ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 66-68,Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας 110-103 παρατ.(82-82)(96-96)

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 66-68,zalgkiris kaounas - real madritis 66-68Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζαλγκίρις, στη Λιθουανία, όμως 2 βολές του Ροντρίγκεθ στα 4,9'' πριν το τέλος και ένα άστοχο σουτ του Άντερσον στην εκπνοή της έδωσαν τη νίκη με 68-66.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας 110-103

Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας 110-103,galatasarai - erythros asteras 110-103Ο Ζόραν Έρτσεγκ με ''τρελό'' τρίποντο έστειλε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στην παράταση. Εν τέλει η Γαλατά χρειάστηκε το δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο (110-103) για τη νίκη! Ρεκόρ ασίστ (17) ο Ουίλιαμς.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming. 21:45 Athletic Bilbao vs Espanyol 3-1 Eastern European Summer Time

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με σκορ 3-1 της Εσπανιόλ στον "Σαν Μαμές", για την 12η αγωνιστική της Primera Division. Αήττητο σερί πέντε αγώνων τρέχουν οι Βάσκοι.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24



Live Streaming.21:30 Sassari vs Nizhny Novgorod 82-89,Live Streaming.21:45 Unicaja vs Cedevita 82-73

Σάσαρι -Νίζνι 82-89,sasari -nizni 82-89Σημαντική νίκη που την βάζει δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 πήρε η Νίζνι που κέρδισε με 89-82 την Σάσαρι στη Σαρδηνία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Μάλαγα - Τσεντεβίτα 82-73

Μάλαγα - Τσεντεβίτα 82-73,malaga - tsentevita 82-73Η Μάλαγα άντεξε στην πίεση της Τσεντεβίτα, επικράτησε με 82-73 στο ''Martin Carpena'' κι ανέβηκε στο 4-2 στον Β' όμιλο της Euroleague.

Πηγή: Sport 24

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου


Όλη, Σαββατοκύριακου,oli, savvatokyriakouΜίλαν - Ίντερ και Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα μεγάλα ματς του Σαββατοκύριακου, ντέρμπι που κάποτε ίσως έκριναν τίτλο, όμως όχι πια. Δείτε το πρόγραμμα
Πηγή: Sport 24

Μάχη για κορυφή σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Μάχη για κορυφή σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚΜε το μεγάλο ντέρμπι στο PAOK Sports Arena, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας, θα διεξαχθεί η πέμπτη αγωνιστική της Volleyleague.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Volleyleague ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει απ’ τον Ολυμπιακό το αήττητο και την πρωτιά στην βαθμολογία, με τις δύο ομάδες να αναμετρούνται στην πέμπτη αγωνιστική της βαθμολογίας (22/11, 17.00, Novasports-4, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης).

Οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν με φόντο την πρωτιά, με τους Βασίλη Κουρνέτα και Ερνάντο Γκόμεζ να είναι τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν, αφού πριν δέκα χρόνια ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Ο Κουρνέτας μάλιστα, θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του απ’ τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στην παλιά του ομάδα, με την οποία πανηγύρισε πριν λίγους μήνες το νταμπλ.

Παρελθόν στον Ολυμπιακό έχει και ο τεχνικός του «δικέφαλου» Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις τίτλους ως συνεργάτης και πρώτος προπονητής.

«Είναι ένα παρά πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος του και ποια είναι η δυναμική του», τόνισε ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε: «Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει κατακτήσει τους 9 από τους δώδεκα τίτλους και έχει παράδοση στα μεταξύ μας παιχνίδια.'Έχει πλεονέκτημα απέναντι μας καθώς έχει κρατήσει μια μεγάλη βάση από τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο και εμείς έχουμε φιλοδοξίες και όρεξη, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να δούμε ως που μπορούμε να φθάσουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό να μας συμπαρασταθεί για να διεκδικήσουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι».

Η διοίκηση του «δικέφαλου» πάντως, έχει προχωρήσει σε μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας, χωρίς να δημιουργηθούν έκτροπα που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν ένα τέτοιο ντέρμπι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί για ακόμα ένα ματς χωρίς τον τραυματία Κώστα Χριστοφιδέλη, θέλοντας να επανέλθει στις νίκες μετά την ήττα απ’ την Ζενίτ Καζάν στην δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την κούραση που υπάρχει στο συγκεκριμένο ματς, μετά και το ντέρμπι με τον Εθνικό τόνισε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Καζάζης:

«Συνεχίζουμε με ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μία εξαντλητική εβδομάδα με αγώνες κόντρα σε Εθνικό και Καζάν. Υπάρχει κούραση αλλά υπάρχει και φορμάρισμα μέσα από αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει πολύ εφέτος και αναζητά και ακραίο για να ενισχυθεί κι άλλο. Αυτός ο αγώνας θα δείξει ποιες είναι οι διαφορές μας. Δεν είναι αρνητικό εάν υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορούσε να γεμίσει το Παλατάκι. Αυτό δείχνει πως οι δύο ομάδες προσελκύουν το ενδιαφέρον κι αυτό είναι το ζητούμενο αρκεί να μην γίνονται επεισόδια. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να μείνουμε αήττητοι και μετά από αυτή τη δοκιμασία».
Πηγή: Σπορ FM

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ Σβαϊνστάιγκερ is back!

Σβαϊνστάιγκερ is back!
Στην αποστολή της Μπάγερν για τον αγώνα με την Χόφενχαϊμ συμπεριλήφθηκε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, με τον Γερμανό μέσο να αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τους «βαυαρούς» αυτή την σεζόν.
Μετά την κατάκτηση του Mundial με την Εθνική Γερμανίας ο παίκτης της Μπάγερν από τον Αύγουστο λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης.
Τώρα όμως είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα, κάτι που είναι πολύ καλό νέο για τη Μπάγερν, η οποία θα πρέπει να διαχειριστεί την απώλεια του τραυματία, Φίλιπ Λαμ.
Ο Σβαϊνστάιγκερ αναμένεται να μπει σαν αλλαγή στον αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος και να μην ξεκινήσει βασικός από τον προπονητή των «βαυαρών», Πεπ Γκουαρδιόλα.
Πηγή: Goal

Θεραπεία για τρεις στον ΠΑΟΚ

Στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ στρέφει την προσοχή του ο ΠΑΟΚ, μετά την αναβολή της αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δεν θα δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι, αλλά το Σάββατο προγραμματίστηκε να παίξουν οι παίκτες οικογενειακό διπλό. Την Κυριακή οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» θα προπονηθούν στις 18:00 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Από εκεί και πέρα, η προπόνηση της Παρασκευής επικεντρώθηκε στην τακτική με παιχνίδι σε μισό γήπεδο και συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο κυκλοφορίας της μπάλας. Οι Στέφανος Αθανασιάδης, Ράζβαν Ρατς ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης, ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκανε θεραπεία στο γυμναστήριο, όπως κι ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ενώ ο Εργκούς Κάτσε ανέβασε ρυθμούς στο πρόγραμμα επανένταξης που ακολουθεί.
Πηγή: AEK365

Απειλές και παραιτήσεις διαιτητών τύπου Ελλάδας στη Βουλγαρία

Απειλές και παραιτήσεις διαιτητών τύπου Ελλάδας στη Βουλγαρία





Κατάστασεις ελληνικού ποδοσφαιρικού κάλλους ζει τις τελευταίες ώρες και πριν το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και τη Λουντογκόρετς η Βουλγαρία.
Και για να εξηγούμαστε τι εννοούμε; Κατ' αρχήν παραιτήθηκε από το πόστο του ο Βούλγαρος «Χιού Ντάλας». Ο λόγος για τον αρχιδιαιτητή, Νικολάι Ντζουγκάνσκι, ο οποίος προχώρησε σ' αυτή την κίνηση, διότι όπως υποστηρίξε δεχόταν απειλές για τη ζωή του, όπως και ο ορισμένος, αρχικά, ρέφερι για το εν λόγω ματς, Νικολάι Γιορντάνοφ.
«Ανέκαθεν πίστευα πως το ποδόσφαιρο είναι, απλά, ένα παιχνίδι, τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, φαίνεται πως για πολλούς είναι πόλεμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος αρχιδιαιτητής. «Και αυτός ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί με κάθε κόστος. Δεν υπάρχει επιλογή τρόπων και μέσων. Αυτό δεν είναι το παιχνίδι μου και έχω, ήδη, γνωστοποιήσει την παραίτηση μου με επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και δεν κάνω πίσω», κατέληξε ο «Χιού Ντάλας» της Βουλγαρίας.

Οσο για το ποιος θα διευθύνει την αναμέτρηση; Θα το μάθουν οι ομάδες στην κλήρωση που θα γίνει δυο ώρες πριν τη σέντρα...
Πηγή: Goal

Ο Μουρίνιο, ο Τσεχ και ο Μίκι Μάους

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πετρ Τσεχ και βρήκε έναν ακόμη πρωτότυπο τρόπο να διαψεύσει τα εν λόγω σενάρια.
Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι "βομβάρδισαν" με ερωτήσεις τον Ζοζέ Μουρίνιο για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πετρ Τσεχ, που βρίσκεται στη σκιά του Τιμπό Κουρτουά, με τον Πορτογάλο τεχνικό της Τσέλσι να απαντά με επίκληση στα κινούμενα σχέδια.
"Λέτε ότι υπάρχουν προτάσεις γι' αυτόν; Ποια ιστοσελίδα του Μίκι Μάους το έγραψε αυτό ; Ήταν στο μπλογκ του Μίκι Μάους; Ορκίζομαι ότι θα πω την αλήθεια.
Στη γραμματεία δεν υπάρχει καμία πρόταση για τον Τσεχ. Γι 'αυτό δεν πιστεύω ότι θα συμβεί τώρα. Αυτή τη χρονική στιγμή ο Πετρ Τσεχ είναι ο τερματοφύλακάς μας και έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Είναι ένα φανταστικός επαγγελματίας και καμία στιγμή δεν χτύπησε την πόρτα μου, να μου εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το σύλλογο. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω, γι' αυτό", είπε ο Ζοζέ Μουρίνιο απορρίπτοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Τσέλσι, ο Πετρ Τσεχ.
Πηγή: Sport 24

Έβαλε 92 στα 100 τρίποντα (VIDEO)

Έβαλε 92, 100, VIDEO,evale 92, 100, VIDEOΔείτε το εκπληκτικό VIDEO με πρωταγωνιστή τον παίκτης της Ουλμ, Φιλ Σβέθελμ, ο οποίος είχε εξωπραγματικό ποσοστό σε προσπάθειες τριών πόντων.

Λουίς Ενρίκε: «Θεωρητικά τα ξέρω όλα. Αλλά δεν τα ξέρω».


Λουίς Ενρίκε: «Θεωρητικά τα ξέρω όλα. Αλλά δεν τα ξέρω».Για τα πειθαρχικά παραπτώματα του Ζεράρντ Πικέ τις τελευταίες ημέρες ρωτήθηκε από Ισπανούς δημοσιογράφους ο Λουίς Ενρίκε απαντώντας ότι θα προσπαθήσει να τα καταπολεμήσει.

Σε ρητορική απάντηση ήρθαν αντιμέτωποι οι δημοσιογράφοι όταν ρώτησαν τον Λουίς Ενρίκε για τα τελευταία πειθαρχικά παραπτώματα του Ζεράρντ Πικέ. «Θεωρητικά τα ξέρω όλα. Αλλά δεν τα ξέρω», απάντησε ενώ πρόσθεσε ότι, «θα τα καταπολεμήσω με τον τρόπο μου αλλά δεν θα δημοσιευτεί».

Εν συνεχεία ο Ισπανός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» υπογράμμισε ότι πάντα προσπαθεί να κρατάει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και ότι ελπίζει ο Πικέ αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες να αφοσιωθούν στην ομάδα τους και μόνο από εδώ και στο εξής.

Ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε επίσης και για τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Μπαρτομέου και απάντησε ότι, «τα λόγια του προέδρου έχουν τον λόγο τους πάντα και ο ίδιος έχει φυσικά το δικαίωμα να το κάνει».
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming. 19:45 Zalgiris vs Real Madrid 66-68,Live Streaming.20:00 Galatasaray vs Crvena Zvezda 110-103 E.T(82-82)(96-96) Eastern European Summer Time

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 66-68,zalgkiris kaounas - real madritis 66-68Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζαλγκίρις, στη Λιθουανία, όμως 2 βολές του Ροντρίγκεθ στα 4,9'' πριν το τέλος και ένα άστοχο σουτ του Άντερσον στην εκπνοή της έδωσαν τη νίκη με 68-66.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας 110-103

Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας 110-103,galatasarai - erythros asteras 110-103Ο Ζόραν Έρτσεγκ με ''τρελό'' τρίποντο έστειλε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στην παράταση. Εν τέλει η Γαλατά χρειάστηκε το δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο (110-103) για τη νίκη! Ρεκόρ ασίστ (17) ο Ουίλιαμς.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:00 Monfils vs Federer 3-0( 6-1)(6-4)(6-3), France - Switzerland Tennis, Eastern European Summer Time


Ρούσης: «Πίσω οι νίκες στα ντέρμπι για Παναθηναϊκό»

Προτροπή στις παίκτριες του Παναθηναϊκού να ξεχάσουν τις νίκες επί των Ολυμπιακού και ΑΕΚ και να στραφούν στην αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη Θήρα το Σάββατο (22/11, 16:00) για την 7η αγωνιστική της Α1 Βόλεϊ Γυναικών έκανε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιώργος Ρούσης.
«Το αυριανό ματς είναι απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα αλλά αρκετά φιλόδοξη, καθώς οι κινήσεις που έκανε δείχνουν ότι κοιτάει ψηλά. Η Σαντορίνη αν και δεν ξεκίνησε καλά τα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι βρίσκει μια σταθερότητα και ότι παίζει στην έδρα της καθιστά το έργο μας δύσκολο. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω τις νίκες στα ντέρμπι που κάναμε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Στόχος μας είναι η νίκη η οποία θα έρθει αν παίξουμε συγκεντρωμένα και δείξουμε το καλό μας πρόσωπο», ήταν τα λόγια του.
Πηγή: OnSports

Λουτσέσκου: «Πολύ κακό να κάθονται οι ποδοσφαιριστές»

Έξαλλος είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τη νέα αναβολή στη Σούπερ Λίγκα
Ο Ρουμάνος τεχνικός ο οποίος ανέλαβε τη Skoda Ξάνθη στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου μίλησε σε μέσα της πατρίδας του και τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της αναβολής της Σούπερ Λίγκας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είναι λάθος η απόφαση αυτή, κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα της αστυνομίας τα όσα έγιναν με την επίθεση σε αρμόδιο πρόσωπο για τη διαιτησία στην Ελλάδα. Είναι πολύ κακό να κάθονται οι ποδοσφαιριστές, να μην αγωνίζονται και να μένουν εκτός φόρμας».
Πηγή: OnSports

Τίτλοι τέλους για Φαν Πέρσι το καλοκαίρι!


Τίτλοι τέλους για Φαν Πέρσι το καλοκαίρι!Η καριέρα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο Ολντ Τράφορντ μαλλον θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που ολοένα και πληθαίνουν στην Βρετανία σχετικα με το μέλλον του!

Ο Ολλανδος αποτελεί ενα αγκάθι αυτη την ωρα στα οικονομικά πλανα, αφού οπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph εάν στο τέλος του Αυγούστου παραμένει ακόμα ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να εισπράξει ένα μπονους αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών, που ήταν βασικός όρος του συμβολαίου του όταν το υπέγραψε το καλοκαίρι του 2012 φεύγοντας από την Αρσεναλ!

Παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν τότε από τον εκτελεστικό διευθυντή Ντειβιντ Γκιλ σχετικά με το εάν ένας ποδοσφαιριστής με το ιστορικό των τραυματισμών του Φαν Πέρσικαι θα άξιζε το ρίσκο συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ μεταγραφής και αμοιβών το deal προχώρησε επειδη επέμενε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον!

Και φυσικα με τη πρώτη χρονια τον δικαίωσε αφού η Γιουναιτεντ με τα γκολ του επανέκτησε τα πρωτεία! Ομως τα χρονια περνούν και τα πόδια του Ολλανδού σταρ παραμένουν εύθραυστα οποτε ο Λουις Φαν Χααλ θα προχωρήσει οπως γράφει η Manchester evening Standard στην αντικατάσταση του το καλοκαίρι με πρωταρχικούς στόχους τον Τομας Μιλερ της Μπαγερν και τον Εντινσον Καβανι της Παρί Σεν Ζερμέν .


Πηγή: England365.grΠηγή: Σπορ FM

Παιχνίδια αυτογνωσίας

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει τους στόχους των "αιωνίων" και η κριτική που θα τους ασκηθεί βάσει αυτών.

Όταν ξεκινάει η χρονιά κάθε ομάδα θέτει τους στόχους της και σε μεγάλο βαθμό κρίνεται από αυτούς. Σίγουρα δεν είναι μόνο μία... δήλωση «επιδιώξεων» αλλά ιδιαίτερα τα μεγάλα μεγέθη επιλέγουν την αφετηρία τους.
Ο Ολυμπιακός τολμά και φέτος και θέτει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Μία ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους, θα κριθεί με γνώμονα τον σκοπό της.
Το παιχνίδι με την Βαλένθια όπως τα περισσότερα σε αυτή την φάση είναι πολύ χρήσιμα για να τονώσουν το πνεύμα νικητή μίας ομάδας που μπορεί να κερδίζει στον πόντο τους αγώνες αρνούμενη να ηττηθεί, αλλά της δείχνουν αυτό που λείπει.
Σίγουρα λείπει ο Πρίντεζης ενώ και ο Λοτζέσκι θα μπορούσε να βάλει κάποια από τα πολλά άστοχα τρίποντα. Εκείνο που και όταν θα γυρίσουν θα λείπει από τον Ολυμπιακό και πιθανώς να του κοστίσει, είναι η απουσία παιχνιδιού στην ρακέτα. Η απουσία ενός ψηλού που θα μπορεί να δίνει την άνεση στους γκαρντ να του δίνουν την μπάλα και να υποχρεώνει αυτός την αντίπαλη άμυνα να κλείσει πάνω του.
Το ίδιο ισχύει και στην άμυνα όπου Χάντερ και Ντάνστον δυσκολεύονται αρκετές φορές με παίκτες ψηλότερους και δυνατότερους. Ο Σφαιρόπουλος παίζει διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που ήθελε να παίξει ο Μπαρτζώκας και ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Τρεις σοβαρότατες απουσίες(διότι και ο Παπαπέτρου θα είχε ρόλο) κοστίζουν, αλλοιώνουν την εικόνα αλλά και όταν θα επιστρέψουν θα χρειαστούν τρικ για να καλυφθεί ένα κενό πολύ συγκεκριμένο. Πέρυσι κόστισε, παρά τις επενδύσεις σε σέντερ. Φέτος το σκεπτικό του Μπαρτζώκα ήταν να καλυφθεί με ακόμα πιο γρήγορο παιχνίδι, με δύο ημίψηλους οι οποίοι θα παίζουν συνέχεια με ταχύτητα υποχρεώνοντας πιο βαριά κορμιά να αποσυρθούν. Μέχρι τώρα πάντως αυτό δεν γίνεται. 
Το συγκεκριμένο ζήτημα το γνωρίζει ο Σφαιρόπουλος και λογικά θα προσπαθήσει να το λύσει.

Η ευφυΐα του Διαμαντίδη

Το πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Διαμαντίδης λέγεται συχνά. Η μπασκετική του ευφυΐα αποδεδειγμένη. Φέτος φρόντισε να την αξιοποιήσει κι εκτός παρκέ όταν έθεσε ως στόχο απλά την πρόκριση στο τοπ-16. Αυτό σημαίνει να είσαι ηγέτης.  Βλέποντας μία ομάδα να αλλάζει σημαντικά, φρόντισε να χαμηλώσει τις απαιτήσεις και να σηκώσει ένα μεγάλο μέρος από την πίεση που θα ασκηθεί όταν θα πατάει το παρκέ.
Γνωρίζει το μέγεθος της ομάδας του και όσο απορρέουν από αυτό, γνωρίζει πως ένα λανθασμένο σκεπτικό μπορεί να διαλύσει τα πάντα.
Ο Παναθηναϊκός στην Πολωνία έκανε αυτό που ορίζει η τεράστια διαφορά με την αντίπαλό του και δεν…έκανε στο ΟΑΚΑ. Προσαρμόστηκε στο παιχνίδι της, αξιοποίησε την πληθωρικότητα στην επίθεση για να διαλύσει κάθε πλάνο των αντιπάλων. Ο Ιβάνοβιτς στο άναρχο παιχνίδι των αντιπάλων και στα πολύ δυσκίνητά κορμιά τους, απαντούσε με τους ψηλούς του οι οποίοι έπαιρναν την μπάλα εκεί που έπρεπε για να τελειώνουν άνετα τις φάσεις.
Ο Μαυροκεφαλίδης πρέπει να έχει να αισθανθεί τόσο άνετα σε επίθεση ομάδας από τα χρόνια του στον ΠΑΟΚ με την έννοια πως δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτε περισσότερο από το να τελειώνει γρήγορα τις φάσεις. Αυτή είναι και η διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού. Καταστρέφει το παιχνίδι, μέτριων ομάδων βεβαίως βεβαίως όπως ο η Τουρόβ, με την επιθετική του ποιότητα.
Τί θα γίνει στα δύσκολα; Οι πράσινοι εδώ και τρία χρόνια έχουν αποδειχθεί ικανότατοι στην διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών διότι διαθέτουν τεράστια αυτογνωσία. Κατανοούν πως δεν είναι πια η ομάδα με τους 12 σούπερ σταρ και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των αντιπάλων. Ξεκινούν πολλές φορές πλέον ως αουτσάιντερ και τότε κτυπούν.
Το ζήτημα είναι ένα πλέον: πότε θα γυρίσει ο Νέλσον και σε τί κατάσταση θα βρίσκεται. Αυτός είναι ο καταλύτης για όσα θα μπορεί να πράξει η ομάδα του Ιβάνοβιτς στο τοπ-16 όπου θα την περιμένει πιο δύσκολη σειρά παιχνιδιών.
Πηγή: Contra

Τέλος και... αρχή για τον Νίνη η ΑΕΚ (video)


Τέλος, Νίνη, ΑΕΚ,telos, nini, aekΟ Σωτήρης Νίνης δεν αποκλείεται να φορέσει ξανά τα πράσινα έστω και σε φιλικό στο ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να έχει συνδέσει την καριέρα του στο τριφύλλι με ματς κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Πηγή: Sport 24

Τρέμει η ΕΠΟ με Ρανιέρι!

Τρέμει η ΕΠΟ με Ρανιέρι!Ο Κλαούντιο Ρανιέρι φέρεται να έχει «στραβώσει» με όσα ακούγονται στην Ελλάδα για το άτομο του και φοβούνται στην ΕΠΟ ότι θα αξιώσει όλη την αποζημίωση!

Η ΕΠΟ έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ιταλό ώστε να μη διεκδικήσει όλο το υπόλοιπο συμβόλαιό του και ν’ αποχωρήσει με μια αποζημίωση 400.000 ευρώ. Πληροφορίες που φτάνουν ωστόσο στην ομοσπονδία και παρουσιάζονται στη «Sportday” αναφέρουν ότι το αρνητικό κλίμα και τα σχόλια που γίνονται στην Ελλάδα εναντίον του έχουν μεταφερθεί στον 63χρονο τεχνικό, γεγονός που τον έχει ενοχλήσει σε βαθμό που να υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί ν’ αλλάξει στάση και να διεκδικήσει όλο το ποσό της αποζημίωσης που φτάνει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Παρόλο λοιπόν που η συγκεκριμένη δυσαρέσκεια απορρέει προς το παρόν από μεσάζοντες και όχι από τον ίδιο, στην ΕΠΟ δε θέλουν να το διακινδυνεύσουν. Έτσι, δεν προχωρούν το θέμα του αντικαταστάτη του μέχρι να ρυθμιστεί το δικό του. 

Πηγή: Gazzetta

Διάψευση για μεταγραφικά σενάρια και προεδρία ΕΠΟ


Ο 24χρονος στόπερ Σ. Παπαγιαννόπουλος δοκιμάζεται από τον ΠΑΟΚ
Ο 24χρονος στόπερ Σ. Παπαγιαννόπουλος δοκιμάζεται από τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ διέψευσε χθες σωρηδόν τα μεταγραφικά σενάρια των τελευταίων ημερών, αλλά και τις φήμες που ήθελαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να συμφωνεί με την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραγκούνη για την προεδρία της ΕΠΟ.
Σε ό,τι αφορά σε αυτήν, από τον «Δικέφαλο» τονίζουν πως «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει προκρίνει κανένα πρόσωπο σχετικά με τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ» και αυτό διότι, όπως λένε, δεν μπορούν οι ομάδες να εξουσιοδοτούν υποψηφίους για την προεδρία της ομοσπονδίας, αλλά και γιατί θεωρούν πως τα προβλήματά της είναι θεσμικά και δεν αφορούν στα πρόσωπα.
Αλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει εδώ και μήνες καταθέσει πρόταση στα αρμόδια όργανα για τη διεύρυνση της βάσης από την οποία εκλέγεται κάθε φορά η διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, αυτό που βγαίνει από τον ΠΑΟΚ είναι πως οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι προσεγμένες και περιορισμένες σε αριθμό, με γνώμονα την ενίσχυση της ομάδας, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία που υπάρχει στα αποδυτήρια. Από χθες πάντως στις προπονήσεις του «Δικεφάλου» δοκιμάζεται ο 24χρονος ομογενής στόπερ από τη Σουηδία, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.
Πηγή: Εθνοσπορ

Η αναβολή έβγαλε εκτός τον Μπενίτες


Η αναβολή έβγαλε εκτός τον ΜπενίτεςΟ Παραγουανός φορ του Ολυμπιακού ήταν να ξεκινήσει βασικός στο ματς με την Ατλέτικο αλλά τα σχέδια άλλαξαν

Η εφημερίδα GOAL NEWS σε δημοσίευμα της αναφέρει πως ο Μίτσελ θα αλλάξει τα πλάνα του για το παιχνίδι με την Ατλέτικο μετά και την απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού είχε αποφασίσει να δώσει φανέλα βασικού στον Μπενίτες στο παιχνίδι με την Ξάνθη και στη συνέχεια να τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλδερόν".
Ωστόσο, η αναβολή άλλαξε τα σχέδια και στο παιχνίδι της Τετάρτης βασικός θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου με τον Παραγουανό επιθετικό να μένει εκτός.
Πηγή: AEK365

Τούροφ - Παναθηναϊκός 69-79, Λιμόζ-Μακάμπι: 73-79,Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 74-80,Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 77-99

Οι Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Ράιτ και Μπατίστα πρόσφεραν 46 από τους του Παναθηναϊκού, στο 69-79 που πανηγύρισε στην Πολωνία επί της Τουρόφ, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ





Με τον Τζέρεμι Πάργκο να βάζει την υπογραφή του στο τελευταίο λεπτό η Μακάμπι απέδρασε με τη νίκη από το Λιμόζ (79-73).ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ''ζορίστηκε'' απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο όμως επικράτησε με 80-74 στο Paladesio κι ''ανέβηκε'' στο 4-2 στον Γ' όμιλο. Στο 2-4 οι πρωταθλητές Ιταλίας.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩς

Με επιθετική πολυφωνία που... τσάκιζε κάθε άμυνα η Μπαρτσελόνα πέρασε με 77-99 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου και μαζί με το 6ο ροζ φύλλο πανηγύρισε και την μαθηματική πρόκριση στο ΤΟΡ 16.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24