ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

.Προμιτελικά: Η Λάτσιο πήρε τον αέρα της Μίλαν (video) Μίλαν-Λάτσιο 0-1

http://eurwtaselous.blogspot.grΤρεις μόλις ημέρες μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα, η Λάτσιο επικράτησε εκ νέου της ελλιπέστατης Μίλαν, αυτή τη φορά στο "Σαν Σίρο" με 1-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Coppa Italia. Στενεύουν τα περιθώρια για τον Φίλιπο Ιντζάγκι.

Πηγή: Contra

.Απρόοπτο με Ντάνστον!

http://eurwtaselous.blogspot.grΚάθε άλλο παρά ευχάριστα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Τρίτης (27/1) για τον Ολυμπιακό ενόψει του ματς με την Αναντολού Εφές, καθώς ο Μπράιαν Ντάνστον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κανονικά ο Λαφαγέτ.

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μπράιαν Ντάνστον στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές! Ο Αμερικανός σέντερ ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να ακολουθήσει ειδική θεραπευτική αγωγή.

Συνεπώς, άγνωστο παραμένει ακόμα για το αν ο Ντάνστον θα ακολουθήσει την Τετάρτη (28/1) την «ερυθρόλευκη» αποστολή στην Κωνσταντινούπολη.

Από ‘κει και πέρα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε και έναν λόγο να χαμογελάσει, καθώς ο Όλιβερ Λαφαγέτ προπονήθηκε κανονικά και έτσι αναμένεται να δώσει το «παρών» στο «Αμπντί Ιπεκτσί».
Πηγή: Σπορ FM

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1

 Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1Πρόκριση για τον Ηρακλή στους ''8'' του κυπέλλου. Ο Γηραιός νίκησε 1-0 στο ''Θ. Κολοκοτρώνης'' τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Ρομάνο (56'), εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου ματς και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming. 21:45 Chelsea vs Liverpool FC1-0,Live Streaming.21:45 AC Milan vs Lazio Eastern European Summer Time

Τσέλσι, Λίβερπουλ,tselsi, liverpoulΗ Τσέλσι νίκησε 1-0 την Λίβερπουλ με γκολ του Ιβάνοβιτς στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ντιέγκο Κόστα (videos)

Πηγή: Sport 24

http://eurwtaselous.blogspot.grΤρεις μόλις ημέρες μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα, η Λάτσιο επικράτησε εκ νέου της ελλιπέστατης Μίλαν, αυτή τη φορά στο "Σαν Σίρο" με 1-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Coppa Italia. Στενεύουν τα περιθώρια για τον Φίλιπο Ιντζάγκι.

Πηγή: Contra

.Η νέα περιπέτεια του Πέρκινς

 Η νέα περιπέτεια του ΠέρκινςΗ περιπλάνηση του Ντορόν Πέρκινς στην Ευρώπη συνεχίζεται, με τον Αμερικανό γκαρντ να γίνεται παίκτης της Κράσνι Οκτιάμπρ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Είναι γραφτό, τελικά, για τον Ντορόν Πέρκινς να μην στεριώνει πουθενά στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος για ένα διάστημα πέρασε και από τη χώρα μας, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, είχε μείνει ελεύθερος από την Λαμποράλ Κούτσα, με την οποία μετρούσε 2,9 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 9 παιχνίδια στην Euroleague. Όχι για πολύ, όμως...
Η Κράσινι Οκτιάμπρ πόνταρε στο ταλέντο και στη διάθεση να αγωνιστεί και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Έτσι, θα είναι κάτοικος Ρωσίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Πηγή: Sport 24

.Δέλλας: «Θέλουμε την πρόκριση»

Δέλλας: «Θέλουμε την πρόκριση»Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στους παίκτες του για το παιχνίδι με την Κέρκυρα

Ξεκάθαρος ως προς την σημαντικότητα του αγώνα με την Κέρκυρα παρουσιάστηκε στους ποδοσφαιριστές του ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του και στο ματς της Δευτέρας με τον Παναιγιάλειο. «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην αρχή, δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες. Μετά όμως παίξαμε καλά, με σωστή ανάπτυξη από παντού. Το ξεχνάμε αυτό το ματς τώρα, γιατί έχουμε την Πέμπτη ένα άλλο σημαντικό παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο το ματς απέναντι στην Κέρκυρα και θέλουμε την πρόκριση. Φροντίστε να ξεκουραστείτε όσο γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος και έχουμε πολλά παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές του.
Πηγή: AEK365

Της έδινε το ματς και εκείνη... αρνούνταν (video)

http://eurwtaselous.blogspot.grΟι παίκτες της Τεούτα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαρίσουν τη νίκη στην Φλαμουρτάρι, αλλά οι ποδοσφαιριστές της έχαναν τα άχαστα, μέχρι να "λυτρωθούν" στο 95' (video).


.Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4,levadeiakos - apollon smyrnis 1-4Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας το Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Asteras Tripolis vs Iraklis Saloniki 0-1 Eastern European Summer Time

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1,asteras tripolis - iraklis 0-1Πρόκριση για τον Ηρακλή στους ''8'' του κυπέλλου. Ο Γηραιός νίκησε 1-0 στο ''Θ. Κολοκοτρώνης'' τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Ρομάνο (56'), εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου ματς και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Πηγή: Sport 24

.ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0

 ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0Ο ΟΦΗ πανηγύρισε και δεύτερη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό, αυτή την φορά με 1-0 στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

.O Πουλίδο στον Λεβαδειακό!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Στον Λεβαδειακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μεξικανός Πουλίδο, αφού ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος στις θέσεις των επιθετικών, με την απόκτηση του Χάρα.
Η μακρόχρονη απουσία του Μεξικανού σέντερ φορ από τα γήπεδα, τον φέρνει σε περίοδο προσαρμογής και στη Λιβαδειά θα δώσει τα διαπιστευτήρια του, προκειμένου να αποφασίσθει αν θα ενταχθεί το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.
Στον Πειραιά έτσι κι αλλιώς οι θέσεις των επιθετικών έχουν καλυφθεί με την απόκτηση του Χάρα και ο Μεξικανός που προφανώς δικαιώθηκε στο  Cas, θα αγωνισθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από αναμονή πολλών μηνών.
Η κατάληξη της υπόθεσης  δικαιώνει τον παίκτη και τον Ολυμπιακό που επέμεναν και δεν υπέκυψαν στις απειλές της Τίγκρες. Απομένει να δείξει και ο παίκτης την αξία του, αλλά και να δικαιολογήσει τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομα του.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:15 Levadiakos FC vs Apollon Smirnis 1-4 Eastern European Summer Time

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4,levadeiakos - apollon smyrnis 1-4Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας το Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πηγή: Sport 24

ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΝΤΑΡΣΙ ΝΕΤΟ Τον ήθελε από το καλοκαίρι, τον πήρε τώρα!

Τον ήθελε από το καλοκαίρι, τον πήρε τώρα!
Ακόμα έναν παλιό γνώριμο, που έχει συνδέσει την καριέρα του με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Άρη, απέκτησε η Βέροια. Πρόκειται για τον Ντάρσι Νέτο, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο της ομάδας της Ημαθίας από τον Αύγοστο και τελικά ανακοινώθηκε σήμερα.
Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους ξένους παίκτες που πέρασαν από τους «κιτρινόμαυρους» τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας 129 συμμετοχές και 13 γκολ στην πενταετή του θητεία (από 2007-12). Μετά τον Άρη επέστρεψε στην πατρίδα του και έπαιξε για έναν χρόνο στην Μπάχια, από την οποία αποχώρησε το 2013 και έκτοτε είναι... εκτός δράσης.
«Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 34χρονου ποδοσφαιριστή Darcy Dolce Neto», γνωστοποίησε η ΠΑΕ, με τον παίκτη να δηλώνει μετά τις υπογραφές: «Η επιστροφή μου στην Ελλάδα με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την νέα μου ομάδα στην επίτευξη των στόχων της».
Στο μεταξύ, σημείο επαφής προσπαθούν να βρουν Βέροια και Κέρκυρα, ούτως ώστε να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη από τώρα ο Στέλιος Μαραγκός. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει να είναι παίκτης της «βασίλισσας του Βορρά» από το καλοκαίρι.
Πηγή: Goal

Live Streaming.15:00 OFI Crete vs Panthrakikos 1-0 Eastern European Summer Time

ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0,ofi - panthrakikos 1-0Ο ΟΦΗ πανηγύρισε και δεύτερη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό, αυτή την φορά με 1-0 στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για Καπέλ

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Ντιέγκο Καπέλ και τα πορτογαλικά ΜΜΕ βλέπουν ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Ο 26χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Σπόρτινγκ και οι Πορτογάλοι άρχισαν να αναφέρονται στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο Ντιέγκο Καπέλ συμπλήρωσε στο παιχνίδι εναντίον της Ακαδέμικα δέκα συνεχόμενα ματς εκτός των επιλογών του Μάρκο Σίλβα. Οπως αναφέρουν ρεπορτάζ πορτογαλικών ΜΜΕ ο 26χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος για επτά χρόνια από το 2004-11 έπαιζε στην Σεβίλλη, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου γιατί ο μισθός του είναι δυσβάσταχτος για τη νέα τάξη πραγμάτων στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Η μεταγραφή του την χειμερινή μεταγραφική περίοδο φαίνεται να είναι το πιο επιθυμητό σενάριο για όλους και σύμφωνα με την εφημερίδα Record για την περίπτωσή του ενδιαφέρονται η Τραμπζονσπόρ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η τουρκική ομάδα όπως τονίζεται, πάντως, είναι πιο κοντά στην απόκτησή του.
Πηγή: Sport 24

Συμβατική προοπτική

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει τα δεδομένα πριν τη διπλή ελληνοτουρκική μονομαχία και εξηγεί πόσο μεγάλη σημασία αποκτούν τα αποτελέσματα των δυο "αιωνίων" για την περαιτέρω πορεία τους στην διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός ποντάρει στη φόρμα του και ο Παναθηναϊκός στη φυσιογνωμία του.

Με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών του ΤΟΡ-16, το διπλό  ελληνοτουρκικό συναπάντημα που έχουμε εμπρός μας, αποκτάει ειδική βαρύτητα στην προσπάθεια των δυο "αιωνίων" να πετύχουν τους στόχους τους. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός καλούνται να αντιμετωπίσουν δυο ομάδες με τις οποίες έχουν τους ίδιους ακριβώς στόχους. Υπό αυτή την έννοια τα αποτελέσματα της Πέμπτης στο "Αμπντί Ιπεκτσί" με την Εφες και (κυρίως) της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με την Γαλατά, θα μετρήσουν διπλά.
Έχοντας διανύσει σχεδόν το ένα τρίτο της μακράς και επίπονης αυτής διαδρομής, θα είναι αφελές να ισχυριστούμε ότι δεν έχουν διαγραφεί με σαφήνεια οι προοπτικές που έχουν δημιουργήσει τα δυο μεγάλα ελληνικά κλαμπ.
Μετά  το αήττητο ξεκίνημά του και ειδικά μετά τις νίκες στην Μάλαγα και στην Πόλη επί της Φενέρ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός(4-0) έχει βάλει τις βάσεις για να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Η εικόνα του μέχρι τώρα, πείθει ότι έχει την κατάσταση στα χέρια του και ότι  από την δική του απόδοση θα εξαρτηθεί αν θα καταφέρει να πετύχει το ζητούμενο.
Αυτή τη στιγμή, μαζί με την ΤΣΣΚΑ (4-0), είναι οι δυο πιο "καυτές" ομάδες της διοργάνωσης. Γι αυτόν είναι πολύτιμο ψυχολογικό εφόδιο ότι πάει να συναντήσει τους παλιόφιλους, τον Ιβκοβιτς, τον Αγγέλου και τον Περπέρογλου, με δυο βαθμούς διαφορά. Από μόνο του αυτό το γεγονός καθιστά το ματς από κρίσιμο έως καθοριστικό για την Εφές (2-2), η οποία στην παρούσα φάση, πρώτα σκέφτεται πώς θα μπει στην τετράδα, παρά αν θα προλάβει να διεκδικήσει και  το πλεονέκτημα.
Η προσπάθειά της αυτή, εκτός από την αναμενόμενη περίπτωση της Φενέρ (2-2), έχει πεταχτεί ξαφνικά η ρωσική Νίζνι (2-2), η οποία αίφνης έχει καταστεί ως ο "Χ FACTOR", αφήνοντας την Αρμάνι (1-3), την Λαμποράλ (1-3) και την Μάλαγα (0-4) να την "κυνηγάνε".
Ετούτη την αγωνιστική, επί ισπανικού εδάφους, θα δοθούν  κι άλλες χρήσιμες απαντήσεις. Όποιος επιβιώσει από το συναπάντημα της Λαμποράλ με την Αρμάνι στην Βιτόρια θα διατηρήσει άσβεστη την ελπίδα. Αν η πρωτοπόρος της ACB, Μάλαγα πετύχει την παρθενική  νίκη της επί της Φενέρ, τότε ο Ομπράντοβιτς θα αρχίσει να κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μετά την περσινή αποτυχία να φτάσει στα play off.
Για τους "ερυθρόλευκους" λοιπόν, η συγκυρία, προσφέρει  μια τεράστια  ευκαιρία να αξιοποιήσουν την φόρμα τους και να κάνουν ένα άλμα που θα τους δώσει την δυνατότητα να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση ακόμη και το ενδεχόμενο, στην πορεία,  να παρουσιάσουν μια (φυσιολογική) κοιλιά.
Η παγιωμένη ικανότητά του να νικάει στο ΟΑΚΑ και να μην έχει βρει ακόμη τον τρόπο να παίρνει "διπλά" που θα του αλλάξουν το status, κάνει τον Παναθηναϊκό (2-2)  υποχρεωμένο να βάλει από κάτω την ασταθή -και γι αυτό επικίνδυνη- Γαλατασαράι (2-2). Η εντύπωση που έχει σχηματιστεί είναι ότι αν οι "πράσινοι" συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, θα είναι γι αυτούς εφικτό να μπουν στην τετράδα των "play off", αλλά όχι να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου.
Η μόνη παράμετρος που θα μπορούσε να τους δώσει ελπίδα για το κάτι παραπάνω, ήταν το νωχελικό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα(2-2), η οποία όμως έχει πείσει ότι έχει τα φόντα να επιστρέψει στις ράγες και να συνεχίσει της διαδρομές τρένου, που έκανε στην πρώτη φάση.
Αντίθετα, η Ρεαλ Μ. (4-0) φαίνεται ότι, τουλάχιστον στην Euroleague, έχει ξεπεράσει την κρίση των εορτών. Σε θεωρητικό επίπεδο, οι βασικοί ανταγωνιστές της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να συνεχίσει φοράνε "κίτρινα". Η μία είναι η κάτοχος του τίτλου, Μακάμπι (3-1), που νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ , έκανε  την  μοναδική ήττα της στο ΟΑΚΑ, με βασικές απουσίες (Πάργκο, Σμιθ) αλλά με την ελεγχόμενη διαφορά των 7 πόντων.
Η άλλη  είναι η Άλμπα, η οποία μετράει δυο έξτρα νίκες που δύσκολα θα πει κανείς ότι υπολόγιζε στο ξεκίνημα: "λύγισε" την Μπαρτσελόνα και πέρασε από την έδρα της Γαλατά. Οι ανταγωνιστές θα παραμείνουν δυο εφόσον η ομάδα του Ιβάνοβιτς φανεί συνεπής στο ματς με την ομάδα του Αταμάν. Αν όχι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει παρατεταμένο ντεμαράζ για να ξαναβρεθεί σε θέση να μπορεί να ελέγχει την τύχη του.
Και για να το κάνει θα πρέπει να περάσει από το αφιλόξενο Βελιγράδι , την έδρα του Ερ. Αστέρα (0-4), που έμεινε πολύ πίσω, αλλά δεν δείχνει να παραδίδεται και από το Κάουνας, όπου η Ζαλγκίρις (1-3) του ασίσταντ Γιασικεβίτσιους δεν είναι εύκολος αντίπαλος. 
Πηγή: Sport 24

Φάμπρεγας: Σκεφτόμουν αν θα χωρέσω στην Τσέλσι

    Φάμπρεγας: Σκεφτόμουν αν θα χωρέσω στην Τσέλσι                 Δυσκολευόταν να πιστέψει και να φανταστεί που και πώς θα χωρέσει στην 11άδα της Τσέλσι ο Σεσκ Φάμπρεγας. Χαρακτηριστκές οι δηλώσεις του: «Πήρα ένα χαρτί, έγραψα την ομάδα και προσπαθούσα να αντιληφθώ που θα χωρούσα... Μίλησα και με τον Μουρίνιο που μου έδειξε πόσο με ήθελε. Πάντα όμως προσπαθώ να αναλύσω την κάθε ομάδα, τι είναι καλό για εμένα και αν μου ταιριάζει, καθώς μπορεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις όμως να μη βρεις χώρο σε κάποια ομάδα για να παίξεις όσο θέλεις... Εκ του αποτελέσματος έκανα καλή επιλογή και φάνηκε από τη στιγμή που έγραψα την ομάδα και είδα ότι μπορούσα να παίξω» ήταν τα λόγια του Σεσκ Φάμπρεγας στην «Telegraph».

Πηγή: AEK365

Ένα κάρφωμα στοίχισε την υπόλοιπη σεζόν για τον Κόμπι Μπράιαντ

Ένα κάρφωμα στοίχισε την υπόλοιπη σεζόν για τον Κόμπι ΜπράιαντΈνα κάρφωμα έληξε τη σεζόν νωρίς για τον Κόμπι Μπράιαντ, καθώς ο νέος τραυματισμός του δεν του επιτρέπει ν' αγωνιστεί ξανά στα υπόλοιπα παιχνίδια του ΝΒΑ.

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς τραυματίστηκε στο δεξί ώμο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στους Πέλικανς, όταν προσπάθησε να καρφώσει με τα δύο χέρια.
Ο Μπράιαντ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και εντοπίστηκε ρήξη του στροφικού πετάλου στον δεξιό ώμο.
Ο 37χρονος σταρ θα υποβληθεί αύριο σ' επέμβαση, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί αρκετούς μήνες αποκατάστασης. «Τώρα ξέρουμε πως ο Κόμπι πιθανότατα δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος», είπε ο προπονητής των Λέικερς, Μπάιρον Σκοτ.
Πηγή: AEK365

.Πόλεις που δεν θα υπήρχαν στον χάρτη αν δεν είχαν ομώνυμη ομάδα


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Το ποδόσφαιρο δεν προσφέρει μόνο θέαμα, αλλά σου μαθαίνει και...γεωγραφία. Το Contra.gr βρήκε 30 πόλεις που δεν θα τις ήξερε κανείς αν δεν είχαν ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα.


-”Γιατί παρακολουθείς 22 ηλίθιους να κυνηγάνε μια μπάλα”;
-”Γιατί μαθαίνω γεωγραφία”.
Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Για να σου αποδείξουμε ότι σοβαρολογούμε και ότι από εδώ και πέρα μπορείς να αποστωμόνεις κάθε άνθρωπο που μισεί το ποδόσφαιρο και σου κάνει την παραπάνω ερώτηση, ενώ απολαμβάνεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, βρήκαμε 30 πόλεις που δεν θα τις ήξερε κανείς αν δεν είχαν και ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα. Όχι μόνο δεν θα τις ήξερε κανείς, αλλά δύσκολα θα φανταζόταν ότι είναι πόλεις.

(Ρούμπιν) Καζάν


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Χώρα: Ρωσία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Zαχαροπλαστείο της Κων/πολης διάσημο για το καζάν ντιπί του

Βιγιαρεάλ

Χώρα: Ισπανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Γειτονικό χωριό της Βιλαρίμπα και Βιλαμπάχο που "ακόμα τρίβουν"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
 

Εϊμπάρ

Χώρα: Ισπανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Μπαρ για χίπστερ στο Χαλάνδρι

Χετάφε

Χώρα: Ισπανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ισπανικός τίτλος ευγενείας

(Θέλτα) Βίγκο

Χώρα: Ισπανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ισπανός θαλασσοπόρος που δεν πρόλαβε να ανακαλύψει κάτι μεγάλο όπως ο Μαγγελάνος, ο Μάρκο Πόλο και ο Κολόμβος

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Ντεπορτίβο (Λα Κορούνια)

Χώρα: Ισπανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ηθοποιός μεξικανικής σαπουνόπερας

Γουεστ Μπρόμιτς

Χώρα: Αγγλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Κακόφημο προάστιο του δυτικού Λονδίνου

Νόργουιτς


http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Χώρα: Αγγλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ο πέμπτος κοιτώνας του Χόγκουαρτς

Μπόλτον

Χώρα: Αγγλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Οίκος του Γουέστερος. Τι άλλο;

Σασουόλο

Χώρα: Ιταλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Συνταγή για μακαρόνια

Τσεζένα

Χώρα: Ιταλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Μαγειρικό σκεύος που βράζουν μακαρόνια

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
 

Μονπελιέ

Χώρα: Γαλλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ζωγράφος της Αναγέννησης

Λιλ

Χώρα: Γαλλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Hρωίδα κινουμένων σχεδίων, αντίστοιχη της Κάντυ-κάντυ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
 

Λοριάν

Χώρα: Γαλλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ιππότης-ομορφόπαιδο από τη νέα σεζόν του Game of Thrones

Σοσό

Χώρα: Γαλλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Πρωταγωνίστρια στα “Εγκλήματα”

Αζαξιό

Χώρα: Γαλλία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Γαλλικό καθαριστικό για τα τζάμια

(Στουρμ) Γκρατς

Χώρα: Αυστρία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Συγκρότημα πάουερ μέταλ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Σαρλερουά

Χώρα: Βέλγιο
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ακριβό κρασί που η γεύση του αναδεικνύεται στους 16 βαθμούς κελσίου

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Άαλμποργκ

Χώρα: Δανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Όνομα στρατηλάτη των Βίκινγκς

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Οντένσε

Χώρα: Δανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Η γυναίκα του Όντιν της σκανδιναβικής μυθολογίας

Βασιλεία

Χώρα: Ελβετία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Κακόγουστο αστείο

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Σιόν

Χώρα: Ελβετία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Ράτσα μικρόσωμου σκύλου

(ΜΠΑΤΕ) Μπόρισοφ

Χώρα: Λευκορωσία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Λίλεστρομ

Χώρα: Νορβηγία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Μάρκα για ανατομικά στρώματα

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Χέρενφεν

Χώρα: Ολλανδία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Μάρκα μπίρας χωρίς αλκοόλ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Γκρόνιγκεν

Χώρα: Ολλανδία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Όνομα διαστημόπλοιου που απέτυχε να πάει στο φεγγάρι

(Σαχτάρ) Ντόνετσκ

Χώρα: Ουκρανία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Ινβερνές

Χώρα: Σκωτία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Λίμνη στην οποία πιθανολογείται πως μετακόμισε το τέρας του Λόχνες

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Μάδεργουελ

Χώρα: Σκωτία
Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Φυσική πηγή με μαγικές ιδιότητες στην Μέση Γη

Μάριμπορ

Χώρα: Σλοβενία
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι: Μάρκα τσιγάρων με πίσσα στο 15%

Την επόμενη φορά που κάποιος θα αμφισβητήσει την “εκπαιδευτική” σου προσέγγιση απέναντι στο ποδόσφαιρο, ρώτα τον σε ποια χώρα πέφτουν οι παραπάνω ομάδες-πόλεις για να πάρεις την εκδίκησή σου.
Πηγή: Contra

Με χειρουργική ακρίβεια η Νάπολι-Τζένοα 2-1!(video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Δεν έπεισε, όμως αυτό που ήθελε το πήρε. Η Νάπολι λύγισε 2-1 την Τζένοα, με τον διαιτητή να κλέβει την παράσταση, κατοχυρώνοντας γκολ-οφσάιντ και σφυρίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των «παρτενοπέι».