ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«ΧΡΥΣΑ» ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ Η Σίτι κάνει τον Χαρτ τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα


  «ΧΡΥΣΑ» ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ Η Σίτι κάνει τον Χαρτ τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα Προσφέροντας του ένα νέο πενταετές συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 120.000 λιρών η Μάντσεστερ Σίτι θα κάνει τον Τζο Χαρτ τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα του κόσμου.
Όπως αναφέρουν πολλά αγγλικά Μέσα η Σίτι προσφέρει στον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας ένα νέο συμβόλαιο, με το υπάρχον να έχει διάρκεια μέχρι το 2016.
Σε αυτό το νέο συμβόλαιο αναμένεται να υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αποδοχές του 27χρονου και έτσι να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην θέση του σε όλο τον κόσμο.
«Πάντα έλεγα ότι είναι σημαντικό για τον σύλλογο να κρατήσει τον Τζο. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Ίσως τις επόμενες μέρες έχουμε καλά νέα», είχε δηλώσει ο προπονητής της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Πηγή: Goal

LIVE Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

LIVE Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα,LIVE olybiakos - pas gianninaO Ολυμπιακός δίνει το δεύτερό του σερί εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το Gazzetta μεταδίδει από το Καραϊσκάκη με στατιστική ενότητα.

Live Streaming. 21:00 Real Madrid vs Celta de Vigo 3-0 Primera Division Eastern European Summer Time

Βουτιά, -τρικ, Ρονάλντο,voutia, -trik, ronalntoΟ Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε πέναλτι με βουτιά και τελικά πέτυχε ιστορικό χατ-τρικ στη νίκη της Ρεάλ με 3-0 επί της Θέλτα. Η Ατλέτικο νίκησε με 2-0 στο Έλτσε (videos)

Χωρίς Κολοβό στο Αγρίνιο

Χωρίς Κολοβό στο ΑγρίνιοΔίχως τον Δημήτρη Κολοβό θα παραταχθεί ο Πανιώνιος στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 13η αγωνιστική της Super League. Επιστρέφει ο Χρήστος Τασούλης.

Χωρίς τον Δημήτρη Κολοβό θα μεταβεί στο Αγρίνιο ο Πανιώνιος για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Ο 21χρονος επιθετικός ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στον δεξίο προσαγωγό, με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να τον αφήνει εκτός αποστολής. Εντός είναι ο Χρήστος Τασούλης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο ματς της περασμένης Τετάρτης κόντρα στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανιωνίου για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό:
Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιώπης, Χατζηισαΐας, Παντίδος, Αργυρόπουλος, Πάνος, Γκέζος, Μητρόπουλος, Γκίνης, Σμυρλής, Τασουλής, Μπούζας, Μασούρας, Γιάννου, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ, Φούντας, Οικονόμου.
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.19:30 Olympiakos - PAS Giannina 2-2(vids) Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2,olybiakos - pas giannina 2-2Το γκολ του Ευριπίδη Γιάκου στο 88ο λεπτό πάγωσε το "Γ. Καραϊσκάκης", αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 2-2 κι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Έντονες αποδοκιμασίες μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιχρόνων.

Ο νέος νόμος παρεμβαίνει στην εκτεταμένη διαφθορά στον αθλητισμό

 Ο νέος νόμος παρεμβαίνει στην εκτεταμένη διαφθορά στον αθλητισμό

Στη ριζική αναμόρφωση του τοπίου στον αθλητισμό στοχεύει το υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο. Μέσα στα 118 άρθρα του συμπυκνώνονται και επικαιροποιούνται οι διατάξεις των τελευταίων 15 ετών που βρίσκονταν διάσπαρτες σε περίπου δέκα αθλητικά νομοθετήματα. Οι βασικές αλλαγές στοχεύουν στη δημιουργία πλαισίου διαφάνειας στη συγκρότηση των οργάνων και ελέγχου του τρόπου λειτουργίας τους, με αιχμή το ποδόσφαιρο.

Οι κυριότερες είναι:

Α. Το εκλογικό σύστημα και οι Ενώσεις:
Πρόταση - τομή αποτελεί η πρόβλεψη για ψήφο όλων των σωματείων στις γενικές συνελεύσεις των ομοσπονδιών. Στην περίπτωση της ΕΠΟ τα σωματεία υπολογίζονται περί τις 5.000. Μέχρι τις τελευταίες εκλογές που έγιναν το 2012 ο αριθμός των εκλεκτόρων ήταν μόλις 56, όσες δηλαδή ήταν και οι Ενώσεις - μέλη της. Ο νέος νόμος αλλάζει και τη δομή του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Η ΕΠΟ από τριτοβάθμιο όργανο γίνεται δευτεροβάθμιο.

Οι Ενώσεις που είναι δευτεροβάθμιο όργανο παύουν να έχουν την ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ και χάνουν το δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις. Ως Ενώσεις θεωρούνται οι «οργανώσεις αθλητικών σωματείων» που λειτουργούν ως σωματεία και διοργανώνουν τα τοπικά πρωταθλήματα. Τα σωματεία παραμένουν ως πρωτοβάθμια όργανα και κερδίζουν την παρουσία και την ψήφο στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Για τη θητεία των μελών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών προβλέπεται ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ έτη.

Β. Διαιτησία:

Προβλέπεται ένα αναλογικότερο και πιο διαφανές σύστημα στελέχωσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα στην ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα ορίζεται από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και παύεται οποτεδήποτε, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των μελών της, από τη Γ.Σ. της αθλητικής ομοσπονδίας.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη η ΚΕΔ συγκροτείται ως εξής: ένα μέλος ορίζεται από αυτήν τη Super League από κατάλογο των μη εν ενεργεία διεθνών διαιτητών που έχουν αποσυρθεί την τελευταία δεκαετία. Τον κατάλογο χορηγεί η ομοσπονδία διαιτητών του αθλήματος. Τα υπόλοιπα τρία μέλη ορίζονται έπειτα από κλήρωση, από κατάλογο δώδεκα (12) μη εν ενεργεία διεθνών διαιτητών που έχουν αποσυρθεί την τελευταία δεκαετία, τον οποίο καταρτίζει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας Διαιτητών.

Γ. Αθλητική Δικαιοσύνη:

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι διατάξεις του νέου νόμου που αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη. Το μεικτό σύστημα συνταξιούχων δικαστών και δικηγόρων (με πλειοψηφία των δεύτερων) που λειτουργεί στην ΕΠΟ αντικαθίσταται από μονομελή όργανα που αποτελούνται από συνταξιούχο δικαστικό λειτουργό, με έναν αναπληρωτή, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας ή επαγγελματικής Ενωσης, ύστερα από κλήρωση από κατάλογο υποψηφίων, ο οποίος καταρτίζεται από το Δ.Σ. της Ενωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών.

Προηγείται δημόσια πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας. Επίσης δημιουργείται η Ανώτατη Επιτροπή Αθλητικής Διαφάνειας που για κάποιες περιπτώσεις θα λειτουργεί ως τριτοβάθμιο όργανο.

Δ. Κωλύματα παραγόντων:

Μέχρι σήμερα για να υπάρξει έκπτωση αθλητικού παράγοντα από το αξίωμά του έπρεπε να υπάρχει καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου ή αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα. Στον νέο νόμο προβλέπεται η ύπαρξη κωλύματος και σε περιπτώσεις άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά διοικήσεις ομοσπονδιών, όπως για παράδειγμα της ΕΠΟ, μέλη της οποίας είναι κατηγορούμενα για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για πράξεις που σχετίζονται με τα πεπραγμένα τους στη διοίκηση της αθλητικής ομοσπονδίας.

Το «μπρα ντε φερ» με τις ομοσπονδίες

Οι αντιδράσεις απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να παρέμβει και να εξορθολογήσει τη λειτουργία χώρων, όπως οι ομοσπονδίες, που θεωρούν ότι αποτελούν άβατο, είναι λογικό και αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε αυτές, όπως αναμενόταν, πρωτοστάτησε η ΕΠΟ, η οποία την επομένη κιόλας της δημοσιοποίησης του αθλητικού νόμου που μέχρι τις 10/12 θα είναι σε διαβούλευση, έσπευσε να ενημερώσει τη FIFA και την UEFA περί «κρατικής παρέμβασης» και να τους ζητήσει να συνδράμουν προκειμένου να μην περάσουν συγκεκριμένες διατάξεις, που αφορούν κυρίως τα κωλύματα παραγόντων, τις αρχαιρεσίες, τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη.

Aνάμεσα στη νομοπαρασκευαστική του υπουργείου, τη FIFA και την UEFA θα υπάρξει συνάντηση με στόχο την εύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης και με τη διατυπωθείσα προειδοποίηση του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων να επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη.

Αντιδράσεις και αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί από την ΕΟΕ, το μπάσκετ μέσω του Γ. Βασιλακόπουλου, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.

Προς το παρόν, η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού είναι ότι όλοι «πρέπει να συμβάλουν εποικοδομητικά στην κοινή προσπάθεια για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, τη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, την ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και την κατοχύρωσή του για όλους τους Ελληνες».*Αναδημοσίευση από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πηγή:Soccerplus.gr

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν χάνουν οι «ερυθρόλευκοι»

Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι η παράδοση του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι Πειραιώτες σε επίπεδο πρωταθλήματος δεν χάνουν όταν είναι γηπεδούχοι, καθώς σε συνολικά 19 εντός έδρας αναμετρήσεις έχουν απολογισμό 16 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σε αυτά τα ματς, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 48 φορές, ενώ έχει δεχθεί 12 τέρματα.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ     ΑΓΩΝΑΣ     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
11/05/1975     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-1
16/05/1976     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     5-1
20/03/1977     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     0-0
12/03/1978     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
21/10/1978     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-1
14/10/1979     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     4-0
09/11/1980     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
02/05/1982     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     0-0
19/12/1982     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
09/11/1983     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     5-1
15/09/1985     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-0
03/01/1987     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-2
11/11/1990     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-0
17/12/2000     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-1
05/01/2003     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-1
13/03/2010     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-2
18/12/2011     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
20/01/2013     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
18/12/2013     Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα     3-2

Πηγή: OnSports

Ο 15χρονος τερματοφύλακας που θέλουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο Γιώργος Τζελέπης είναι μόλις 15 χρονών αλλά έχει προλάβει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανθρακικό και να απασχολήσει πολύ έντονα τους μεγάλους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που βρίσκεται μόλις στην αρχή της.

Η περίπτωση του Γιώργου Τζελέπη δεν είναι από αυτές που θα χαρακτηρίζαμε συνηθισμένη, τουλάχιστον για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εχοντας γεννηθεί μόλις το 1999, ο φερέλπις Ελληνας τερματοφύλακας έχει υπογράψει ήδη το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με την ομάδα του, τον Πανθρακικό και έχει αναγκάσει όλους τους Ελληνες σκάουτερ να σημειώσουν με μεγάλα γράμματα στο καρνέ τους το όνομά του.
Προφανώς, οι άνθρωποι του Πανθρακικού δεν έδωσαν τυχαία επαγγελματικό συμβόλαιο σ΄έναν 15χρονο. Διαπίστωσαν ότι το ταλέντο του Τζελέπη είναι τέτοιο που μπορεί να τον απογειώσει τα επόμενα χρόνια και να του χαρίσει μία μεγάλη καριέρα από την οποία φυσικά ωφελημένος θα είναι και ο Πανθρακικός.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο μικρός ακολούθησε για πρώτη φορά την προετοιμασία της πρώτης ομάδας αφού είχε ήδη υπογράψει το συμβόλαιό του. Πιο πριν όμως, κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο Τζελέπης πήρε γεύση από το πραγματικό υψηλό επίπεδο κάνοντας προπόνηση τόσο με την ΑΕΚ όσο και τον Ολυμπιακό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έμαθε για το νεαρό τερματοφύλακα και μετά από ενέργειές του τον έφερε στην Αθήνα για να τον τσεκάρει το τεχνικό τιμ των ακαδημιών της Ενωσης. Ο Τζελέπης άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, η μεταγραφή ήταν ένα βήμα πριν να κλείσει, ωστόσο την ύστατη ώρα ο Πανθρακικός αποφάσισε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή στις τάξεις του.
Το ίδιο συνέβη και με τον Ολυμπιακό. Ο Τζελέπης πήγε στου Ρέντη,προπονήθηκε, ικανοποίησε αλλά στο τέλος έμεινε στον Πανθρακικό ο οποίος θέλησε να επενδύσει πάνω του.
Ο 15χρονος πορτιέρο είναι ήδη βασικό στέλεχος της Εθνικής κάτω των 16 ετών ενώ στον Πανθρακικό αγωνίζεται περισσότερο με την ομάδα των u-17. O ίδιος νιώθει-και το έχει πει και δημοσίως-ότι χρωστάει πολλά στον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθρακικού, τον Γιάννη Πλαβούκο ο οποίος κατά γενική ομολογία κάνει εξαιρετική δουλειά με τους τερματοφύλακες της ομάδας.
Οσο για το που θα καταλήξει; Μετά τα ταξίδια στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό  και την ΑΕΚ, αυτός που μπήκε στη μάχη για να το διεκδικήσει ήταν ο ΠΑΟΚ που "σαρώνει" με τους ανθρώπους όλη τη βόρεια Ελλάδα αναζητώντας ταλέντα. Οι του Δικεφάλου εντόπισαν τον Τζελέπη στην Κομοτηνή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και παίκτης του ΠΑΟΚ.
Πηγή: Contra

Ντίνας: "Μην πάρουμε αέρα"

Ο Θανάσης Ντίνας αναφέρθηκε στην ποιότητα που διακρίνει τον Αστέρα Τρίπολης, ευχαρίστησε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη και χαμήλωσε τους τόνους για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
"Κάθε ματς ξεχωριστά" αναφέρει το μότο των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της σεζόν και ο Θανάσης Ντίνας δεν ξέφυγε από τα τετριμμένα...
Ο μεσοεπιθετικός του Τριφυλλιού μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και σημείωσε ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια το διπλό, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Ντίνα στην κάμερα της Nova:
Πειστική εμφάνιση και νίκη επί του Παναιτωλικού. Δίνει ψυχολογία ενόψει του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης;
Σίγουρα νικήσαμε σε μία σημαντική έδρα, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ομάδες από εδώ. Είναι σημαντικό οτι πήραμε τους τρεις βαθμούς.
Ακολουθεί το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος, ο οποίος έχει δείξει καλά στοιχεία και στην Ευρώπη. Τι περιμένεις;
Είναι πολύ καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές. Έχει φέρει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη και έχει ποιοτικούς παίκτες. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας και πιστεύω σε κάτι θετικό.
Τι πρέπει να προσέξετε στην Τρίπολη; Την μεσοεπιθετική γραμμή του Αστέρα;
Σίγουρα μεσοεπιθετικά έχουν ποιότητα, καθώς βγάζουν φάσεις. Σκοράρουν αρκετά γκολ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τρίπολη.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει εφέτος να είναι πολύ πιο δυνατά στην υπόθεση τίτλου. Συμφωνείς;
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα με ένα καλό διπλό και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.
Πρόσφατα συμφώνησες για επέκταση της συνεργασίας σου με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία επιβράβευση της προσπάθειάς σου;
Σίγουρα. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για ακόμη ένα χρόνο. Εγώ πρέπει κάθε φορά που παίζω να τα δίνω όλα για να τους ανταμείβω.
Κλήση στην Εθνική ομάδα, επέκταση στον Παναθηναϊκό... Τι ακολουθεί;
Είναι δύο σπουδαία πράγματα για εμένα. Κάθε ποδοσφαιριστής όμως πρέπει να έχει διάρκεια και να κοιτάζει πάντα για το κάτι καλύτερο.
Πηγή:Sport 24 

Αντετοκούμπο εις διπλούν στο Top 10 (vds)


 Αντετοκούμπο εις διπλούν στο Top 10 (vds)
Με τον Τζέισον Κιντ να βγάζει... λαγούς με παίκτες από τον πάγκο (οι αναπληρωματικοί πέτυχαν 60 πόντους!), οι Μπακς επιβλήθηκαν των Χιτ με 109-85.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχώρισε σε επίθεση και άμυνα. Ο 20χρονος φόργουορντ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έχοντας 14 πόντους (8/11 βολές, 3/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 κοψίματα και 1 λάθος σε 31'35'', καθώς και ένα κάρφωμα... ποίημα μπροστά στον Κρις Μπος. Αυτή η φάση βρέθηκε στο Νο4 του σημερινού Top 10, ενώ ένα coast to coast που κατέληξε σε λέι απ ήταν στο Νο 10.
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κένταλ Μάρσαλ, που έβαλε 20 πόντους με 7/8 σουτ, ενώ διψήφιο αριθμό από τον πάγκο είχαν και οι Μίντλετον (14), Μπέιλες (12). Από την άλλη, το Μαϊάμι είχε λύσεις μόνο από δύο παίκτες. Τους Γουέιντ (28 πόντοι, 8 ασίστ) και Μπος (21 πόντοι), που δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους καταιγιστικούς Μπακς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάρλοτ Χόρνετς - Νιου Γιορκ Νικς 103-102
Φιλαδέφεια Σίξερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 91-103
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς - Ντένβερ Νάγκετς 119-89
Τορόντο Ράπτορς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 91-105
Μπρούκλιν Νετς - Ατλάντα Χοκς 75-98
Μπόστον Σέλτικς - Λος Άντζελες Λέικερς 113-96
Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Χιούστον Ρόκετς 112-114 (παρ.)
Μέμφις Γκρίζλις - Σαν Αντόνιο Σπερς 101-107
Μιλγουόκι Μπακς - Μιάμι Χιτ 109-85
Ντάλας Μάβερικς - Φοίνιξ Σανς 106-118
Γιούτα Τζαζ - Ορλάντο Μάτζικ 93-98

Πηγή: Goal

Ο Ιβάν «καθαρίζει» τα χρέη του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε «ζεστός» στη Θεσσαλονίκη και αποφασισμένος να δώσει λύση σε όλα τα ζητήματα που καίνε τον ΠΑΟΚ. Kαι για όσον τις αποφάσεις σχετικά με τις μεταγραφές, ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» έδωσε ακόμη πιο ευχάριστες ειδήσεις με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.
Μετά από ευρεία σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη «άναψε το πράσινο φως» για να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των χρεών, ακόμη κι αν χρειαστεί τελικά να δώσει 14 εκ. ευρώ και όχι 11,5 ή 12 που υπολόγιζε αρχικά.
Μετά από συζήτηση μακράς διαρκείας το συμπέρασμα που προέκυψε από όλους τους παριστάμενους ήταν «δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο την Κυβέρνηση να υλοποιήσει μία υπόσχεση που μας δίνει κάθε τρεις και λίγο. Για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ομάδας είναι καλύτερο να στραφούμε σε άλλη λύση και ας πληρώσουμε κάποια εκατομμύρια περισσότερα».
Μέσα στο επόμενο διάστημα και αφού οριστικοποιηθεί το τι ακριβώς θα γίνει για τις μεγάλες εταιρίες που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο, ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. Ή θα πάνε σε μία ρύθμιση που θα προκύψει από τροπολογία που θα περάσει η Κυβέρνηση με την έγκριση της Τρόικας και ας «αναγκάζει» την ΠΑΕ να καταβάλει εκτός από το αρχικό κεφάλαιο και πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 20% ή παραπάνω ή θα προχωρήσουν την εναλλακτική με το νόμο Ορφανού, ο οποίος είναι σε ισχύ μέχρι το 2017.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο Σαββίδης θα πρέπει να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για να καλύψει αναδρομικά τις δόσεις που θα έπρεπε να είχε πληρώσει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2017 όταν βγήκε ο νόμος και το υπόλοιπο σε δόσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να καταθέσει αίτηση να «ξεπαγώσουν» τα χρέη της, αίροντας τις προσφυγές που έχει ενεργοποιήσει και μέσα σε ένα δεκαήμερο να μπει στην ρύθμιση που θα έχει επιλέξει.
Από metrosport.gr Πηγή: PaokMania

Ε-χ-ασαν και οι δύο!.Φιορεντίνα- Γιουβέντους 0-0..Υπάρχει ζωή στην Ντόρτμουντ!Ντόρτμουντ-Χόφενχάιμ1-0

Ε-χ-ασαν,e-ch-asanΦιορεντίνα και Γιουβέντους αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 για την 14η αγωνιστική της Serie A, λίγο πριν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, τη βδομάδα που έρχεται.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Υπάρχει ζωή στην Ντόρτμουντ!

Υπάρχει, Ντόρτμουντ,yparchei, ntortmountΗ Ντόρτμουντ με το γκολ του Γκιουντογκάν κέρδισε με 1-0 τη Χόφενχάιμ και ξεκόλλησε από τον πάτο της Bundesliga.

Πηγή: Sport 24

Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79,Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας 68-77,Γαλατάσαραϊ - Λαμποράλ Κούτσα 82-89,Τουρόφ - Μπαρτσελόνα 65-104

Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79,olybiakos - neptounas 89-79Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, επικράτησε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, της Νεπτούνας, στο ΣΕΦ, με 89-79, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας 68-77

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας 68-77,valenthia - erythros asteras 68-77Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε εκτός έδρας τη Βαλένθια και πήρε το εισιτήριο για το Top 16 της Euroleague. Οι Σέρβοι βάζουν πλώρη για τη δεύτερη θέση του ομίλου, την ώρα που λιγοστεύουν τα περιθώρια για τους Ισπανούς.

Γαλατάσαραϊ - Λαμποράλ Κούτσα 82-89

Γαλατάσαραϊ - Λαμποράλ Κούτσα 82-89,galatasarai - laboral koutsa 82-89Χάρη στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του Σαν Εμετέριο (25π.), η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ (89-82) και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το Top 16. Έμπλεξαν οι Τούρκοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Τουρόφ - Μπαρτσελόνα 65-104

Τουρόφ - Μπαρτσελόνα 65-104,tourof - bartselona 65-104Το εμπόδιο της Τουρόφ μόνο ανυπέρβλητο δεν αποδείχτηκε για την Μπαρτσελόνα που πέρασε με το επιβλητικό 104-65 από την Πολωνία και διεύρυνε το αήττητο σερί της.

Πηγή: Sport 24