ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Άρσεναλ - Μονακό 1-3 (videos),Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 1-0 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Σπουδαία εμφάνιση από τη Μονακό και μεγάλη νίκη με 3-1 στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά η ομάδα του Ζαρντίμ (videos)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 1-0

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Μπάγερ νίκησε 1-0 την Ατλέτικο στο Λεβερκούζεν με το γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου και πάει στην Μαδρίτη για την ρεβάνς με πολλές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά (videos)

Πηγή: Sport 24

Μάρκεβιτς: «Όχι μόνο άμυνα με Ολυμπιακό»

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ντνίπρο πρέπει να κάνει το παιχνίδι της στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και να μην επαναπαυτεί στη διαφύλαξη του 2-0 του πρώτου αγώνα, σύμφωνα με τον Μίρον Μάρκεβιτς.

Καθόλου εφησυχασμένος δεν εμφανίστηκε ο Μίρον Μάρκεβιτς μετά τη νίκη της Ντνίπρο επί του Ολυμπιακού εν όψει της ρεβάνς της Πέμπτης. Ο Ουκρανός τεχνικός, που είχε αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» ως προπονητής της Μέταλιστ, τόνισε την ανάγκη να μην αρκεστεί η ομάδα του στην άμυνα.

«Δεν έχει σημασία ό,τι έγινε όταν ήμουν στη Μέταλιστ. Τώρα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα το 2-0. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παίξουμε με στόχο να διαφυλάξουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ολυμπιακός στην έδρα του παίζει πολύ επιθετικά και αν μπούμε στον αγώνα έχοντας το μυαλό μας μόνο στην άμυνα, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Όσο για το αν περιμένει την ομάδα του βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, είπε: «Δεν ξέρω αν θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας σε σχέση με το πρώτο μας παιχνίδι στην Ουκρανία και μετά την προετοιμασία μας σ την Τουρκία. Ο χρόνος θα δείξει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μα μη φοβηθούμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας».
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:45 Arsenal vs AS Monaco 1-3,Live Streaming.21:45 Bayer 04 Leverkusen vs Atletico Madrid 1-0 Eastern European Summer Time

 Live Streaming.21:45 Bayer 04 Leverkusen vs Atletico MadridΣπουδαία εμφάνιση από τη Μονακό και μεγάλη νίκη με 3-1 στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά η ομάδα του Ζαρντίμ (videos)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 1-0

 Live Streaming.21:45 Arsenal vs AS MonacoΗ Μπάγερ νίκησε 1-0 την Ατλέτικο στο Λεβερκούζεν με το γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου και πάει στην Μαδρίτη για την ρεβάνς με πολλές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά (videos)

Πηγή: Sport 24

Κοντονής: ''Στοπ μια εβδομάδα και βλέπουμε''

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Διακοπή τουλάχιστον μιας εβδομάδας μόνο του πρωταθλήματος της Superleague εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Πηγή: Sport 24

Αποθέωσε Σουάρες ο Κλάιφερτ


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στην εκπληκτική εμφάνιση του Λουίς Σουάρες κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε ο Πάτρικ Κλάιφερτ, «πλέκοντας» παράλληλα το εγκώμιο του Ουρουγουανού.

Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Λουίς Σουάρες ο Πάτρικ Κλάιφερτ, μετά την καταπληκτική εμφάνιση του Ουρουγουανού επιθετικού κόντρα στη Σίτι, όπου πέτυχε δύο γκολ, τονίζοντας την τεράστια ποιότητα που έχει ο 28χρονος.

«Ο Σουάρες είναι εκεί που πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που τον αγόρασε η Μπαρτσελόνα. Έχει τεράστια ποιότητα. Στο παιχνίδι με τη Σίτι, πάρα το λάθος της άμυνας που του έδωσε την μπάλα, κατάφερε να σκοράρει με εκπληκτική ευκολία. Το δεύτερο γκολ πάλι ήταν το αποτέλεσμα μίας εκπληκτικής επίθεσης, με τον ίδιο να τελειώνει φανταστικά τη φάση», ήταν τα λόγια του Ολλανδού παλαίμαχοου επιθετικού, που, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ποιες ομάδες είναι, κατά τη γνώμη του, τα φαβορί για να κατακτήσουν το Champions League.

«Αρκετές ομάδες εντυπωσιάζουν στο Champions League. Φυσικά, υπάρχει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία είναι ισχυρή τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Bundesliga. Επίσης, υπάρχει η Μπαρτσελόνα που κυριάρχησε στο παιχνίδι του Μάντσεστερ και, φυσικά, υπάρχει και η Ρεάλ. Αυτές πιστεύω είναι τα φαβορί της διοργάνωσης. Αμέσως μετά είναι η Τσέλσι, που είναι το καλύτερο αουτσάιντερ, όμως χρειάζεται να πάρει ένα αποτέλεσμα κόντρα στην Παρί μέσα στην έδρα της, πράγμα που δεν θα είναι τόσο εύκολο», κατέληξε.

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα από το 1998 έως το 2004, πετυχαίνοντας 90 γκολ σε 182 εμφανίσεις και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα.
Πηγή: Σπορ FM

Ο Κοντονής "ντύθηκε" Ανδριανός

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει την απόφαση του Στ. Κοντονή για αναστολή του πρωταθλήματος και διερωτάται: ποιος τιμωρείται με τη διακοπή πρωταθλήματος;
Πηγή: Sport 24

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ Λουκέτο για τρεις εβδομάδες

 http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Την απόφασή του να σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στη χώρα για τρεις εβδομάδες θα ανακοινώσει ο Σταύρος Κοντονής στους φορείς του ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός αθλητισμού στη συνάντηση που θα έχει σε λίγη ώρα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη θα ανακοινώσει την απόφασή του για αναβολή κάθε αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες, αλλά και μια σειρά από μέτρα για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας.
Πηγή: Goal

Σλότερ: «Νίκη για να πλησιάσουμε στο στόχο»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Νίκη που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες κατάληψης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου θέλει ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι, όπως δήλωσε ο Έι Τζέι Σλότερ.

Χωρίς τους τραυματίες ΝτεΜάρκους Νέλσον (τενοντίτιδα στο γόνατο) και Γιώργο Παπαγιάννη(θλάση στον τετρακέφαλο), αλλά με τον Γκάνι Λαουάλ για πρώτη φορά και με υψηλό κίνητρο ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Τελ Αβίβ. Εκεί το βράδυ της Πέμπτης θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

«Είναι πολύ σημαντικό το κίνητρό μας. Θέλουμε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε τη νίκη και να πλησιάσουμε το στόχο», δήλωσε ο Έι Τζέι Σλότερ, ενώ στάθηκε στην απουσία του Νέλσον. «Ο ΝτεΜάρκους είναι πολύτιμος για εμάς παίκτης σε άμυνα και επίθεση. Όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε το κενό του και να πάρουμε τη νίκη».

Όσο για τα ατού των αντιπάλων, ανέφερε: «Είναι πολύ καλοί στον αιφνιδιασμό. Τους αρέσει να τρέχουν το γήπεδο, ενώ παράλληλα παίζουν επιθετική άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας ώστε να τα καταφέρουμε».

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τη σειρά του είπε: «Σίγουρα η Μακάμπι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό τα λέει όλα. Και ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Παλεύουμε πάντα για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και στο Τελ Αβίβ. Έχουμε έξτρα κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι καθώς είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Το βέβαιο είναι, ωστόσο, ότι κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Τέλος, αναφορικά με τις διαφορές της αναμέτρησης με αυτής του πρώτου γύρου, ο 21χρονος γκαρντ τόνισε: «Ούτε καν σκεφτόμαστε το ματς του πρώτου γύρου καθώς είναι πολύ μακριά. Η Μακάμπι προέρχεται από μια εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση. Θα παρουσιαστεί υποψιασμένη στο παιχνίδι και θα κάνει τα πάντα για τη νίκη, όπως και εμείς».
Πηγή: Σπορ FM

«Δε βοηθάει η διακοπή των πρωταθλημάτων»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Θέση κατά της διακοπής των πρωταθλημάτων παίρνει ο ΠΣΑΠ. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο γενικός γραμματέας του, Κώστας Πούλιος, τόνισε ότι άλλα μέτρα και όχι αυτό θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Ανεπαρκές χαρακτηρίζεται το μέτρο της διακοπής των πρωταθλημάτων από την πλευρά του ΠΣΑΠ.

Όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Πούλιος, όποτε εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο (με τελευταία παραδείγματα την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη) δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι πραγματική λύση είναι να μην ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δε συμφωνούν όλοι σε κοινούς όρους, χαρακτήρισε αναγκαίο το ν’ αφήσουν όλοι στην άκρη τα παλιά και να κοιτάξουν πέρα απ’ το συμφέρον της ομάδας τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πούλιος

Για την άποψη των ποδοσφαιριστών στο θέμα της βίας: «Οι ποδοσφαιριστές μιλάνε μέσω των ανακοινώσεων του συνδέσμου, αυτές είναι η φωνή τους. Το φαινόμενο της βίας δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο. Επί προεδρίας Γιαννακόπουλου είχαμε προσπαθήσει να περάσουμε ένα μήνυμα με 15λεπτη καθυστέρηση στα παιχνίδια, να βάλουμε τους φορείς στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε λύση σε αυτό το φαινόμενο.

Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε. Τον περασμένο Νοέμβρη με επιστολή μας σε όλους τους φορείς ζητήσαμε ένα ραντεβού για να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου και όχι το καλό μιας ή δυο ομάδων που θέλουν άλλα πράγματα. Αν δεν κοιτάξουμε το καλό του αθλήματος και όχι ο καθένας της ομάδας του, δε γίνεται τίποτα».


Για το ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων: «Τη συγκεκριμένη στιγμή δε βοηθάει η διακοπή. Είδαμε και με την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη που αποφασίστηκε διακοπή και δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι. Το θέμα είναι να μην ξεκινάνε καν τα πρωταθλήματα. Το να διακόπτεται έχει φανεί ότι δεν είναι λύση.

Να τελειώσει φέτος το πρωτάθλημα και αν δεν μπουν όροι στους οποίους θα συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Πάντα ο Έλληνας ψάχνει λύση την τελευταία στιγμή. Από τώρα -μετά απ’ αυτά που έγιναν- πρέπει να γίνονται συναντήσεις μέχρι και το καλοκαίρι. Είναι αρκετά νωρίς για να προγραμματίσουμε το ποδόσφαιρο του αύριο»
.

Για τα επεισόδια στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας: «Αυτό το φαινόμενο δεν αρέσει σε κανένα και δεν αρέσει ούτε στους παίκτες. Όταν ζητάμε από τον κόσμο να έρθει με τις οικογένειες στο γήπεδο, δεν μπορούν οι πρόεδροι να δίνουν τέτοιο παράδειγμα. Μετά τι θα πούμε στο φίλαθλο; Εμείς έχουμε προτάσεις για το ποδόσφαιρο και τη βία, μιλάμε στην ΕΠΟ και την πολιτεία, αλλά όλο το θέμα είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Αν δεν κάτσουν αυτοί στο ίδιο τραπέζι και δεν βάλουν στην άκρη τα παλιά, δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να σβήσουμε το παρελθόν, η εκδίκηση δε βγάζει ποτέ σε καλό».

Για το ενδεχόμενο να διέκοπταν οι ίδιοι οι παίκτες ένα ματς όπου θα σημειώνονταν επεισόδια: «Δε φτάνουν μόνο οι παίκτες. Από μόνος του ο ποδοσφαιριστής δεν έχει την εξουσία να διακόψει το παιχνίδι, αυτό είναι στη δικαιοδοσία του διαιτητή. Είχαμε προσπαθήσει να το κάνουμε, αλλά οι πιέσεις που δέχονται οι παίκτες είναι μεγάλες.

Δεν μπορούμε να ζητάμε απ’ αυτούς να δώσουν λύση. Η λύση θα έρθει με ποινές από την ΕΠΟ και τα αρμόδια όργανα, με τιμωρίες για ομάδες και προέδρους. Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν, να τραβήξουμε μια γραμμή και να πούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή.

Κάποια στιγμή πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην τις μεταβιβάζει αλλού. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν κάποια στιγμή για να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι. Όσο δεν ξεχνάμε τα παλιά, πάντα θα υπάρχει η λογική των αντιποίνων. Όταν κάνει κάποιος λάθος, θα πρέπει να πληρώνει το λάθος του».
Πηγή: Σπορ FM

"Ο Παναιτωλικός μιλάει με έργα"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Απογοητευμένος ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο ΔΣ της Superleague. Ποια η ανεπίσημη θέση της ΠΑΕ.
Σε ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της Superleague την Τρίτη το μεσημέρι, αφού άγνωστος εισέβαλε στην αίθουσα της συνεδρίασης και χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.
Εκτός από τη συγκεκριμένη ενέργεια, νωρίτερα οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ενώ σε κάποια φάση, σύμφωνα με τα όσα λένε από την πλευρά των πράσινων, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας έγινε μούσκεμα από νερό που προοριζόταν για τον Γιάννη Αλαφούζο!
Πως σχολιάζουν τα συμβάντα στον Παναιτωλικό
Οι άνθρωποι των "καναρινιών" δεν έχουν σκοπό να απαντήσουν με κάποια ανακοίνωση ή να πάρουν θέση για τα όσα συνέβησαν. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, τα αυτονόητα δεν πρέπει να τα καταδικάζουμε.
Εξάλλου για τον Παναιτωλικό μιλούν οι πράξεις. Μην ξεχνάμε πως ο οπαδός που πέταξε κροτίδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό συνελήφθη, δικάστηκε και για τα επόμενα χρόνια πρέπει να δηλώνει "παρών" στο Αστυνομικό τμήμα.
Εκτός από αυτό, ο κ. Κωστούλας με προσωπικές του ενέργειες έκλεισε το πέταλο των "άτακτων" οπαδών, θέλοντας να δείξει πως δεν ανέχεται πράξεις που δεν συνάδουν με την ιστορία του συλλόγου.
Με λίγα λόγια μιλάμε για τα αυτονόητα που ο Παναιτωλικός κάνει πράξη. Αυτό περιμένουν στο Αγρίνιο από όλες τις πλευρές.
Πηγή: Sport 24

Φοβού τον… Ζαρντίμ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Τελικά πού το πάει αυτός ο τύπος; Στο πρώτο επίσημο ματς όπου ο Βενγκέρ αντιμετωπίζει την παλιά του αγάπη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποδεικνύει αν η Μονακό του μπορεί να φτάσει μακριά στο Champions League

Τα μεγάλα ονόματα του Champions League βγήκαν νωρίς στην… πίστα αυτή τη βδομάδα. Και τα σημερινά παιχνίδια όμως (μετά τα Σίτι-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Ντόρτμουντ) έχουν τη δική τους χάρη.

Ενώ λοιπόν ο Αρσέν Βενγκέρ θα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη Μονακό σε επίσημο παιχνίδι από τότε που την άφησε για την Άρσεναλ το 1994, η Λεβερκούζεν θα προσπαθεί να φράξει το δρόμο της Ατλέτικο προς την επόμενη φάση (και) της φετινής διοργάνωσης.


Άρσεναλ-Μονακό

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο. Στην περίπτωση του Αρσέν Βενγκέρ όμως, δεν θα ήθελε να πάνε στους… «16». Αντίπαλος για πρώτη φορά της Μονακό σε επίσημο ματς από τότε που έφυγε για την Άρσεναλ, ο Αλσατός θα θέλει να πληγώσει από το πρώτο ματς την παλιά του αγάπη. Την… ωραία ατμόσφαιρα όμως απειλεί να χαλάσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του Champions League κι έχοντας επιτρέψει ένα μόλις γκολ στους αντιπάλους της στις φάσεις των ομίλων, η ομάδα του Πορτογάλου μόνο εύκολο θύμα δε μοιάζει στο «Emirates». Παρόλο λοιπόν που οι «κανονιέρηδες» είναι φουριόζοι -προερχόμενοι από πέντε νίκες σε έξι ματς στην Premier League- αναμένεται μάχη για να σπάσουν και την καλή παράδοση των Μονεγάσκων στην Αγγλία (μια μόλις ήττα στις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους).

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)


Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

Στο πασίγνωστο τραγούδι του Νταλάρα ο στιχουργός θυμάται ακόμα «μια βραδιά στο Λεβερκούζεν». Δυστυχώς όμως για την τοπική ομάδα, δεν έχει να θυμάται καμιά ευχάριστη βραδιά σε φάση των «16» του Champions League. Και αυτή ακριβώς την κατάρα θα προσπαθήσει να ξορκίσει απέναντι στην Ατλέτικο. Κάτι δύσκολο βέβαια βάσει της φόρμας τους (τρία παιχνίδια χωρίς νίκη στην Bundesliga) αλλά και της ποιότητας των περσινών φιναλίστ.

Διότι οι «ροχιμπλάνκος» επανήλθαν στις νίκες στην Primera Division (3-0 την Αλμερία) και για να μπορέσουν να πάρουν προβάδισμα εναντίον τους, οι «ασπιρίνες» θα πρέπει να γίνουν η δεύτερη μόλις ομάδα μετά τον Ολυμπιακό που κατάφερε να τους λυγίσει μακριά απ' την έδρα τους στη διοργάνωση από το Σεπτέμβρη του 2013.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Πηγή: Σπορ FM

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΌπως και πέρσι στους "16", η Μπαρτσελόνα νίκησε (2-1) την Σίτι στο Μάντσεστερ και δύσκολα δεν θα προκριθεί στα προημιτελικά. Δύο γκολ ο Σουάρες, ο Μέσι στο 94' σε πέναλτι δε νίκησε τον Χαρτ (videos)

Πηγή: Sport 24

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1 (videos)

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1,giouventous - ntortmount 2-1Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ με σκόρερς τους Τέβες και Μοράτα, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης, αλλά το γκολ του Ρόις δίνει πολλές ελπίδες στους Γερμανούς (videos)

Πηγή: Sport 24