ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

"3άρα" με Μάουρι η Λάτσιο (videos)

3άρα, Μάουρι, Λάτσιο,3ara, maouri, latsioΜε τον Στέφανο Μάουρι να σκοράρει δύο φορές η Λάτσιο νίκησε με 3-0 την Αταλάντα και έπιασε την Τζένοα στην 3η θέση (videos)

Τσάβι: «Κάναμε ένα βήμα πίσω»

Τσάβι: «Κάναμε ένα βήμα πίσω»Ένα βήμα πίσω για την κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος έκανε η Μπαρτσελόνα ύστερα από την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Χετάφε (0-0), όπως δήλωσε ο Τσάβι.

Βήμα προς τα πίσω έκανε η Μπαρτσελόνα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Χετάφε (0-0) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Τσάβι.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στη Μαδρίτη και το παιχνίδι έμεινε στο 0-0, αποτέλεσμα που τους έφερε -4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρώτη θέση, με τον Τσάβι όμως να δηλώνει ότι η ομάδα του έδωσε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Δώσαμε τα πάντα. Είναι πάντα δύσκολο να σκοράρεις το πρώτο γκολ. Οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ επιθετικοί. Είχαμε τρεις χρυσές ευκαιρίες για γκολ όμως δεν τα καταφέραμε. Τώρα είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ. Με το σημερινό αποτέλεσμα κάναμε ένα βήμα πίσω στην κούρσα του τίτλου», δήλωσε ο 34χρονος μέσος που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διάταξη της ομάδας του.

«Μας ταιριάζει αρκετά το 4-3-3 όμως υπάρχουν και άλλες διατάξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Εξαρτάται από το παιχνίδι και τον προπονητή μας», κατέληξε.
Πηγή: Σπορ FM

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2


Με το γκολ του Μήτρογλου στο 91' ο μέτριος Ολυμπιακός λυτρώθηκε και νίκησε τον Λεβαδειακό με 2-1 στη Λειβαδιά. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 2' και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 73'. Aλλαξε το ματς ο Αφελάι.


Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 Lazio vs Atalanta Bergamo 3-0 Serie A..Eastern European Summer Time

3άρα, Μάουρι, Λάτσιο,3ara, maouri, latsioΜε τον Στέφανο Μάουρι να σκοράρει δύο φορές η Λάτσιο νίκησε με 3-0 την Αταλάντα και έπιασε την Τζένοα στην 3η θέση (videos)

Live Streaming.19:30 Levadiakos FC vs Olympiacos Piraeus 1-2 Eastern European Summer Time

Με το γκολ του Μήτρογλου στο 91' ο μέτριος Ολυμπιακός λυτρώθηκε και νίκησε τον Λεβαδειακό με 2-1 στη Λειβαδιά. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 2' και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 73'. Aλλαξε το ματς ο Αφελάι.
Πηγή: Contra

Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τόρες;

Ο Φερνάντο Τόρες μοιάζει με "ξένο σώμα" στους πρώτους μήνες του στη Μίλαν και σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να κάνει κίνηση για να τον ξαναφέρει στο "Anfield".


Το περασμένο καλοκαίρι η Μίλαν ήρθε σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον διετή δανεισμό του Φερνάντο Τόρες, όμως λίγους μήνες αργότερα μόνο ευχαριστημένοι δεν πρέπει να αισθάνονται οι "ροσονέρι" για την επιλογή τους.
Ο "Ελ Νίνιο" μετράει μόνο ένα γκολ σε 10 εμφανίσεις του στη Serie A και ταλαιπωρείται συχνά-πυκνά από προβλήματα μικροτραυματισμών, με τα ιταλικά ΜΜΕ να έχουν αρχίσει ήδη να γράφουν πως ο ιταλικός σύλλογος ψάχνει να βρει τρόπο για να λύσει τη συνεργασία μαζί του τον Ιανουάριο!
Η περίπτωση της επιστροφής του στην Τσέλσι θα πρέπει να αποκλειστεί μιας που ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε κατηγορηματικά την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει θέση για τον Ισπανό στράικερ στην επίθεση των "μπλε" (οι τρεις θέσεις του φορ είναι καπαρωμένες από τους Ντιέγκο Κόστα, Ντρογκμπά και Ρεμί) ωστόσο σύμφωνα με την "Daily Star" υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής του παίκτη στο Νησί...

Η ομάδα που φέρεται να ενδιαφέρεται για να τον αποκτήσει -σύμφωνα με το εν λόγω μέσο- είναι η πρώην ομάδα του, Λίβερπουλ, με τον Μπρένταν Ρότζερς να επιθυμεί την ενίσχυση της γραμμής κρούσης των "κόκκινων" που μοιάζει αποδυναμωμένη από τους τραυματισμούς αλλά και την "αφλογιστία" του Μπαλοτέλι.
Υπενθυμίζεται πως ο Τόρες έπαιξε στην Λίβερπουλ από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 όταν και πουλήθηκε έναντι 50.000.000 λιρών στην Τσέλσι, με την καριέρα του να έχει πάρει την... κάτω βόλτα από τότε και τον ίδιο να είναι σκιά του παλιού καλού εαυτού του.
Πηγή: Sport 24

.Στέλνουν Ρομούλο στην Άρσεναλ

Στέλνουν Ρομούλο στην ΆρσεναλΚοντά σε συμφωνία με τη Σπαρτάκ Μόσχας για τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό Ρομούλο φέρεται να βρίσκεται η Άρσεναλ.

Μπορεί ο Αρσέν Βενγκέρ να απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, ωστόσο στη Βραζιλία βουίζει ο τόπος ότι ο Ρομούλο οδεύει προς Άρσεναλ.

Ο Τύπος της χώρας αναφέρει πως οι «κανονιέρηδες» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Σπαρτάκ Μόσχας για την απόκτηση του 24χρονου μεσοαμυντικού.

Ο παίκτης, που παίζει στη Ρωσία από το 2012 και διεκδικείται επίσης από Φλαμένγκο και Ιντερνασιονάλ, μετρά ήδη οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ με την εθνική Βραζιλίας.
Πηγή: Σπορ FM

.Η ΑΕΚ στην Κιβωτό του Κόσμου

Η ΑΕΚ στην Κιβωτό του ΚόσμουΤο φιλανθρωπικό της πρόσωπο θα δείξει ακόμα μια φορά η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η Ένωση θα συμμετάσχει στο 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν τρόφημα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να «γεμίσει» με πολλά «κιτρινόμαυρα» δώρα τα παιδιά.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αιγίδα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και θα γίνει την Κυριακή 14/12 από τις 09:30 έως τις 14:00 στο Paradise Park.
Πέραν της ΑΕΚ θα συμμετέχουν και άλλες ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αχαρναϊκός κ.ά.
Πηγή: AEK365

Εκατομμύρια "ευχαριστώ" από Μέσι(video)


Ο Λιονέλ Μέσι, μέσω βίντεο, είπε το δικό του "ευχαριστώ" στα εκατομμύρια των διαδικτυακών του φίλων σε Facebook και twitter.


Ο Λιονέλ Μέσι έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αργεντινός διατηρεί φαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, αποτελώντας ένα από τα πιο hot ονόματα του αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Φυσικά, αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει αντίκτυπο και στους "φίλους" που διατηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στο Instagram έχει 8,4 εκ. followers και 75 εκ. φίλους στο Facebook.
Ο ίδιος θέλησε να πει το δικό του "ευχαριστώ", αναφέροντας συγκεκριμένα: "Ευχαριστώ που με ακολουθείτε πάντα σε ό,τι κάνω και για τα μηνύματά σας για τα ρεκόρ που έσπασα πρόσφατα".

Πηγή: Sport 24

Δεν λες και συμφέρουσα την αποζημίωση Ρανιέρι

Η επιθυμία της ΕΠΟ να τελειώνει με την υπόθεση Ρανιέρι προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάστασή του είναι δεδομένη κι έτσι αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να αποζημιωθεί και να φύγει ο Ιταλός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός θα λάβει ένα ποσό κοντά στις 750.000 ευρώ για να μας αδειάσει τη γωνιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Live Sport" ο Ιταλός προπονητής, αναμένεται να λάβει ένα ποσό κοντά στις 750.000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του, με την ΕΠΟ να επιθυμεί την αποπληρωμή σε 10 δόσεις.
Αν και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για μικρότερη αποζημίωση, ο Ρανιέρι θα στοιχίσει στην ομοσπονδία 187.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τέσσερα ματς που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής, στα οποία παρεμπιπτόντως δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μία νίκη.
ADVERTISEMENT
Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι πως ο Ρανιέρι, εφόσον ευσταθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα πληρωθεί το παραπάνω ποσό ακόμη και για την ήττα από τους ψαράδες των Νησιών Φαρόε.
Πηγή: Contra

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Φουστέρ: «Θέλω να μείνω για πάντα»

Φουστέρ: «Θέλω να μείνω για πάντα»
Ο Νταβίντ Φουστέρ αφού ξεπέρασε την αμφισβήτηση του κόσμου όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, είναι πλέον από τους πιο αγαπητούς των «ερυθρόλευκων» και δηλώνει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά και να συνεχίσει να προσφέρει στους πρωταθλητές. Μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αποκάλυψε πως ήδη έχει μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο «Φουστεράκος» των «ερυθρόλευκων» οπαδών μίλησε επίσης για τους Βαλβέρδε και Μίτσελ, αλλά και για τα γκολ με Μάλμε και Καζάν.
Αναλυτικά όσα δήλωσε...
Για την έλευσή του στην Ελλάδα το 2010:
«Δύο χρόνια νωρίτερα είχα έρθει κρουαζιέρα στον Πειραιά. Με λεωφορείο πήγαμε στην Ακρόπολη κι όταν περνούσαμε έξω από το “Καραϊσκάκη”, με ρώτησε η γυναίκα μου, Αντζελίνα, ποια ομάδα έπαιζε σε αυτό το γήπεδο. Της απάντησα: “ο Ολυμπιακός”, αλλά δεν φανταζόμουν φυσικά αυτό που θα ακολουθούσε. Ομολογώ ότι στους πρώτους αγώνες δεν πέρασα καλά. Υπήρχε μουρμούρα, αμφισβήτηση και γκρίνια από τον κόσμο. Ήταν εξάλλου και η πρώτη φορά που έπαιζα εκτός Ισπανίας και χρειαζόμουν χρόνο προσαρμογής. Ο κόσμος θέλει γρήγορα αποτελέσματα και πιέζει πολύ την ομάδα. Το κλίμα άρχισε να αλλάζει στο ματς με τον Ατρόμητο, όταν δέχθηκα αγκωνιά από αντίπαλο και, παρότι έτρεχαν αίματα, συνέχισα να παίζω μπανταρισμένος».
Για την επαφή του με τον κόσμο:
«Έγινα ένα με τον κόσμο. Λένε ότι γεννήθηκα στον Πειραιά και παίζω σαν βέρος Ολυμπιακός. Απολαμβάνω την αγάπη τους. Και στην Έλτσε με αγαπούσαν, αλλά στον Ολυμπιακό με εμπνέουν περισσότερο οι οπαδοί μας, μου ταιριάζουν».
Για το γκολ κατά της Μάλμε:
«Πήρε κεφάλια ο Κασάμι και το ένστικτό μου με οδήγησε στο κατάλληλο σημείο. Δεν δίστασα να βάλω το κεφάλι μου ανάμεσα σε πόδια και έγινε ό,τι έγινε. Ομολογώ ότι δεν είδα την μπάλα στα δίχτυα. Έπεσα κάτω και από τις φωνές του κόσμου κατάλαβα ότι πέτυχα γκολ. Δεν έχασα πάντως τις αισθήσεις μου».
Για το καλύτερο ευρωπαϊκό τέρμα που έχει σημειώσει:
«Το γκολ επί της Καζάν ήταν το σπουδαιότερο γιατί μας έδωσε την πρόκριση, αλλά και επί της Μάλμε το χάρηκα το ίδιο, ίσως και περισσότερο. Ιδιαίτερα στην κατάστασή μου, όταν ο κόσμος φώναξε το όνομά μου. Το γκολ είναι η ολοκλήρωση ενός ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα όταν τραγουδάει ο κόσμος για σένα και σου δείχνει την αγάπη του».
Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που τον έφερε στον Ολυμπιακό:
«Χρωστάω ευγνωμοσύνη στον Ερνέστο, γιατί έψαχνε έναν παίκτη με τα δικά μου χαρακτηριστικά και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο εξωτερικό και στον Ολυμπιακό. Από τότε πέρασαν πολλοί προπονητές και με εμπιστεύτηκαν όλοι, γιατί δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω επαφή με τον Βαλβέρδε, αλλά και τους συνεργάτες του, Γιον Ασπιάθου και Ρος Ποθάνθο. Επικοινωνούμε με μηνύματα, μαθαίνουν τα νέα μου κι εγώ τα δικά τους».
Για το αν το υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον Βαλβέρδε και τον Μίτσελ:
«Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης για το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, ταιριάζουν γιατί είναι γεννημένοι νικητές και παίρνουν καλά αποτελέσματα».
Για το μέλλον του:
«Θέλω να μείνω για πάντα, γιατί είναι ευτυχισμένη και η γυναίκα μου. Ήδη μίλησα με τον πρόεδρο και του ζήτησα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Το θέλει ο πρόεδρος, το θέλω κι εγώ. Και μετά τη λήξη της καριέρας μου, θα ήθελα να παραμείνω. Έχω δίπλωμα προπονητή Α κατηγορίας, για μικρά παιδιά από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και είμαι διατεθειμένος να πάρω και τα ανώτερα. Στην Ελλάδα, εξάλλου, είμαι πιο αγαπητός και αναγνωρίσιμος από ό,τι στην Ισπανία».
Για τη διαφορετική εικόνα που δείχνει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη:
«Πρέπει κάποιοι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι ναι μεν είναι όμορφο να παίζεις στο Champions League, όπου σε βλέπει περισσότερος κόσμος, αλλά για να μετάσχεις σε αυτή η διοργάνωση, πρέπει να κερδίσεις το πρωτάθλημα».
Πηγή: Goal

Ένα διαφορετικό Top-10

Top-10,Ένα Top-10 διαφορετικό από τα άλλα προκύπτει από τα ματς της 9ης αγωνιστικής! Ο Τρεμέλ Ντάρντεν εκπροσωπεί την Ελλάδα στα highlights που είναι γεμάτα από πάθος, αμυντικές προσπάθειες, εντυπωσιακά καρφώματα, αλλά και νικητήριες προσπάθειες.

Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4. Άριστα 20 με τόνο για τη Ρεάλ!(videos)

Άριστα 20, Ρεάλ,arista 20, realΗ Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε τα γκολ των Ίσκο, Μπέιλ και Ρονάλντο (δις), αλλά πολύ περισσότερο τον παλιό καλό "San Iker", για να περάσει με 4-1 από την Αλμερία, να φτάσει στην 20η σερί νίκη και να παραμείνει μόνη στην κορυφή.

Πηγή: Sport 24