ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μπαρτσελόνα για τελικό (videos)

 Μπαρτσελόνα για τελικόΗ Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Βιγιαρεάλ στο "Καμπ Νόου" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.23:00 Athletic Bilbao vs Espanyol 1-1 Eastern European Summer Time


Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1

http://eurwtaselous.blogspot.grΕλαφρύ προβάδισμα πρόκρισης πήρε η γενναία ΑΕΚ που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε η Ενωση με τον Αραβίδη, ισοφάρισαν οι "ερυθρόλευκοι" με τον Μιλιβόγεβιτς. Η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Μπαρμπόσα.

Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 Stoke City vs Manchester City 1-4,Live Streaming.21:45 Manchester United vs Burnley FC 3-1,Live Streaming.21:45 Chelsea vs Everton FC 1-0,Live Streaming.21:45 Southampton FC vs West Ham United -0-,Live Streaming.22:00 West Bromwich Albion vs Swansea City FC,Live Streaming.22:00 Crystal Palace vs Newcastle United Eastern European Summer Time

Λύτρωση, Τσέλσι,lytrosi, tselsiΜε γκολ του Ουίλιαν στο 89' η Τσέλσι νίκησε την Έβερτον και διατήρησε το +7 από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έβαλε 4 γκολ στην Στόουκ. Με ιστορικό Σμόλινγκ η ManUtd (videos)

Πηγή: Sport 24

Ουζουνίδης: "Δεν τελείωσε τίποτα"

http://eurwtaselous.blogspot.grΑισιόδοξος ενόψει της ρεβάνς παρά το 2-0, δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά το ματς στο "Καυτανζόγλειο".

"Xάσαμε διότι δεν ήμασταν σε καλή ημέρα", παραδέχθηκε ο τεχνικός του Πανιωνίου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους "κυανόλευκους" για τη νίκη τους, όμως ξεκαθάρισε πως "έχουμε ακόμα ένα ματς, δεν τελείωσε τίποτα".

Από την πλευρά του ο Σπύρος Ρισβάνης ξεκαθάρισε πως "δεν παίξαμε καλά, όμως σαφώς και υπάρχουν ελπίδες. Στο γήπεδό μας με τη βοήθεια του κόσμου μας θα τα καταφέρουμε".
Πηγή: Contra

Live Streaming.21:00 FC Barcelona vs Villarreal CF 3-1 Eastern European Summer Time

Μπαρτσελόνα,bartselonaΗ Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Βιγιαρεάλ στο "Καμπ Νόου" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey (videos)

Πηγή: Sport 24

Μπατίστα: «Θα λέω ότι έπαιζα με τον Διαμαντίδη!»


Μπατίστα: «Θα λέω ότι έπαιζα με τον Διαμαντίδη!»
Ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως είναι συμπαίκτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, «έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ» κάνει ο Εστεμπάν Μπατίστα στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο Ουρουγουανός σέντερ μίλησε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο Top-16 και το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα που ακολουθεί.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Εστεμπάν Μπατίστα
«Κατ' αρχάς, κερδίσαμε την Άλμπα Βερολίνου. Ήταν μια κρίσιμη, εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό με δεδομένο ότι μέχρι πρότινος είχαμε μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας. Ήταν ένα ζήτημα σε... εκκρεμότητα για εμάς. Κερδίσαμε, λοιπόν, με τον τρόπο που κερδίζουμε εντός έδρας! Έχουμε δείξει δυο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση. Αυτό στην έδρα μας και αυτό μακριά από το ΟΑΚΑ. Πρέπει να παίζουμε με την ίδια ένταση που δείχνουμε στο γήπεδό μας. Ξέραμε ότι η Άλμπα παίζει σκληρά για 40 λεπτά και ότι το παιχνίδι στο Βερολίνο θα ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν σαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου! Νομίζω ότι το σκορ στα πρώτα λεπτά ήταν 3-3! Εν συνεχεία η Άλμπα ξέφυγε για 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ευτυχώς για εμάς, τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν το ότι δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε ως το τέλος. Σε αυτό το γκρουπ του TOP-16, το να κλέβεις μια εκτός έδρας νίκη είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόκριση στα playoffs.
Υπήρχαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους! Ήταν πραγματικά ένα σπουδαίο παιχνίδι για εμάς. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις φίλους και των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, όλους να φωνάζουν για την ομάδα τους! Ευχαριστώ τον Θεό, δεν συνέβη τίποτα και οι παίκτες απολαύσαμε μια καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα. Μια υπέροχη ατμόσφαιρα για να παίζεις μπάσκετ.
Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους πιο ψηλούς παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Για να πω την αλήθεια, έπαιξα μια φορά κόντρα στον Γιάο Μινγκ κι ένιωσα σαν νάνος! Δεν έχω αντιμετωπίσει ψηλότερο παίκτη από τον Μαριάνοβιτς στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο. Είναι ταλαντούχος και δυνατός μέσα στη ρακέτα. Τον αντιμετώπισα ήδη στην preseason και, πάνω-κάτω, έχω μια ιδέα για τον τρόπο παιχνιδιού του. Για το ύψος του, έχει πολλές επιλογές και καλές κινήσεις στη ρακέτα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τον παίξεις άμυνα. Πρέπει να παρουσιαστούμε με μεγάλη ένταση και να προσπαθήσουμε να μην περάσει η μπάλα στο ζωγραφιστό, ώστε να μην νιώθει τόσο άνετα. Φυσικά, θα ήταν σπουδαίο αν του δημιουργούσαμε πρόβλημα με τα φάουλ. Η παρουσία του κάνει δύσκολη τη ζωή όλων των αντίπαλων ψηλών. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματά μου απέναντί του και να εκμεταλλευτώ τις αδυναμίες του. Μην περιμένετε να σας τις αποκαλύψω εδώ :)
Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών μέσα στη χρονιά όμως όλα είναι καλύτερα πλέον. Είναι μια... τυπική χρονιά για εμάς. Ένας παίκτης επέστρεφε, κι ένα τραυματιζόταν! Ευτυχώς η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση και οι παίκτες μας επιστρέφουν. Έχουμε ένα σχεδόν γεμάτο ρόστερ. Υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν δύσκολο να κάνουμε τις προπονήσεις μας, λόγω των τραυματισμών! Οι παίκτες έπαιζαν σε άγνωστες γι' αυτούς θέσεις, προκειμένου να βγει η προπόνηση. Καταστάσεις όπως ατές συμβαίνουν σε κάθε ομάδα όμως ελπίζω να είμαστε υγιείς στον πιο σημαντικό σημείο της χρονιάς ώστε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας όταν κρίνονται οι τίτλοι.
Παίζω στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη εδώ και τέσσερις μήνες. Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω κάθε στιγμή. Όταν, λοιπόν, αποσυρθώ από το μπάσκετ, θα μπορώ να λέω ότι είχα την τύχη να παίξω με έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Είχα επίσης την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης με έναν εξαιρετικό αθλητή και καλό φίλο, τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, όμως ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος της Ευρωλίγκας. Νιώθω άνετα όταν παίζω μαζί του, επειδή είναι πάντα έτοιμος να σου δώσει μια πάσα που ουσιαστικά δεν... περιμένεις και σε βοηθάει να σκοράρεις ελεύθερος! Προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ και φυσικά απολαμβάνω να παίζω μαζί του. Έχει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα ενώ είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης και άνθρωπος. Πολύ ταπεινός. Έχουμε μια πολύ καλή φιλία, εντός κι εκτός παρκέ. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ.
Κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη στο TOP-16. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ο καθένας μπορεί να σε κερδίσει ή να σου δημιουργήσει προβλήματα και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα. Απλώς, ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία και θα δείτε πως όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς, για παράδειγμα, κερδίσαμε στο Βερολίνο όμως η Μπαρτσελόνα έχασε. Επίσης, υπάρχουν πολλές ομάδες που θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα στο γήπεδό της. Αυτή η νίκη θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη ενόψει της συνέχειας.
Φυσικά, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Έρχονται συνεχώς όλο και καλύτεροι αντίπαλοι. Δεν είναι... παραμύθι: Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μας κάνουν όντως να αισθανόμαστε άνετα και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΟΑΚΑ είναι απίστευτη, ειδικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ελπίζω να σας δω όλους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αυτή την εβδομάδα».
Πηγή: Goal

To... ιστορικό τζάμπολ του Κόρφα!(video)

Σαν σήμερα (11/02) το 1993 ο Τζόν Κόρφας κέρδισε τζάμπολ από τον κατά 22 πόντους ψηλότερό του, Πάολο Μορέτι, σε αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κνορ Μπολόνια!

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Olympiacos Piraeus vs AEK Athens 1-1 Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1,olybiakos - aek 1-1Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης πήρε η γενναία ΑΕΚ που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε η Ενωση με τον Αραβίδη, ισοφάρισαν οι "ερυθρόλευκοι" με τον Μιλιβόγεβιτς. Η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Μπαρμπόσα.

Πηγή: Contra

Ηρακλής - Πανιώνιος 2-0

 Ηρακλής - Πανιώνιος 2-0Άλμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής, που επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στο Καυτανζόγλειο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους ''8'' του Κυπέλλου. Κόρμπος (αυτ. 15') και Ρομάνο (74') τα γκολ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:00 AEP Iraklis vs Panionios Athens 2-0 Eastern European Summer Time

Ηρακλής - Πανιώνιος 2-0,iraklis - panionios 2-0Άλμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής, που επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στο Καυτανζόγλειο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους ''8'' του Κυπέλλου. Κόρμπος (αυτ. 15') και Ρομάνο (74') τα γκολ

Πηγή: Sport 24

«Θα δυσκολέψει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό»

«Θα δυσκολέψει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό»Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος αναφέρθηκε στο αποψινό ντέρμπι του Καραϊσκάκη
Την άποψή του για το σημερινό ντέρμπι του Φαλήρου κατέθεσε ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος. Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο αριστερός μπακ ο οποίος φόρεσε τόσο τη φανέλα της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού είπε αναλυτικά:
Η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων θα παίξει ρόλο στο αποψινό ματς;
«Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Από την άλλη, η ΑΕΚ όμως, έχει ένα συμπαγές, καλό σύνολο, πρόκειται για μια γυμνασμένη ομάδα που θα δυσκολέψει τον αντίπαλό της».
Για σένα είναι ο Ολυμπιακός φαβορί απόψε;
«Φαβορί είναι θεωρητικά λόγω ποιότητας ρόστερ και βάθος στον πάγκο. Θα έλεγε ότι έχει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός επειδή οι παίκτες του έχουν παραστάσεις από κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δεν έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ωστόσο, εκείνοι μόνο θετικά πράγματα μπορούν να πάρουν από αυτά τα δύο ματς».
Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες, που στη... δύσκολη μπορούν να «καθαρίσουν» το ματς. Η ΑΕΚ, πιστεύεις ότι μπορεί να στηριχτεί σε κάποιον;
«Η ΑΕΚ είναι ομάδα συνόλου, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μονάδες που μπορούν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους. Δεν θέλω να γίνω γραφικός και να μπω σε ονόματα».
Έχεις παίξει και στις δύο ομάδες, έχοντας ζήσει πολλές στιγμές απ' αυτές τις αναμετρήσεις. Πως θυμάσαι αυτά τα ματς;
«Πάντα συμβαίνουν διάφορα σε τέτοιου είδους ματς. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πήγαινα με άγχος στα άλλα ματς και όχι στα ντέρμπι. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα που υπήρχε όλη την εβδομάδα πριν τη σέντρα. Τα πειράγματα, η ένταση των φιλάθλων στις εκπομπές, όλα αυτά δημιουργούσαν ένα κλίμα που πάντα μ' άρεσε».
Η δική σου γνώμη για το ματς;
«Αυτό που θέλω είναι να γίνει ένα ωραίο ματς, να το απολαύσουν όσοι πάνε γήπεδο, αυτοί που θα το παρακολουθήσουν από το σπίτι αλλά και οι παίκτες. Εύχομαι να υπήρχαν φίλαθλοι και όχι οπαδοί και των δύο ομάδων. Πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν θλιβερά γεγονότα στα γήπεδα και να το βλέπουμε ως διαφυγή, ως διασκέδαση και όχι ως πόλεμο».
Πρόβλεψη για το ματς μπορείς να κάνεις;
«Αν θες πρόβλεψη για τον καιρό μπορώ να σου κάνω (γέλια). Δεν μ' αρέσει να προβλέπω αποτελέσματα πριν από τέτοιου είδους ματς, εξάλλου το Κύπελλο πάντα κρύβει εκπλήξεις. Ας αφήσουμε το αποτέλεσμα στην τύχη της θεάς μπάλας»
Πηγή: AEK365

Πρώτο λόγο για Ντιμπαλά η Γιουβέντους

http://eurwtaselous.blogspot.grΣτην αποκάλυψη ότι η Γιουβέντους έχει έρθει σε επαφή με την Παλέρμο για τον Πάολο Ντιμπαλά προχώρησε ο πρόεδρος των «ροσανέρο».

Προτεραιότητα στους Ιταλικούς συλλόγους, για τον Πάολο Ντιμπαλά, έδωσε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μάουρο Ζαμπαρίνι , εν όψη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του σε ιταλικά μέσα, ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε έρθει σε επαφή με την Γιουβέντους, η οποία μας ζήτησε να έχει και τον πρώτο λόγο στην μεταγραφή του παίκτη».

Για να συμπληρώσει στην συνέχεια: «Σε κανέναν όμως δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Το οικονομικό κομμάτι θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην όλη υπόθεση πιθανής μεταγραφής του παίκτη».

Ο 21χρονος επιθετικός της Παλέρμο, έχει μέχρι στιγμής στο Ιταλικό πρωτάθλημα 11 γκολ και 7 ασσίστ σε 21 εμφανίσεις, δικαιολογώντας και εμπράκτως την όλη αναστάτωση γύρω από το όνομα του.

Πηγή: Σπορ FM

Τσάνας: «Δεν είναι άνιση μάχη»

Τσάνας: «Δεν είναι άνιση μάχη»Στο γεγονός ότι η μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν είναι άνιση, στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, μιλώντας για το αποψινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Για το αποψινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ μίλησε ο εκλέκτορας της εθνικής ελπίδων Κώστας Τσάνας, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται στη εθνική ελπίδων για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Μπάμπη Παπάζογλου

«Δεν είναι άνιση μάχη κανένα παιχνίδι Κυπέλλου πόσο μάλλον ένα ντέρμπι αν κρίνουμε και τον όμιλο της ΑΕΚ όπου υπήρχε ο Ατρόμητος και πέρασε άνετα καθώς και μετέπειτα τη Κέρκυρα και την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού. Λογικά ο ολυμπιακός έχει προβάδισμα, αλλά ποτέ σε ένα παιχνίδι κυπέλλου δεν έχει φαβορί από απόλυτο».

Για το ποιο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού:

Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη είναι πολύ δυνατή ομάδα έχει ποδοσφαιριστές που αν εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα. Έχει πλέον μια φιλοσοφία πιο αμυντική ,έχει επιθετικό όπως ο Μήτρογλου και χαφ όπως ο Τσόρι ,αλλά και ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά στο χώρο του κέντρου και μπορούν δώσουν λύσεις .Για μένα αυτό είναι το ερώτημα πως θα βρει λύσεις ίσως στο μυαλό των παικτών να υπάρχει και το γεγονός ότι υπάρχει ένα επιπλέον παιχνίδι ,τη ρεβάνς. Η ΑΕΚ σαφώς και έχει τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας , νεαροί φιλόδοξοι παίκτες στην ΑΕΚ».

Για το αν είναι ένα τύπου τεστ για την ΑΕΚ το αποψινό παιχνίδι:


Στο τελευταίο παιχνίδι στη Τούμπα, ο σχηματισμός του Ολυμπιακού ήταν 4-2-3-1 και με αυτό εύκολα κράτησε την ισοπαλία. Άρα δεν είναι κρας τεστ για την ομάδα της ΑΕΚ καθώς χωρίζει τις ομάδες μια κατηγορία, έχουν φτιαχτεί για να κάνουν πορεία σε διαφορετικές κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός θα ασκήσει πίεση και είναι ερωτηματικό για το πώς θα το αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Θα είναι δύσκολο για τη ΑΕΚ να φτάσει στη περιοχή.Υπάρχουν παίκτες στη ΑΕΚ με πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά και θα δούμε πως θα ανταπεξέλθουν.

Για την παρουσία δύο Ελλήνων επιτελικών μέσων στις δύο ομάδες:

Είναι δύο παιδία που μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά ,ο Κώστας Φορτούνης και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Φουρτούνης ανάμεσα σε ισαξίους παίκτες μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο Μάνταλος μπορεί να βοηθήσει και να βοηθιέται. Έχουν και οι δύο πολύ καλή αντίληψη του επιθετικού παιχνιδιού, και κάθετες πάσες . Ο τρόπος που λειτουργούν είναι χαρά να τους βλέπεις. Θα είναι μια μάχη σημαντική και για τους δύο. Οι άμυνες όμως σου δίνουν τη νίκη.

Για την κλήρωση εθνικής ελπίδων

«Η κλήρωση είναι όπως όλες οι κληρώσεις. Όταν αρχίζουν τα παιχνίδια βλέπεις αν έχεις κάνει σωστό σχεδιασμό για να ανταπεξέλθεις. Η Πορτογαλία βρίσκεται ανελλιπώς σε μεγάλες διοργανώσεις. Οι τρεις ομάδες, δηλαδή η Πορτογαλία ,το Ισραήλ και η Ουγγαρία είναι αρκετά δυνατές. Η ομάδα της Αλβανίας έχει δυσκολέψει όσους έχουν περάσει από την έδρα της. Θα υπάρξουν δύο με τρία φιλικά μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων. Έχουμε μια φουρνιά καλών παικτών και σκοπός μας είναι να μπορέσουν αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή να αγωνιστούν και στην Εθνική Ανδρών».
Πηγή: Σπορ FM

«Να ξαναγράψουμε ιστορία»

http://eurwtaselous.blogspot.grΑνακοίνωση με αφορμή το εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα, εξέδωσαν οι οργανωμένοι των Χανίων.

Πηγή: Gazzetta

"Μπλόκο" στη Ρεάλ Μαδρίτης από το Ανώτατο Δικαστήριο!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Iσχυρό πλήγμα δέχτηκε η Ρεάλ στην προσπάθειά της για την ανακατασκευή του "Santiago Bernabeu" καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης δεν ενέκρινε τα σχέδια για το συγκεκριμένο έργο.
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Τον περασμένο Ιανουάριο ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ είχε αποκαλύψει δημόσια το όραμά του να γίνει το νέο Bernabeu "το κορυφαίο στάδιο στον κόσμο" μετά από τα έργα ανακατασκευής που θα κόστιζαν περίπου 400.000.000 ευρώ.

Το τριετές αυτό σχέδιο περιελάμβανε μία ανανεωμένη εξωτερική όψη, μία αναδιπλούμενη οροφή, την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου από 85.454 σε 90.000 θέσεις καθώς επίσης και την προσθήκη ενός ξενοδοχείου και ενός εμπορικού κέντρου στο όλο συγκρότημα.

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Φαίνεται όμως ότι τα έργα θα πάρουν αναβολή καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης ακύρωσε απόφαση που επέτρεπε στους Μαδριλένους να ξεκινήσουν την ανακατασκευή του σταδίου (είχε παρθεί στις 15 Νοεμβρίου 2012), με το "αγκάθι" να είναι μία μεταρρύθμιση που επιτρέπει στη Ρεάλ να αξιοποιήσει κάποια επιπλέον στρέμματα γης.
Πηγή: Sport 24

Βράζουν στον ΟΦΗ με Superleague και Παναθηναϊκό

Μαχλάς, Πουλινάκης
"Έπεσαν οι μάσκες", λένε στον ΟΦΗ εξαιτίας της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Superleague στην οποία η Λίγκα θα έχει τον ίδιο δικηγόρο με τον Παναθηναϊκό.
Σήμερα θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν παλιοί μέτοχοι και πρόεδροι του ΟΦΗ. Στην Κρητική ομάδα, ωστόσο, "βράζουν" με την στάση της Λίγκας και του Παναθηναϊκού που θα εκπροσωπηθούν από τον ίδιο δικηγόρο.
"Είναι ανοικτή πρόκληση και από αυτή την κίνηση "έπεσαν και οι μάσκες" στο ανελέητο πόλεμο που δέχεται η ομάδα το τελευταίο διάστημα", αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι από την Κρήτη και συνεχίζουν:
"Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους μετόχους, τους πρώην πρόεδρους αλλά και στο σύνολο του κόσμου του ΟΦΗ, το γεγονός ότι κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει σήμερα, η Σούπερ Λίγκα και ο Παναθηναϊκός, ως αντίδικοι, θα εκπροσωπηθούν από τον ίδιο δικηγόρο".
Αξίζει να σημειώσουμε πως λόγω της κακοκαιρίας ο νομικός εκπρόσωπος της Superleague, κ. Οικονομάκης, δεν μπόρεσε να παραστεί στη διαδικασία.
Πηγή: Sport 24

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ ετοιμάζονται να συγκρουστούν για την προημιτελική φάση του κυπέλλου και για πρώτη φορά η μεταξύ τους κόντρα τους βρίσκει σε διαφορετική κατηγορία. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διαφορά στην αξία της κάθε ομάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του κάθε ποδοσφαιριστή που αναμένεται να βρεθεί στην αρχική 11άδα κάθε ομάδας το απόγευμα της Τετάρτης στο "Γ. Καραϊσκάκης', σύμφωνα με το transfermarkt.de, προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός έχει τετραπλάσια αξία από την ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα η 11άδα της ΑΕΚ κοστολογείται 10.656.340 ευρώ, ενώ αυτή του Ολυμπιακού 45.022.670 ευρώ. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το ατομικό κόστος κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και το συνολικό κάθε ομάδας.
ΑΕΚ  Ολυμπιακός
Γιάννης Ανέστης 712.000 ευρώ  Μπάλας Μέγιερι 1.779.370 ευρώ
Μιχάλης Μπακάκης 712.000 ευρώ  Λεάντρο Σαλίνο 4.448.860 ευρώ
Άρης Σοϊλέδης 356.000 ευρώ  Φελίπε Σαντάνα 3.558.840 ευρώ
Βασίλης Λαμπρόπουλος 712.000 ευρώ  Δημήτρης Σιόβας 4.151.780 ευρώ
Άνταμ Τζανετόπουλος 89.000 ευρώ  Αρτούρ Μαζουακού 1.779.270 ευρώ
Γιάκομπ Γιόχανσον 2.373.740 ευρώ  Λούκα Μιλιβόγεβιτς 2.372.280 ευρώ
Δημήτρης Ανάκογλου 830.000 ευρώ  Γιάννης Μανιάτης 5.930.720 ευρώ
Πέτρος Μάνταλος 1.429.600 ευρώ  Τζίμι Ντουρμάζ 4.744.610 ευρώ
Έλντερ Μπαρμπόσα 1.780.000 ευρώ  Κώστας Φορτούνης 1.428.930 ευρώ
Βαγγέλης Πλατέλλας 712.000 ευρώ  Ιμπραΐμ Αφελάι 4.744.610 ευρώ
Χρήστος Αραβίδης 950.000 ευρώ  Κώστας Μήτρογλου 10.083.400 ευρώ
Συν: 10.656.340 ευρώ  Συν: 45.022.670 ευρώ

Pregame show

Αρθρογραφία
Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης
Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο
Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
Συνεντεύξεις
Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"
Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)
VIDEOS + PHOTOS
VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο
PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες
Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)
Retro
PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996
Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο
Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)
Κουίζ
Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;
Ρεπορτάζ
Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ
To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Πηγή: Contra

Νίκη με Μπαλοτέλι η Λίβερπουλ (videos)

Με το πρώτο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι στην Premier League η Λίβερπουλ λυτρώθηκε στο 83' και νίκησε 3-2 την Τότεναμ στο "Άνφιλντ". Πρώτο γκολ και για Εν'Ντόι (videos)

Πηγή: Sport 24