ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-2

http://eurwtaselous.blogspot.grΣπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο στο ''Γεντί Κουλέ''. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 2-1 του Εργοτέλη στο ματς που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Superleague. Με δέκα παίκτες τέλειωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Cagliari vs Inter Milan 1-2 Eastern European Summer Time

Τρίτη, Ίντερ,triti, interΗ Ίντερ επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Κάλιαρι και πήρε 3η σερί νίκη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και τρεις μήνες. Στο -3 από την Ρόμα η Νάπολι (videos)

Πηγή: Sport 24

Ο Νομπόα και ο... θόρυβος στο Εκουαδόρ

Οι συμπατριώτες του ασχολούνται με το τέρμα που πέτυχε στο ματς με την Βέροια

Ο Κριστιάν Νομπόα άνοιξε λογαριασμό στο ματς του ΠΑΟΚ με την Βέροια σκοράροντας με ένα πολύ ωραίο σουτ. Οι συμπατριώτες του ασχολούνται μαζί του για το τέρμα που πέτυχε και έχουν αναφορά στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. "Σκόραρε το πρώτο του γκολ για τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα", αναφέρει η ιστοσελίδα elcomercio.com. Γράφεται πως πέτυχε γκολ στο 42ο λεπτό, ακόμη αναφέρεται πως ο Νομπόα υπέγραψε τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ ενώ στο σχετικό κείμενο υπάρχει και η παρακάμερα της ΠΑΕ για τον αγώνα με την Βέροια.
Πηγή: olaPAOK

Μένει Λίβερπουλ ο Στέρλινγκ

Μένει Λίβερπουλ ο ΣτέρλινγκΤο είπε ο ίδιος με δηλώσεις του

Φήμες από την Αγγλία ήθελαν τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκέφτεται το ενδεχόμενο φυγής από την Λίβερπουλ, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έκανε λόγο για επέκταση συμβολαίου με δηλώσεις του στην «Liverpool Echo» φρόντισε να γνωστοποιήσει την παραμονή του στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. «Δουλεύουμε αρκετά πάνω σε αυτό και ευελπιστώ πως όλα θα τελειώσουν άμεσα».
Πηγή: AEK365

Live Streaming.19:30 Ergotelis Heraklion vs Atromitos Athens Eastern European Summer Time

Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-2,ergotelis - atromitos 1-2Σπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο στο ''Γεντί Κουλέ''. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 2-1 του Εργοτέλη στο ματς που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Superleague. Με δέκα παίκτες τέλειωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

Πηγή: Sport 24

Κρήτη: Το πριν και το μετά ενός χωριού που βυθίζεται (video)


Κρήτη: Το πριν και το μετά ενός χωριού που βυθίζεται (VIDEO)Το χωριό χάνεται σιγά σιγά στο νερό και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βλέπετε βρίσκονται σε απόγνωση - Δείτε πως έγινε με το πέρασμα του χρόνου...
Ένα πολύ όμορφο βίντεο του Γιώργου Σκραφνάκη δείχνει το πριν και το μετά ενός χωριού που σιγά σιγά χάνεται στο νερό. Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα του χωριού από το 2013 μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, μπορείτε να δείτε από κοντά το χωριό πώς είναι σήμερα καλυμμένο από το νερό του φράγματος Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου.Σκοπός του φράγματος είναι η ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου...

Πηγή: AEK365

«Πρώτη φορά έπαιξα ως χαφ»

Οι απουσίες των Μαντούρο, Τζιόλη, Τζανδάρης, ανάγκασαν τον Άγγελο Αναστασιάδη να επιστρατεύσει τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο δίπλα στους Κάτσε και Νομπόα και να τον τοποθετήσει μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς.


Ήταν η πρώτη εμφάνιση του «Σουηδού» ως βασικός στο πρωτάθλημα και αυτό σε συνδυασμό με την νίκη της ομάδας, ήταν μια καλή αφορμή για να εμφανιστεί χαμογελαστός έξω από τα αποδυτήρια του Εθνικού Σταδίου της Βέροιας: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη καθώς είχαμε καιρό να κερδίσουμε και πλέον κοιτάμε μπροστά» θα σχολιάσει αρχικά ο ομογενής κεντρικός αμυντικός.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ήταν προετοιμασμένος να αγωνιστεί ως χαφ και όχι στη φυσική του θέση: «Είχα μιλήσει με τον προπονητή μου για αυτή τη θέση. Δεν είχα πρόβλημα να αγωνιστώ εκεί και θεωρώ ότι πήγα καλά. Ήταν η πρώτη μου φορά που δεν έπαιξα στο κέντρο της άμυνας αλλά δεν είχα πρόβλημα να αγωνιστώ εκεί». Σημείωσε ότι δεν δυσκολεύτηκε να παίξει εκεί: «Νομίζω ότι είναι σαν να παίζεις ως κεντρικός αμυντικός, απλά παίζεις πιο μπροστά».
Ο Παπαγιαννόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και αυτό όπως παραδέχθηκε ήταν μια επιβράβευση: «Στην ομάδα υπάρχουν καλοί παίκτες. Όλοι θέλουμε να παίζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Σαφώς και χάρηκα για την συμμετοχή αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά...»
Ο ΠΑΟΚ είχε συμπληρώσει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και μάλιστα σε αυτό το διάστημα μέτρησε τρεις οδυνηρές ήττες που τον έβγαλαν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Παράλληλα προηγήθηκε πριν από το ματς της Κυριακής μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Στην Βέροια ο Δικέφαλος θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό. Ο Παπαγιαννόπουλος ρωτήθηκε για το τι άλλαξε: «Πιστεύω ότι είμασταν ομάδα όπως δηλαδή συνέβαινε στην αρχή του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι παίζαμε ο ένας για τον άλλο και γι' αυτό βγήκε η εικόνα αυτή. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και ως ομάδα αφού πετύχαμε μια νίκη όμως οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά.»
Τέλος έδειξε απόλυτα ευχαριστημένος για το ότι αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα: «Όλα είναι καλά για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ»
Από metrosport.gr Πηγή: PaokMania

Και πάλι στο +4 η Ρεάλ (videos),«Γκέλα» για τη Φιορεντίνα(vids)

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 στην έδρα της Έλτσε, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπαρτσελόνα και ξέφυγε εκ νέου με +4 στην κορυφή (videos)

Πηγή: Sport 24

«Γκέλα» για τη Φιορεντίνα(vids)

http://eurwtaselous.blogspot.grΤην ευκαιρία να επιστρέψει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Serie A απώλεσε η Φιορεντίνα, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Τορίνο στο Αρτέμιο Φράνκι.

Πηγή: Goal