντους και στη Ρόμα, οπότε ας έρθουν ισοπαλία»
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming. 19:00 CSKA Moscow vs Manchester City 2-2 Champions League,Eastern European Summer Time


Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε 2-0 στην Ρωσία, αλλά εν συνεχεία χαλάρωσε και με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Νάτχο η ΤΣΣΚΑ πήρε την ισοπαλία με 2-2

Πηγή: Sport 24

Ρόμα VS Μπάγερν πρώτα στο Twitter!

Ρόμα VS Μπάγερν, Twitter,roma VS bagern, TwitterΗ Ρόμα υποδέχεται σήμερα για τη Μπάγερν (21/10, 21:45) για τους ομίλους του Champions League και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση οι διαχειριστές των λογαριασμών των ομάδων στο Twitter άρχισαν την δική τους… μάχη.

Επιστολή του "Γαλανόλευκου Φάρου" στον Ρανιέρι

Ο "Γαλανόλευκος Φάρος" έστειλε επιστολή στον Κλάουντιο Ρανιέρι και του ζητά να παλέψει για την Εθνική ομάδα μέχρι το τέλος. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει.
Με αφορμή τα 63α γενέθλιά του, ο "Γαλανόλευκος Φάρος" έστειλε επιστολή στον Κλάουντιο Ρανιέρι και του ζητάει να παλέψει για την Εθνική ομάδα μέχρι το τέλος, προκειμένου να προκριθεί στα τελικά του EURO 2016.

Αναλυτικά η επιστολή:

"ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΝΙΑ 20-10-2014
Xρόνια Πολλά κόουτς. Ο Πρόεδρος και τα χιλιάδες μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου σας εύχονται να είστε πολύχρονος και να τα εκατοστήσετε. Να είστε υγιής, χαρούμενος και ευτυχισμένος. Με αφορμή τα γενέθλιά σας θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια από καρδιάς ,γιατί ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ και όλοι οι φίλοι της Εθνικής Ελλάδας ήμαστε πολύ στενοχωρημένοι με τα αποτελέσματα της Εθνικής.
Στις 30 Ιουνίου η γαλανόλευκη αποκλείστηκε απο το Μουντιάλ, όμως ήμασταν απογοητευμένοι, αφού αποκλειστήκαμε στα πέναλτυ. Η Εθνική όμως με την απόδοσή της έδειξε σε όλο τον κόσμο, πως ξέρει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Παραλάβατε τέλη Ιουλίου μια ομάδα που ήταν ανάμεσα στις 16 καλύτερες του κόσμου! Εκατό ημέρες μετά το Μουντιάλ η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα είναι αποκαρδιωτική. Εμείς ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ,γιατί είναι μέλος της Εθνικής, και γιατί ήλθε στην Ελλάδα ως επιτυχημένος. Στο όνομά σας εμείς και πολλοί άλλοι, στηρίξαμε τα όνειρά μας για τη μετάβαση της ομάδας στη νέα εποχή, στη νεα Εθνική. Επειδή γνωρίζετε, πως η Εθνική Ελλάδος μεγάλωσε με πολύ κόπο ,ιδρώτα και αίμα την τελευταία δωδεκαετία ζητάμε το αυτονόητο. Μια ομάδα δηλαδή η οποία θα παλεύει τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
Είστε ευγενής, μορφωμένος, και όπως δηλώνετε , αγαπάτε τη χώρα. Περιμένουμε να βοηθήσετε άμεσα την Εθνική να βρει το δρόμο της. Το μείζον για εμάς να ξέρετε, πως είναι η εικόνα της ομάδας, και το ελάσσον, η βαθμολογική συγκομιδή. Η Εθνική έγινε μεγάλη χωρίς να έχει Μέσι , Ρονάλντο και Νειμάρ. Έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, γιατί ήταν ΟΜΑΔΑ και οι παίκτες έπαιζαν με ψυχή και απαράμιλλο πάθος.Αναλάβατε την ευθύνη για το ματς με τη Ρουμανία και αυτό σας τιμά Αν υπάρχουν καταστάσεις, ή εμπόδια, είτε άνθρωποι που σας εμποδίζουν, δημοσιοποιείστε το , για το καλό όλων μας. Η αλήθεια πάντα είναι χρήσιμη ,γιατί η Εθνική ανήκει σε όλους και όχι σε πρόσωπα. Η Εθνική είναι υπεράνω όλων μας. Για εσάς ως προπονητής -χωρίς να σας μεμφόμαστε- η Εθνική Ελλάδος ίσως είναι, μια ακόμη ομάδα στο πλούσιο βιογραφικό σας. Για εμάς όμως είναι η ζωή μας ,η υπερηφάνεια μας, η χαρά μας, η απόλαυσή μας, η Ελλάδα μας. Ζούμε και αναπνέουμε για την Εθνική γι αυτό, δεν φειδόμεθα κόπων και εξόδων για να τη βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Κόουτς, αν είναι να μην προκριθούμε, ας αποκλειστούμε όρθιοι ,υπερήφανοι. Αν πρόκειται να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε σαν ήρωες.
Κόουτς χρόνια πολλά.
NIΚΟΣ ΦΛΕΚΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ".
Πηγή: Sport 24

Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΤΗ GAZZETTA DELLO SPORT «Θα νικήσουμε 1-0 με γκολ του Κασάμι»


«Θα νικήσουμε 1-0 με γκολ του Κασάμι»
Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα νικήσει το βράδυ της Τετάρτης (22/10, 21:45) τη Γιουβέντους για την 3η αγωνιστική του Champions League με γκολ του Κασάμι παρουσιάστηκε ο Ρομπέρτο.
Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» μίλησε στη «Gazzeta Dello Sport» για το ματς στο Καραϊσκάκη και δεν δίστασε να κάνει τα προγνωστικά του τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για τον σκόρερ.
«Πιστεύω ότι θα νικήσουμε 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι», απάντησε, λοιπόν, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε σχετική ερώτηση.
Βέβαια, στις δηλώσεις του ο Ρομπέρτο επεσήμανε πως «όπως φάνηκε στα παιχνίδια με την Μάντσεστερ και την Ατλέτικο, ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε στην έδρα του, ακόμα και μεγάλα κλαμπ όπως είναι η Γιουβέντους».
Όπως ήταν λογικό, ο Ισπανός εκθείασε τον Μπουφόν, μίλησε για τα αστέρια της Γιουβέντους σην επίθεση, ενώ απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο συμπατριώτης του φορ, Φερνάντο Γιορέντε διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης.
Πηγή: Goal

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ, Η ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ Ο Ανέστης Αργυρίου.

Ο Ανέστης Αργυρίου στο Gazzetta.gr

Ο Ανέστης Αργυρίου αναγνωρίζει στο Gazzetta.gr το λάθος που έκανε με την Ρέιντζερς, αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε πέρυσι και μιλάει για την εμπειρία στην Ζαβίτσα.




Λάθη γίνονται απ' όλους... Την διαφορά την κάνουν όμως όσοι τα αναγνωρίζουν, μαθαίνουν και φροντίζουν να μην τα επαναλάβουν. Ο Ανέστης Αργυρίου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς όπως τόνισε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta.gr μπορεί να μετάνιωσε που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στην Ρέιντζερς, όμως από τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν βγήκε πιο δυνατός. Έπαθε και έμαθε... Πλέον βρίσκεται στην Πολωνία, στην Ζαβίτσα και αρχίζει να πατάει γερά στα πόδια του. Άλλωστε όπως είπε, είναι καψούρης με την μπάλα και αν την κόψει, θα είναι σα να έχει πεθάνει...
ADVERTISEMENT
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΟ GAZZETTA.GR...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Καλοκαίρι του 2012. Από την ΑΕΚ καταλήγεις στην Ρέιντζερς. Πως προέκυψε αυτή η ευκαιρία;
Εκείνη την περίοδο, μετά την ΑΕΚ, είχα συζητήσεις με κάποιες ελληνικές ομάδες για να συνεχίσω την καριέρα μου. Παράλληλα ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον της Ρέιντζερς, που ήθελε να με δοκιμάσει για να δει αν της κάνω. Είπα να αρπάξω την ευκαιρία. Πήγα στην Γλασκόβη, έκανα μία εβδομάδα προπονήσεις, πείστηκαν για τις ικανότητές μου και υπέγραψα συμβόλαιο.

Τεράστια ομάδα, σε τεράστια περιπέτεια...
Έτσι, όπως τα λες. Έπαιζε στην 3η κατηγορία, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι είχαν φύγει όλοι οι παίκτες της. Υπήρχαν ακόμη ποδοσφαιριστές από την ομάδα που πριν από 4 χρόνια (σ.σ 2008) ήταν στον τελικό του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Ζενίτ, στο Μάντσεστερ. Δεν αφήνεις ένα τεράστιο club έτσι εύκολα...

Η ατμόσφαιρα πως ήταν στους αγώνες;
Μπορεί να έπαιζε στην 3η κατηγορία, όμως οι φίλαθλοι παρέμεναν πιστοί. Σε κάθε ματς ένιωθες λες και παίζεις στο Champions League, καθώς είχε 55.000 κόσμο. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Οργανωτικά πως ήταν τα πράγματα εκεί;
Παρά τον υποβιβασμό όλα ήταν τέλεια και φυσικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στις πληρωμές. Στην αρχή όταν πήγα, ρώτησα πότε μας πληρώνουν και μου απάντησαν “την τελευταία Πέμπτη του μήνα”. Όταν τους είπα αν είναι σίγουρο αυτό με κοίταζαν με απορία, καθώς εκεί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το θεωρούν δεδομένο...

Από αυτά που μας λες καταλαβαίνω πως οι συνθήκες ήταν ιδανικές εκεί για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Τι έγινε και δεν συνέχισες;
Ήταν η πρώτη μου σεζόν στο εξωτερικό. Στην αρχή, τους πρώτους 2-3 μήνες, που είχαμε παιχνίδια συνέχεια, κάπως τα κατάφερνα. Μετά όμως άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, που ήμουν τόσο μακριά από την Ελλάδα. Έμενα μόνος στο σπίτι, ο καιρός ήταν συνέχεια βροχερός και γενικώς δεν μπορούσα να προσαρμoστώ. Όχι στην ομάδα, αλλά στην χώρα. Με την Ρέιντζερς δεν είχα κανένα πρόβλημα, καθώς την πρώτη χρονιά έκανα 30 συμμετοχές. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2013 αποφασίσαμε να λύσουμε το συμβόλαιο.

Ήταν ουσιαστικά δική σου απόφαση...
Ναι, η ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί μου.

Μετανιώνεις για αυτό;
Συνήθως δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου, αλλά ναι, για αυτή μετανιώνω. Ίσως θα μπορούσα να το παλέψω περισσότερο και να μείνω εκεί. Τώρα που είμαι πάλι στο εξωτερικό και έχω συνηθίσει, σίγουρα το βλέπω κάπως διαφορετικά.

Τι θα σου μείνει από αυτή την θητεία σου;
Η οργάνωση και οι εγκαταστάσεις. Πήγαινες εκεί στις 8:00 το πρωί και έτρωγες πρωινό στο εστιατόριο. Μετά πήγαινες για να προετοιμαστείς για την προπόνηση που θα ακολουθούσε. Μετά έκανες σάουνα, αποθεραπεία και πήγαινες για το μεσημεριανό. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είχαν χώρους και για χαλάρωση, προκειμένου να περάσεις την ώρα σου μέχρι την απογευματινή προπόνηση. Πήγαινα δηλαδή στις 8:00 το πρωί και έφευγε στις 8 το απόγευμα. Ένιωθες σαν βασιλιάς, δεν σου έλειπε τίποτα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την πρώτη ομάδα, αλλά και για αυτές των ακαδημιών.

ΟΚ, αφού έλυσες το συμβόλαιό σου έμεινες χώρις ομάδα για περίπου ένα χρόνο;
Κάπως έτσι, καθώς υπέγραψα στην Καλλονή, αλλά μετά από 2-3 μέρες έλυσα το συμβόλαιό μου για οικογενειακούς λόγους.

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να ξαναβρείς ομάδα;
Δεν μπορείς να φανταστείς... Δεν εγκατέλειψα όμως το ποδόσφαιρο, έκανα προπονήσεις και συνέχιζα την προσπάθεια. Μου έλειπε το ποδόσφαιρο. Πήγαινα και έβλεπα την Βέροια και ήθελα να μπω να παίξω. Μπορώ να σου πω οτι ζήλευα. Όταν είσαι για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς ομάδα, οι άλλοι σε βλέπουν κάπως διαφορετικά. Άλλοι νομίζουν οτι ήσουν τραυματίας, άλλοι οτι είχες σταματήσει... Γενικώς δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Δεν σε πήρε από κάτω όμως...
Όχι. Το αντίθετο θα έλεγα. Με έκανε πιο δυνατό. Κατάλαβα τα λάθη μου, τα αναγνώρισα και προχώρησα. Ήθελα να βρω μια ομάδα για να ξαναμπώ στο ποδόσφαιρο. Από μικρός ήμουν καψούρης με την μπάλα. Αν μου την έκοβες ήταν σαν να με σκότωνες.

Στην Ζαβίτσα πως κατέληξες;
Μου πρότειναν να με δοκιμάσουν, καθώς έψαχναν για δεξιό μπακ. Πήγα για 5 μέρες, έκανα προπονήσεις και μετά υπέγραψα.

Ποια είναι η διάρκεια του συμβολαίου σου;
Ειναι για 1+1 χρόνια.

Προσαρμόστηκες εύκολα;
Ναι μπορώ να πω πως ναι. Αν και στην Γλασκόβη τα είχα όλα έτοιμα και δεν χρειαζόταν να κάνω τίποτα, εδώ στην Πολωνία προσαρμόστηκα πιο εύκολα.

Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και δέχθηκες να δοκιμαστείς και εν τέλει να υπογράψεις;
Εδώ στην Πολωνία είναι οργανωμένα τα πράγματα. Είχα έρθει και είχα δει το ματς του Europa League με την Ζούλτε Βάρεγκεμ και μου άρεσε το κλίμα, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και οι εργκαταστάσεις.

Προτάσεις από Ελλάδα δεν είχες;
Είχα κάποιες συζητήσεις, αλλά αποφάσισα να έρθω εδώ. Αν και μετά την Ρέιντζερς δεν ήξερα αν θα ήθελα να παίξω ξανά στο εξωτερικό, είπα το ναι στην Ζαβίτσα. Μια εμπειρία παραπάνω... Η πρώτη φορά είναι δύσκολη. Πλέον έχω συνηθίσει και νιώθω καλύτερα τον εαυτό μου.

Η Ζαβίτσα τι ομάδα είναι;
Έχει δύο χρόνια στην 1η κατηγορία και πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Φέτος όμως δεν έχουμε ξεκινήσει και τόσο καλά. Έχουμε τραυματισμούς, ενώ μας έλειψε και η τύχη. Σε κάποια ματς ενώ παίζαμε καλά, δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είμαστε μία καινούργια ομάδα, που με εξαίρεση έναν Έλληνα και έναν Γάλλο, είναι γεμάτη με Πολωνούς και Πορτογάλους ποδοσφαιριστές.

Το ποδόσφαιρο εκεί πως είναι;
Σαν το ελληνικό. Παίζουν δυνατά και οι παίκτες έχουν τεχνική. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί και Πορτογάλοι, όπως στην Ελλάδα.

Τι διαφορές έχει σε σχέση με την SuperLeague;
Η μεγάλη διαφορά είναι στα γήπεδα. Δεν μιλάω φυσικά για τις μεγάλες ομάδες σε Ελλάδα και Πολωνία, αλλά για τις μικρομεσαίες. Εδώ έχουν ως «κληρονομιά» τα γήπεδα του Euro. Ο Μπουγαΐδης για παράδειγμα που παίζει στο Γκντανσκ έχει ένα γήπεδο 42.000 θέσεων. Όταν παίξαμε με την Λεχ Πόζναν έπαθα πλάκα με το γήπεδό που έχει.

Η πόλη που μένεις εκεί, τι λέει;
Το Μπίντγκοστς έχει περίπου 400.000 κατοίκους, αλλά σαν πόλη δεν είναι κάτι το φοβερό. Τα κτήρια είναι παλιά, αλλά έχουν μία ιδιαίτερη και ωραία αρχιτεκτονική. Για να βγεις καμια βόλτα, έχει δύο εμπορικά κέντρα.

Με τον Μπουγαΐδη μιλάς καθόλου;
Μιλάμε, καθώς έχουμε σχέση από τότε που παίζαμε στην ΑΕΚ, όμως δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε ακόμη. Το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι πολύ πιεσμένο και μας χωρίζει μία απόσταση δύο ωρών.

Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα;
Τι ρωτάς τώρα; Πάρα πολύ.

Θα γύριζες πίσω ή θα προτιμούσες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;
Η Ελλάδα είναι χώρα μου, την αγαπάω... Για εμένα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς. Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει. Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψω.

Θα πρότεινες σε κάποιον να έρθει να παίξει στην Πολωνία;
Ναι... Μπορεί ο καιρός να μην συγκρίνεται, αλλά θα το πρότεινα. 

Πηγή: Gazzetta

Η χρονιά με τις λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013

Η χρονιά με τις λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013Μείωση 6,21% σημείωσαν οι γεννήσεις το 2013 σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των γεννήσεων στην Ελλάδα την τετραετία του Μνημονίου.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 94.134 γεννήσεις, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 111.794.
Το 2012 οι γεννήσεις ήταν 100.371 και οι θάνατοι 116.668, το 2011 είχαμε 106.428 γεννήσεις και 111.099 θανάτους, ενώ το 2010 οι γεννήσεις ήταν κατά 5.682 περισσότερες σε σχέση με τους θανάτους (114.766 γεννήσεις - 109.084 θάνατοι).
Από τις αρχές του 2014 έως τον Αύγουστο καταγράφονται 56.280 γεννήσεις και 71.236 θάνατοι.
«Η οικονομική κρίση έχει μειώσει τις γεννήσεις κατά 30%» λέει στην Εφημερίδα των Συντακτών η Αικατερίνη Στυψανέλλη, που είναι γιατρός στο «Αλεξάνδρα».
«Άλλες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, άλλες αναγκάζονται να προχωρήσουν σε εκτρώσεις, παρ' όλο που θα ήθελαν πολύ ένα μωρό, αλλά τους φαίνεται βουνό το να το μεγαλώσουν. Ακόμα και μια έκτρωση κοστίζει για μια ανασφάλιστη 300 ευρώ σήμερα, έτσι πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε φάρμακα διακοπής κυήσεως στο σπίτι, τα οποία παίρνουν χωρίς παρακολούθηση» προσθέτει η γιατρός.
Στην περσινή έκθεση των Γιατρών του Κόσμου σημειώνεται πως 4 στις 10 γυναίκες θα γεννήσουν ένα παιδί λιγότερο απ' ό,τι προγραµµάτιζαν ή δεν θα γεννήσουν καθόλου. Ο γυναικολόγος της οργάνωσης Γιάννης Μουζάλας λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε 3.000.000 ανασφάλιστους Έλληνες και 10.000.000 ανασφαλείς: οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά τον επόμενο μήνα ή αν θα πληρωθούν».
Πηγή: AEK365

Απώλεια πριν τα ντέρμπι για ManUtd(videos),Όρθια στην Γένοβα η Έμπολι(videos),Ο Γιοντά σόκαρε την Σοθιεδάδ(videos) ,

Απώλεια, ManUtd,apoleia, ManUtdΣε ένα ματς 4 εξαιρετικά γκολ, η Γουέστ Μπρομ προηγήθηκε δύο φορές και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε με Φελαϊνί και Μπλιντ, γλιτώνοντας την ήττα (videos)

Όρθια στην Γένοβα η Έμπολι

Όρθια, Γένοβα, Έμπολι,orthia, genova, eboliΜε γκολ του Τονέλι στο 77' η Έμπολι απάντησε στον Μπερτολάτσι και πήρε ισοπαλία από την Τζένοα μέσα στο "Λουίτζι Φεράρις" (videos)

Ο Γιοντά σόκαρε την Σοθιεδάδ 

Γιοντά, Σοθιεδάδ,gionta, sothiedadΜε γκολ του Γιοντά στο 90' και το 94' η Χετάφε πήρε νίκη με σπουδαία ανατροπή επί της Σοθιεδάδ μέσα στο "Ανοέτα" (videos)