ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πέτγουεϊ: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας»!

http://eurwtaselous.blogspot.grΒαθιά… υπόκλιση στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, για τις ηγετικές του ικανότητες, έκανε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μέσω του blog που έχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι από τους παίκτες που μπορεί να πάρει μόνος του ένα ματς και αυτό γιατί διαθέτει τρομερές ικανότητες, σύμφωνα με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του Ολυμπιακού με αφορμή την άμυνα που έκανε στο τέλος κόντρα στη Νίζνι, ενώ τόνισε πως με την έναρξη του δευτέρου γύρου του TOP 16 της Ευρωλίγκας, ξεκινούν και τα… δύσκολα για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Καταφέραμε να… κλέψουμε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ ακριβώς πριν από τη διακοπή. Το κλέψιμο του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) ήταν μεγάλη υπόθεση. Είχαν την μπάλα, αλλά και την ευκαιρία να πετύχουν ένα εύκολο λέι απ, αλλά εκείνος κυνήγησε τη φάση, έκανε τη βουτιά και την κέρδισε πίσω. Αυτή ήταν η κίνηση που μας έδωσε τη νίκη! Και στη συνέχεια πάσαρε στον Οθέλο για να καρφώσει! Αυτές οι δύο φάσεις ήταν σίγουρα τα “κλειδιά” του παιχνιδιού! Το λέμε και θα το λέμε, ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και αυτό το αποδεικνύει κάθε χρόνο! Είναι ηγέτης και θα πρέπει να κάποιος να δει τις εμφανίσεις του στο Final 4! Είναι ικανός να πάρει τη νίκη μόνος του σε οποιοδήποτε παιχνίδι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει!

Δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε τη Νίζνι. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Μόλις είχαν παίξει με την ΤΣΣΚΑ και είχαν οδηγήσει το ματς στην παράταση. Τα έχουν πάει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, ειδικά στην έδρα τους. Είναι σκληροί και διαθέτουν πολύ καλό επιθετικό ταλέντο. Είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις γιατί σουτάρουν αρκετά τρίποντα, ενώ έχουν και τον Παραχούσκι, ο οποίος έχει καλά τελειώματα κοντά στην μπασκέτα. Είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις. Μπορούν να σκοράρουν και να πασάρουν, αλλά εμείς καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη.

Επίσης, νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ στην έδρα μας και γίναμε η πρώτη ομάδα που το κατάφερε αυτό στη φετινή Ευρωλίγκα. Είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο και γενικά εκτελέσαμε πολύ καλά το πλάνο μας εκείνη την ημέρα. Διαθέτουν μία πλειάδα επιθετικών “όπλων” που μπορεί να πετύχει 20 πόντους ο καθένας σε κάθε παιχνίδι, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι μείναμε στο πλάνο μας, παίξαμε καλή άμυνα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το γήπεδό μας ήταν γεμάτο και πάντα αυτό βοηθάει για να νικήσεις, καθώς ο κόσμος σου γίνει πολλή ενέργεια. Αυτή ήταν μία πραγματικά σημαντική νίκη για εμάς, αλλά τώρα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του TOP 16 και θέλουμε κι άλλες. Για εμάς, το βασικό που θέλουμε είναι να προστατέψουμε την έδρα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Θα αντιμετωπίσουμε τη Λαμποράλ Κούτσα, η οποία μας είχε νικήσει εύκολα στην κανονική διάρκεια. Τώρα, έχουμε την Ουνικάχα Μάλαγα και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια του TOP 16. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε βράδυ.

Η Ουνικάχα παίζει με την πλάτη στον τοίχο και θα έρθει για να παλέψει, καθώς δεν έχει να χάσει κάτι και έτσι δεν έχει πίεση. Οι ομάδες που δεν έχουν άγχος σουτάρουν πολύ και παίζουν γενικά καλύτερα. Και πρόκειται για μία καλή ομάδα, η πρώτη του ισπανικού πρωταθλήματος! Δηλαδή, δεν είναι τα πηγαίνουν παντού άσχημα και έτσι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Πολλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα τα έχασαν στις λεπτομέρειες και όλοι ξέρουμε το πόσο δύσκολη είναι η ισπανική λίγκα. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα κάθε βράδυ. Δεν μπορείς να κοιτάς το ρεκόρ που έχουν και να λες: “πρέπει να το πάρουμε αυτό το ματς”. Είναι ένας δύσκολος όμιλος του TOP 16, όπου ξέρουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το σημείο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να είμαστε υγιείς. Έχουμε ένας πλήρες ρόστερ και περιμένουμε να επιστρέψουν οι δύο νεαροί παίκτες, Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Στο ίδιο σημείο πέρυσι δεν ήμασταν υγιείς, καθώς μας έλειπαν παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι υγιής σε αυτό το σημείο.

Είναι σημαντικό να βλέπεις κάθε εβδομάδα στο TOP 10 της Ευρωλίγκας παίκτες του Ολυμπιακού! Έχουμε παίκτες που μπορούν να βρίσκονται εκεί, λόγω της αλτικότητας τους. Το είδος των παικτών που έχουμε, τον Οθέλο, εμένα, τον Μπράιαντ, τον Βασίλη, μπορούμε να κάνουμε είτε ένα alley-oop, είτε μία τάπα. Έχουμε μία πολύ αθλητική ομάδα! Ποτέ δεν ξέρεις τι εντυπωσιακή φάση μπορείς να προσφέρεις κι αυτό είναι καλό για τον κόσμο μας. Δηλαδή να ξέρουν πως θα έρθουν στο γήπεδο και θα δουν μπάσκετ υψηλών… πτήσεων. Σου δίνει έξτρα κίνητρο όταν έρχεται ο κόσμος να σε δει. Ο Γιαν Βέσελι είναι πάντα εκεί (σ.σ. TOP 10). ΠΑΝΤΑ! Σε κάθε παιχνίδι καρφώνει. Είναι τρελό! Το να βλέπεις τέτοιου είδους παίκτες, σε κάνει να θες να υποστηρίξεις την ομάδα σου λίγο παραπάνω! Σίγουρα σου αρέσει η ομάδα σου, αλλά όταν βλέπεις παρόμοια πράγματα , σκέφτεσαι: “θέλω να δω ένα καλό κάρφωμα”.

Φέτος προσπαθώ να μιλήσω λίγα ελληνικά. Μαθαίνω όλο και περισσότερα! Δεν μπορώ να τα καταλάβω καλά, όταν μου μιλούν. Το μόνο που θέλω για να μιλήσω είναι… εμπιστοσύνη. Ξέρω πολλές λέξεις, αλλά είναι δύσκολο να τις βάλω σε μία σειρά, κάνοντας μία πρόταση, γιατί τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα. Έχουν τόσους πολλούς κανόνες και χρειάζεται λίγος καιρός για να τους μάθεις. Όμως, μιλούν πολύ καλά αγγλικά εδώ! Αυτό είναι πολύ θετικό από θέμα χρόνου. Αρκετός κόσμος μιλάει αγγλικά και το θετικό είναι πως οι περισσότεροι είναι της ηλικίας μου.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της σεζόν, γιατί παίζεις ανταγωνιστικό μπάσκετ! Θέλεις να είσαι στα σημαντικά παιχνίδια και όχι να παίζεις σε ματς που δεν έχουν κανένα νόημα. Θέλεις να συμμετέχεις στα προημιτελικά και στη συνέχεια στο Final 4. Γι’ αυτό παίζεις άλλωστε! Δεν υπάρχει χρόνος για να ξεκουραστείς. Κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο και αυτό είναι φανταστικό. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο σημαντικό
»!

Πηγή: Σπορ FM

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1

  ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1Η ΑΕΚ με σκόρερ τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Πέτρο Μάνταλο, νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη θέση.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Juventus FC vs Borussia Dortmund 2-1 ,European Summer Time

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1,giouventous - ntortmount 2-1Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ με σκόρερς τους Τέβες και Μοράτα, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης, αλλά το γκολ του Ρόις δίνει πολλές ελπίδες στους Γερμανούς (videos)

Πηγή: Sport 24

Σουάρες: «Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά η Σίτι»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Την πεποίθησή του ότι η Σίτι μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο επιθετικός των Καταλανών, Λουίς Σουάρες, που, όμως, τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε.

Πιθανότητες πρόκρισης στη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπαρτσελόνα έδωσε ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα», Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός μίλησε για την ποιότητα των «πολιτών», χαρακτηρίζοντάς τους ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

«Πιστεύω ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Ο κοσμος μπορεί να αμφιβάλλει ότι έχει πιθανότητες εναντίων μας, αλλά μιλάμε για τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι οι πρωταθλητές Αγγλίας και έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ τους, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Θα παλέψουν μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του 28χρονου, που, στη συνέχεια, όμως, επισήμανε ότι οι Καταλανοί μπορούν να αποκλείσουν οποιονδήποτε.

«Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θα τους φοβηθούμε. Μπορεί να ξέρουμε τις δυνατότητες της Σίτι στο κέντρο και την επίθεση, όμως ξέρουμε και τις αδυναμίες τους στην άμυνα και εκεί είναι που πρέπει να πιέσουμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αδυναμίες. Είμαστε η Μπαρτσελόνα και ξέρουμε ότι έχουμε την ποιότητα να αποκλείσουμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης και της Σϊτι», κατέληξε.

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.18:00 AEK Athens vs Panahaiki Patra 2-1 Eastern European Summer Time

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1,aek - panachaiki 2-1Η ΑΕΚ με σκόρερ τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Πέτρο Μάνταλο, νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη θέση.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Manchester City vs FC Barcelona 1-2 ,European Summer Time

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2,mantsester siti - bartselona 1-2Όπως και πέρσι στους "16", η Μπαρτσελόνα νίκησε (2-1) την Σίτι στο Μάντσεστερ και δύσκολα δεν θα προκριθεί στα προημιτελικά. Δύο γκολ ο Σουάρες, ο Μέσι στο 94' σε πέναλτι δε νίκησε τον Χαρτ (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:00 AEK Athens vs Panahaiki Patra 2-1 Eastern European Summer Time

  ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1Η ΑΕΚ με σκόρερ τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Πέτρο Μάνταλο, νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη θέση.

Πηγή: Sport 24

Στην κορυφή ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ηγείται των σκόρερ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη σε γκολ ανά λεπτά συμμετοχής.
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Κάτι λιγότερο από 65 αγωνιστικά λεπτά χρειάζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να σκοράρει σε ένα ματς. Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος σε γκολ/λεπτα συμμετοχής στην λίστα των σκόρερ, που έχουν πετύχει τουλάχιστον πέντε γκολ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα ο Ρονάλντο χρειάζεται 64.52 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει, ξεπερνώντας τον Μπας Ντοστ της Βόλφσμπουργκ που χρειάζεται 66.27 λεπτά συμμετοχής για να βρει δίχτυα και βρίσκεται 2ος στην λίστα.
Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ζαπάτα της Νάπολι με 80.6 λεπτά συμμετοχής/ανά γκολ και ακολουθούν οι Λίονελ Μέσι 81.35, ο Σισέ της Νιουκάστλ 83.4, ο Σέρχιο Αγουέρο της Σίτι 86.65, ο Φρανκ Λάμπαρντ της Σίτι 88, ο Νεϊμάρ της Μπαρτελόνα90.24, ο Άριεν Ρόμπεν της Μπάγερν 92.19 και ο Λακαζέτε της Λυών 93.86. Δείτε τον πίνακα.
View image on TwitterOptaPaolo @OptaPaolo
Follow
3 - Duván Zapata has the 3rd mins/goal ratio among players with 5+ goals in the top-5 Euro leagues this term. Giant.
Πηγή: Sport 24

Μπαρτσελόνα... in english (vids)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα έχει κάνει η Μπαρτσελόνα επί αγγλικού εδάφους, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad».

Πηγή: Gazzetta

Πάει για χειμώνα το Μουντιάλ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Οι φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους μήνες διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 επιβεβαιώθηκαν με τη FIFA να προτείνει να γίνει το χειμώνα.
Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ που αφορά τους μήνες διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 παίχτηκε το πρωί της Τρίτης (24/2).  Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν σενάρια που ήθελαν το Μουντιάλ να διεξάγεται οριστικά το χειμώνα.
Τελικά, έπειτα από τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στη FIFA και την αρμόδια επιτροπή του Κατάρ έγινε η σχετική εισήγηση η οποία μοιάζει αυτή τη στιγμή ως ένα σημαντικό ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί.
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης είναι περιορισμένες. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, ενώ τον Απρίλιο ακολουθεί το Ραμαζάνι.
Στη συνέχεια υπάρχουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θέτουν υπό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Έτσι, το τρίμηνο από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο μοιάζει ως το ιδανικό για να διεξαχθεί η διοργάνωση.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε το πιθανότερο είναι το Μουντιάλ του Κατάρ να πραγματοποιηθεί στους δύο τελευταίους μήνες του 2022.
Πηγή: Sport 24

«Μέτρα, αφού… δεν θέλουν ή δεν μπορούν»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Τη λήψη σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση για την πάταξη της βίας προανήγγειλε ο Στ.Κοντονής αναφέροντας πως «…οι υφιστάμενες αρχές είτε δεν θέλουν,είτε δεν μπορούν».Σύσκεψη με τις ποδοσφαιρικές αρχές.

Την κατάσταση στα χέρια της παίρνει η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε με δήλωσή του τη δυσαρέσκειά του για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, αλλά και την αδυναμία των ποδοσφαιρικών φορέων να τα αντιμετωπίσει.

Για το λόγο αυτό προανήγγειλε τη λήψη αυστηρών μέτρων, τα οποία και θα ανακοινωθούν σε σύσκεψη που θα γίνει με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Super League και τη Football League το μεσημέρι της Τετάρτης. «Οι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αθλητικοί φορείς και παράγοντες αθλητικών σωματείων, όλων των «αποχρώσεων» καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί με αφορμή, αφενός μεν αποφάσεις τρίτων, αφετέρου δε γεγονότα ακραίων αγριοτήτων που συντελούνται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους πάντες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη νομοθετικά να αντιμετωπίσει παθογένειες και αθλιότητες, οι οποίες εκτρέφονται επί σειρά ετών και δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία.

Ιδίως μετά τα τελευταία έκτροπα, όλοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες.

Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Για το λόγο αυτό αύριο στις 13:00 έχουν κληθεί στον Υφυπουργό οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League και τη Football League, όπου και θα τους ανακοινωθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει τις απόψεις τους.

Ευελπιστούμε ότι όσοι σήμερα καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί για όσα ισχυρίζονται, αν και γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται το πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς αιρέσεις και «αστερίσκους» αφού όπως σωστά έχει διατυπωθεί, όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα
».

Πηγή: Σπορ FM

Τρίτη σερί νίκη η Ίντερ (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Ίντερ επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Κάλιαρι και πήρε 3η σερί νίκη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και τρεις μήνες. Στο -3 από την Ρόμα η Νάπολι (videos)

Πηγή: Sport 24