ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 74-73

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες να φύγει με το "διπλό" από την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 74-73. "Μοιραίοι" Πρίντεζης και Λαφαγιέτ στο τέλος. Απομακρύνεται για τα καλά το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play offs.

Πηγή: Sport 24

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 85-69,Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μιλάνο: 98-77

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Μετά από τρεις σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε -κατά κράτος- τη Ρεάλ Μαδρίτης (85-69), κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Εντυπωσιακός -ξανά- ο Παππάς, που σταμάτησε στους 22 πόντους.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μιλάνο: 98-77
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίο τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (25 πόντοι) επικράτησε της Μιλάνο (98-77) και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Πηγή: Sport 24

Μαρσελίνιο: «Ήμουν σίγουρος πως θα σκοράρω»


http://eurwtaselous.blogspot.grΤο βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας παρέλαβε ο Μαρσελίνιο απ’ τα χέρια του Τόλη Αποστόλου, για το τέρμα που πέτυχε στο ματς του Ατρόμητου κόντρα στον Πανθρακικό

Για το καλύτερο γκολ της 28ης αγωνιστικής, στο ματς του Ατρόμητου με τον Πανθρακικό βραβεύτηκε ο Μαρσελίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέτυχε το γκολ που άνοιξε το σκορ στη νίκη (2-0) των Περιστεριωτών και ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Η απονομή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο «Ατρόμητος Cafe», με τον Μαρσελίνιο να τονίζει τη σιγουριά του για το γκολ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που σημείωσα αυτό το γκολ και είναι κρίμα που δεν ήταν κόσμος στο γήπεδο για να το πανηγυρίσει. Αυτό το γκολ όμως δεν είναι μόνο δικό μου, αλλά και όλης της ομάδας. Μακάρι να πετύχω και άλλα τέτοια γκολ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτήν. Όταν η μπάλα έφευγε από τα πόδια μου ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω».

Την απονομή έκανε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας του Περιστερίου και Υπεύθυνος Σκάουτ, Τόλης Αποστόλο, ο οποίος είπε: «Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ που πιστεύω ότι μπορεί να βγει και γκολ της χρονιάς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μαρσελίνιο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά να δώσει στον Ατρόμητο. Η ομάδα μας στηρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή αλλά έχει λίγους και ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων είναι ο Μαρσελίνιο. Για τον φίλαθλο κόσμο του Περιστερίου αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για να ξεχνάει τα προβλήματα της καθημερινότητας όταν έρχεται στο γήπεδο για να τον δει».

Πηγή: Σπορ FM

«Μπαλαδόρος ο Φορτούνης, υπερήφανοι για Χάρα»

«Μπαλαδόρος ο Φορτούνης, υπερήφανοι για Χάρα»Τον Ολυμπιακό του πρώτου μισάωρου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ονειρεύεται ο Βίτορ Περέιρα, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός μίλησε επίσης για τους Φορτούνη και Χάρα, αλλά και για το ματς με την Κέρκυρα.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Βίτορ Περέιρα.
Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο 25λεπτο με Αστέρα Τρίπολης… «Η αλήθεια είναι ότι χθες κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα με τον Αστέρα. Μπήκαμε πολύ επιθετικά. Οι γραμμές μας ήταν ψηλά. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα είχαμε πολύ ποιοτική κίνηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μας άρεσε πολύ. Όμως, είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή η ομάδα να αποδώσει τόσο καλά κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών. Αυτό το αποδίδουμε στην κούραση γιατί είχαμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, με την ΑΕΚ, την Ξάνθη και τον Αστέρα. Έτσι, δεν ήταν εύκολο μετά από τρία παιχνίδια μέσα σε τόσες λίγες μέρες με λίγη ξεκούραση, να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την ποιότητα στο παιχνίδι μας σε όλη τη διάρκεια. Όμως, η αλήθεια είναι πως αυτόν τον Ολυμπιακό θέλουμε να βλέπουμε στο μέλλον».
Για τον αγώνα με την Κέρκυρα και το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι ένα βασικό παιχνίδι για να συνεχίσουμε καλά στο πρωτάθλημα. Θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε. Όμως, η αλήθεια είναι πως θα έχει δυσκολίες. Η κούραση είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα και οι περισσότεροι παίκτες της. Για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας. Θέλουμε ο κόσμος να είναι στο πλευρό της ομάδας. Να την υποστηρίζει και να τη βοηθήσει να βρει την ενέργεια που χρειάζεται, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει έλλειψη ενέργειας. Δεν την έχουμε και θα πρέπει να την αναζητήσουμε. Θα πρέπει να βρεθούν αποθέματα ενέργειας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο, της Κέρκυρας. Ζητάμε, λοιπόν, από τους φιλάθλους μας να είναι στο πλευρό της ομάδας, να έχουν υπομονή με την ομάδα και να μας βοηθήσουν να βρούμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».
Για τον Φορτούνη: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ταλέντο. Πραγματικά έχει πολύ υψηλό επίπεδο στην τεχνική του. Είναι μπαλαδόρος, όπως θα λέγαμε με την μπάλα. Μπορεί να παίξει στη θέση νούμερο 8, μπορεί να παίξει ως δεκάρι και μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ από τα άκρα. Είναι ένας παίκτης που έχει πολλές ικανότητες. Πραγματικά πιστεύω πως είναι από τα μεγάλα ταλέντα αυτής της χώρας. Θέλουμε να τον δούμε να εξελίσσεται. Θέλουμε να τον δούμε να προχωράει. Πιστεύουμε πως είναι ικανός να παίξει και σε άλλα πρωταθλήματα».
Για τον Χάρα: «Πιστεύω πως ο Χάρα παίζει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός. Εκεί έπαιζε στην Μπενφίκα και εκεί πιστεύουμε πως είναι καλύτερος και στη δική μας ομάδα. Μέχρι στιγμής εκεί έχει αποδώσει πολύ καλά και στα δικά μας παιχνίδια. Και βλέπουμε βελτίωση και εξέλιξη όσο αγωνίζεται. Ο Χάρα είναι ένας παίκτης για τον οποίο πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που βρίσκεται στην ομάδα μας. Πρέπει να του δείξουμε την αγάπη μας. Πρέπει να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα έτρεξε δέκα χιλιόμετρα. Δέκα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά για ένα επιθετικό παίκτη, αν σκεφθείς πως ο μέσος όρος των επιθετικών είναι τα οκτώ χιλιόμετρα. Έτρεξε, λοιπόν, δύο χιλιόμετρα παραπάνω από το μέσο όρο. Είδαμε πως μέχρι και στο 92ο λεπτό προσπάθησε να τρέξει για να βοηθήσει την ομάδα του αμυντικά. Τρέχει τόσο πολύ και βοηθάει την ομάδα για να πάρει την μπάλα από τον αντίπαλο ακόμη και στην άμυνα που αξίζει το χειροκρότημα των φιλάθλων. Αξίζει να δείξουμε την αγάπη μας προς αυτόν. Να είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στο σύλλογό μας, γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος δίνει τη ζωή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δίνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι για τη φανέλα, για το σύλλογο στον οποίο ανήκει. Του αξίζει η αναγνώριση για την προσπάθειά του».
Πηγή: Goal 

Σε 157 χώρες το clásico

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ολόκληρος ο πλανήτης θα συντονιστεί την Κυριακή (22/3, 22.00) στο Καμπ Νόου για το απόλυτο ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.
Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.22:00 Laboral Kutxa vs Olympiacos 74-73 Eastern European Summer Time

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 74-73,laboral koutsa - olybiakos 74-73Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες να φύγει με το "διπλό" από την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 74-73. "Μοιραίοι" Πρίντεζης και Λαφαγιέτ στο τέλος. Απομακρύνεται για τα καλά το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play offs.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:30 Hamburger SV vs Hertha BSC Berlin 0-1 (video) Eastern European Summer Time

Πήρε, Χέρτα,pire, chertaΗ Χέρτα απέδρασε με το τρίποντο από το Αμβούργο με γκολ στο 84' και ξέφυγε τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη (video).

Πηγή: Sport 24

Αναστασίου: "Αν πω όσα σκέφτομαι θα με αποβάλουν δια παντός"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Γιάννης Αναστασίου δυο μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο μίλησε για την αναμέτρηση στο Περιστέρι, όσα έγιναν, την διαιτησία του Καλογερόπουλου και τη συνέχεια του πρωταθλήματος μετά την ήττα την Τετάρτη και την αφαίρεση των τριών βαθμών.
Με την ατάκα "Αν πω όσα σκέφτομαι θα με αποβάλουν δια παντός" ο Γιάννης Αναστασίου σχολίασε τα όσα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ στο Περιστέρι και το ματς με τον Ατρόμητο ενώ έδωσε συγχαρητήρια ειρωνικά στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σημειώνοντας ότι ζούμε στην Ελλάδα όπου το ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στις έξι αγωνιστικές που απομένουν.
Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο προπονητής των πράσινων στην κάμερα της "NOVA":
Η ήττα στο Περιστέρι στοιχίζει στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι;
"Θα έπρεπε; Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, σίγουρα ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, εμείς δεν μπήκαμε καλά ειδικά στο πρώτο τέταρτο, δεχτήκαμε το γκολ αλλά από εκεί και πέρα νομίζω το ελέγξαμε το παιχνίδι, δεν είχαμε προβλήματα με τον Ατρόμητο, βγάζαμε ελεύθερους παίκτες και φτάναμε με ευκολία στην περιοχή του Ατρόμητου απλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Αυτό που είχα πει πριν από το παιχνίδι στα παιδιά ήταν πως σε αυτά τα ματς δεν μπορούμε να έχουμε 15-20 ευκαιρίες. Θα πρέπει την πρώτη ευκαιρία που θα δημιουργήσουμε να την τελειώσουμε.

Με την λήξη του ημιχρόνου μιλήσαμε και είπαμε τι πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να ανακάμψουμε. Θα έλεγα ότι μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Γιατί όταν γίνεται το 2-0 απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος ειδικά εντός έδρας που δέχεται δύσκολα γκολ έκανε την αποστολή μας πιο δύσκολη. Μετά ήρθε και η κόκκινη και σίγουρα έγιναν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.
Μπορούμε να πούμε πολλά, μπορούμε να πούμε τι φταίει. Νομίζω ότι εμείς τουλάχιστον ξέρουμε τι φταίει, δεχόμαστε την κριτική και το κυριότερο ότι τι κάνουμε λάθος. Απλά είναι κάποια άλλα πράγματα που δυστυχώς δεν μπορώ να τα πω. Γιατί αν τα πω ξέρω ότι ο Αθλητικός Δικαστής επειδή ξέρω ότι έχει μια συμπάθεια ως προς το πρόσωπο μου σε κάθε τι που λέω και ξέρω ότι σίγουρα μπορεί να με αποβάλει δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε θα προτιμήσω αυτά που σκέφτομαι ή αυτά που έχω στο μυαλό μου να μην τα πω".
Η ήττα σε συνδυασμό με την αφαίρεση των τριών βαθμών είναι λογικό να έχει προκαλέσει εκνευρισμό και απογοήτευση στους παίκτες φοβάστε μήπως επηρεαστεί η ομάδας σας ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας;
"Καταρχήν θα ήθελα να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σαν φίλαθλος".

Θεωρείτε δεδομένη η κατάκτηση;
"Εσείς δεν την θεωρείτε;"

Μένουν αρκετά παιχνίδια ακόμα...
"Ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και με την ήττα σίγουρα μείναμε αρκετά πίσω αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει και χάνει και χάνει πάρα πολύ. Είδαμε ότι στο γήπεδο της Τούμπας είχε 1.500 εισιτήρια, στο γήπεδο του Ατρόμητου έπαιζε Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να ήταν παραπάνω.

Νομίζω ότι κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο κάθε ένας θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει το πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι και το προϊόν να είναι πιο ελκυστικό. Στα προηγμένα πρωταθλήματα κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα βγει δεύτερος, τρίτος, τέταρτος ή οτιδήποτε.
Για εμάς αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη κατάσταση γιατί θα πρέπει να βρούμε κίνητρο να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές μας για τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια για την εξέλιξη αυτή αλλά από την άλλη θα μπορέσω να καταλάβω αν ένας παίκτης μου πει ότι είναι άδειος και δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω γιατί αισθάνεται απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.
Θα το δεχτώ, θα το αποδεχτώ και θα το σεβαστώ αλλά αυτοί που θα μείνουν πίσω θα παλέψουν μέχρι τέλους για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις ποιο πολλές νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και στα για να παλέψουν και να πετύχουμε νίκες και να δούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ. Σίγουρα όμως αυτοί που θα μείνουν πίσω θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό".
Σκέφτεστε ήδη τα πλέι οφ, θα υπάρξει ανάλογη διαχείριση στα έξι ματς που απομένουν;
"Στόχος μας είναι στα επόμενα έξι παιχνίδια να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες γίνεται και από εκεί και πέρα να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ".

Ακολουθεί το ματς με τη Βέροια λίγες μέρες μετά το ματς με τον Ατρόμητο και μετά τα όσα έχουν συμβεί πως μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός;
"Αυτοί που θα μείνουν, θα μείνουν να παλέψουν και θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε όσο ποιο πολλά παιχνίδια γίνεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τα παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο την Κυριακή θα μπουν να παλέψουν για να κερδίσουμε το παιχνίδι"

Που μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση;

"
Η Βέροια είχε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα, ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι. Το τελευταίο διάστημα η απόδοσή της έχει πέσει, αλλά τα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πολύ διαφορετικά. Διαθέτει αρκετά ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού της και να χτυπήσουμε στα αδύναμα σημεία της. Έχουμε τους παίκτες, έχουμε την ποιότητα, έχουμε την ικανότητα και το κυριότερο να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Για εμάς το μεγαλύτερο θέαμα για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι είναι να έχουμε συγκέντρωση. Γιατί αν έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε".

Ένας από τους μεσοεπιθετικούς παίκτες που αναφέρατε είναι και ο Καλτσάς τον οποίο του χρόνου θα τον έχετε υπό τις οδηγίες σας. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την πορεία του;

"Ο Καλτσάς έχει μια σταδιακή εξέλιξη. Ένας παίκτης τον οποίο τον παρακολουθούμε τα τελευταία τρία χρόνια βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται. Δεν είναι μικρό πράγμα σε μία μικρομεσαία να έχει σημειώσει τόσα πολλά γκολ με διαφορετικούς τρόπους.

Είναι ένας παίκτης ποιοτικός, ένας παίκτης επικίνδυνος και πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που έχει δυνατότητες και προοπτική εξέλιξης. Από την άλλη αυτή τη στιγμή είναι παίκτης της Βέροιας και θέλω να πιστεύω ότι αν θα παίξει, γιατί ο προπονητής της Βέροιας θα το αποφασίσει, να παίξει για την ομάδα του να κάνει το καλύτερο δυνατό και να κερδίσει η ομάδα του".

Θα μας κάνετε και ένα σχόλιο για την κλήση του Λαγού στην Εθνική μια επιβράβευση τόσο για την δουλειά του ίδιου όσο και για την δουλειά την δική σας, είναι ηθική επιβράβευση για εσάς και τους συνεργάτες σας;
 "Θα ήθελα να πω για τον Τάσο και για τον Καρέλη ότι δύο χρόνια δουλεύουν μαζί μας και κάθε ημέρα δουλεύουν και προσπαθούν για να γίνουν καλύτεροι. Ξέρουν ότι έχουν κάποιες αδυναμίες όπως όλοι αλλά στην καθημερινότητα τους εδώ προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Όπως και άλλα παιδιά που πιστεύω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν.

Είναι μία επιβράβευση για τα ίδια παιδιά, γιατί βλέπουν ότι όσο δουλεύουν και προσπαθούν πάντα υπάρχουν στόχοι. Είναι ένα κίνητρο για να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Όσο δουλεύουν πάντα θα τους παρουσιάζουν ευκαιρίες για να κάνουν ένα βήμα εμπρός.
Είναι μία επιβράβευση και για όλο το σταφ, για όλους τους συνεργάτες. Όλοι αφιερώνουν πολλές ώρες για να γίνουν καλύτερα τα παιδιά. Και η ανταπόκριση που δείχνουν αυτά τα παιδιά για να γίνουν καλύτεροι αποτελεί ένα μάθημα για όλους τους άλλους που νομίζουν ότι παίζοντας 3-5 παιχνίδια ευρισκόμενοι στο γήπεδο φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού αυτό φτάνει. Αυτό που λέμε συνέχεια στα παιδιά είναι πως το να είσαι καλύτερος δεν σταματάει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα να μάθεις και πάντα θα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις από εκεί και πέρα όποιος το δείχνει νομίζω επιβραβεύεται και αυτό είναι μια επιβράβευση για τα παιδιά και μια απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια τους και το σημαντικό είναι να συνεχίσουν έτσι όπως και οι υπόλοιποι".
Πηγή: Sport 24 

Σταμάτησε την πίτσα και... αναγεννήθηκε ο Μέσι!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Λίγα 24ωρα πριν από το "clasico", τα ισπανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το μυστικό της... αναγέννησης του Λιονέλ Μέσι. Ποιο είναι αυτό; Ο Αργεντινός σταμάτησε να τρώει πίτσα!

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά το βράδυ της Τετάρτης (18/3) στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Αργεντινός "μάγεψε" το κοινό του "Καμπ Νόου".
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο 28χρονος έχει βρει δίχτυα 17 φορές στα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος την ώρα που ο μεγάλος αντίπαλός του, Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει μόλις 4 φορές.
Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, η... αναγέννηση του Μέσι οφείλεται στο γεγονός πως σταμάτησε να τρώει... πίτσα, κάτι που έκανε πολύ συχνά το 2014! Συγκεκριμένα, η "Mundo Deportivo" αναφέρει πως ο άσος των "μπλαουγκράνα" έχει χάσει 3,5 κιλά.
Μάλιστα συνοδεύει το άρθρο της με μια φωτογραφία που παρουσιάζει το... πριν και το μετά του Αργεντινού, αν και στα social media η εν λόγω εικόνα φέρεται να είναι φωτομοντάζ.

Πηγή: Contra

Οι κλήσεις που ήρθαν και… αναμένονται

Οι κλήσεις που ήρθαν και… αναμένονταιΟι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αρχίζουν να καθιερώνονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, αλλά υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν να κληθούν από τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς των χωρών τους

Ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που άνοιξε την πόρτα για την Εθνική ομάδα, ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Δεν πέρασε πολύς καιρός και στην αμέσως επόμενη κλήση, ο τότε Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι «φώναξε» έναν ακόμα ποδοσφαιριστή της Ένωσης. Τον Μιχάλη Μπακάκη. Αμφότεροι, αποτελούν πλέον σταθερά μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κάτι που φάνηκε και από την κλήση του δεξιού μπακ του Δικεφάλου, στον «τελικό» με την Ουγγαρία (σίγουρα θα ήταν και ο Μάνταλος, αλλά η ατυχία του δεν του επέτρεψε να δώσει το «παρών» σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι της Εθνικής μας).
Η επιβράβευση για τις εμφανίσεις τους με την ΑΕΚ ήρθε και για τους Άνταμ Τζανετόπουλο και Δημήτρη Γροντή, που κλήθηκαν με την Εθνική Ελπίδων, τον προθάλαμο δηλαδή της πρώτης ομάδας. Και αυτή είναι μόνο η αρχή για τους ποδοσφαιριστες του Δέλλα, αφού αναμένεται και συνέχεια στο προσεχές μέλλον. Ήδη από το μικροσκόπιο του Σέρχιο Μαρκαριάν και του Νίκου Κωστένογλου, έχουν περάσει οι Δημήτρης Ανάκογλου, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Γιάννης Ανέστης και αν η κλήση τους δεν έχει έρθει ακόμα, για κάποιους από αυτούς θα έρθει το επόμενο διάστημα. Και βεβαίως μιλάμε ακόμα για την ΑΕΚ της Football League.
Υπάρχουν και οι ξένοι
Εκτός από τους Έλληνες διεθνείς, κλήσεις από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς των χωρών τους, περιμένουν και κάποιοι ξένοι παίκτες της ΑΕΚ. Ο Ντάρκο Ζόριτς, που έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικής του Μαυροβουνίου (αρχηγός στην Ελπίδων), αναζητά την πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη ομάδα της χώρας του. Επανάκκληση περιμένει και ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός αμυντικός μέσος της Ένωσης, μετράει ήδη 2 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ιδιαίτερα μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αναμένει άμεσα να ενσωματωθεί με την Εθνική Σοηδίας.
Να θυμίσουμε πως διεθνής έχει χριστεί και ο Έλντερ Μπαρμπόσα, με την Πορτογαλία και δεν ήταν λίγες οι αναφορές από τον Τύπο της πατρίδας του, που ανέφεραν πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να του δώσει την ευκαιρία για την εκ νέου κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος, που πάντα παρακολουθεί την ΑΕΚ, από όπου και αν βρίσκεται.
Πηγή: AEK365 

Live Streaming.20:00 Real Madrid vs Panathinaikos Athens 85-69,Live Streaming.20:00 Fenerbahce vs Milano 98-77,Eastern European Summer Time

 http://eurwtaselous.blogspot.gr/Μετά από τρεις σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε -κατά κράτος- τη Ρεάλ Μαδρίτης (85-69), κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Εντυπωσιακός -ξανά- ο Παππάς, που σταμάτησε στους 22 πόντους.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μιλάνο: 98-77
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίο τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (25 πόντοι) επικράτησε της Μιλάνο (98-77) και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Πηγή: Sport 24


 Live Streaming.20:00 Real Madrid vs Panathinaikos Athens

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE Μαδριλένικος «εμφύλιος» στους «8»!

 Μαδριλένικος «εμφύλιος» στους «8»!
Σε μια... επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League, η κληρωτίδα ανέδειξε το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης για την φάση των «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό της Παρί με την Μπαρτσελόνα, ενώ... ευνοημένη από την κλήρωση φαίνεται πως είναι η Μπάγερν Μονάχου που θα αντιμετωπίσει την Πόρτο.
Εξάλλου, η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ η οποία στους «16» απέκλεισε την Αρσεναλ, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γιουβέντους.
Σημειώνουμε πως τα παιχνίδια των προημιτελικών είναι προγραμματισμένα για τις 14-15 Απριλίου (πρώτοι αγώνες) και 21-22 του ίδιου μήνα (επαναληπτικοί).
Εν συνεχεία θα διεξαχθεί νέα κλήρωση στις 24 Απριλίου στη Νιόν όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης («4»).
Αναλυτικά τα ζευγάρια των «8» του Champions League
Παρί Ζεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης
Πόρτο – Μπάγερν Μονάχου
Γιουβέντους - Μονακό

Πηγή: Goal

Ατρόμητος αρχηγός για πρώτη φορά στην Εθνική!

Ο Κώστας Κατσουράνης έλαβε την κλήση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Σέρχιο Μαρκαριάν και επιστρέφει στην Εθνική ομάδα, βάζοντας υποψηφιότητα να γίνει ο πρώτης εν ενεργεία παίκτης του Ατρομήτου που θα φορά το περιβραχιόνιο της "γαλανόλευκης".

Οι καλές εμφανίσεις του Κώστα Κατσουράνη με την φανέλα του Ατρομήτου δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Σέρχιο Μαρκαριάν που τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το κρίσιμο ματς κόντρα στην Ουγγαρία (29/3).
Όπως όλα δείχνουν, ο Έλληνας μέσος θα αγωνιστεί βασικός, μιας και ο Μαρκαριάν θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν λοιπόν ο Κατσουράνης βρεθεί στο αρχικό σχήμα, θα είναι και αρχηγός, κάτι που θα σημαίνει αυτομάτως πως θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του Ατρομήτου που θα φοά το περιβραχιόνιο της "γαλανόλευκης"!
Πηγή: Contra 

Κρατούν Πελεγκρίνι... μέχρι να πάρουν Γκουαρντιόλα!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η κατάσταση με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να είναι τέτοια που ο Χιλιανός ουσιαστικά μένει... μέχρι να φύγει.

Πηγή: Gazzetta


Θλάση πρώτου βαθμού ο Ζόριτς

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Θλάση πρώτου βαθμού υπέστη ο Ντάρκο Ζόριτς, ο οποίος αναμένεται ότι θα μείνει εκτός για περίπου μια εβδομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ προπονήθηκαν κανονικά
Ο Μαυροβούνιος άσος της ΑΕΚ, Ντάρκο Ζόριτς, αγωνίστηκε βασικός τόσο στο ματς κόντρα στον Φωστήρα, όσο και χθες (19/3) με τον Ηρακλή Ψαχνών, ωστόσο αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.
Ο Ζόριτς πέρασε σήμερα από τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και ξεκίνησε από σήμερα κιόλας θεραπεία.
Ο χρόνος που χρειάζεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μια τέτοια θλάση υπολογίζεται στη μια εβδομάδα, ωστόσο το ιατρικό τιμ θα τον παρακολουθεί, ώστε να δει την πορεία του τραυματισμού του.
Οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ προπονήθηκαν κανονικά σήμερα, με τον Δέλλα να τους δίνει διήμερο ρεπό, καθώς άπαντες θα επιστρέψουν στα Σπάτα την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
Πηγή: aek1924.gr
Πηγή: Sport 24 

Φαν Χάαλ: "Μετά τη Γιουνάιτεντ, αποσύρομαι"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο τελευταίος σταθμός στην προπονητική καριέρα του, καθώς θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Σε συνέντευξή του στην "Daily Telegraph" ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι η τελευταία ομάδα στην προπονητική καριέρα του.
Το συμβόλαιο του Ολλανδού προπονητή λήγει το 2017 και ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
"Θέλω να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου και τη γυναίκα μου. Το αξίζουν".
"Αυτή την περίοδο δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους. Για παράδειγμα δεν ήμουν παρών στα γενέθλια του εγγονού μου. Αυτό δεν μου άρεσε".
Παράλληλα αποκάλυψε τι θέλει να κάνει όταν αποσυρθεί: "Σχεδιάζω να μετακομίσω στην Πορτογαλία με τη γυναίκα μου, παίζοντας γκολφ και τρώγοντας υπέροχα φαγητά".
Όσον αφορά την ανοδική πορεία της Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα, ανέφερε: "Όταν οδήγησα για πρώτη φορά στην Αγγλία έπρεπε να σκεφτώ την αριστερή και τη δεξιά λωρίδα. Έτσι και με την Γιουνάιτεντ. Αποδείχθηκε πως μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα ως ομάδα, αλλά χρειάστηκε χρόνος".
Πηγή: Contra

Με Ιβάνοβιτς στο Ευρωμπάσκετ η Βοσνία

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα είναι στον πάγκο της εθνικής Βοσνίας ΚΑΙ στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία της χώρας.

Μετά την αήττητη πορεία της Βοσνίας μέχρι την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2015, ήταν αναμενόμενο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα είναι στον πάγκο της και στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς η συνεργασία τους επεκτάθηκε μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ο 57χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού θα βρει στο δρόμο του στον όμιλο του Μονπελιέ την οικοδέσποινα Γαλλία και τις Ρωσία, Πολωνία, Φινλανδία και Ισραήλ.

Πηγή: Σπορ FM

«Αν μπει πλέϊ-οφ, ο ΠΑΟ μπορεί F4!»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/O πρώην “πράσινος”, Γιόνας Ματσιούλις, χαρακτηρίζει στο gazzetta.gr “φιλικό” το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό και τονίζει ότι η Ρεάλ έρχεται για να “καπαρώσει” το πλεονέκτημα της έδρας. Τι απαντάει στο δίλημμα “Πεδουλάκης ή Αλβέρτης” και “Διαμαντίδης ή Σπανούλης”.

Με Κατσουράνη η αποστολή της Εθνικής

Την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το ματς με την Ουγγαρία ανακοίνωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, με τον Κώστα Κατσουράνη να επιστρέφει. Δείτε ποιοι είναι οι "εκλεκτοί" του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Εκπλήξεις επιφύλασσε η πρώτη ανακοίνωση αποστολής επί ημερών Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική Ελλάδας για το κρίσιμο ματς με την Ουγγαρία (29/3). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να επαναφέρει τον Κώστα Κατσουράνη στην Εθνική ομάδα, ενώ αρκετά νέα πρόσωπα κλήθηκαν για πρώτη φορά. Ο Μάρκος Βελλίδης, όπως και οι Γιάννης Γιαννιώτας και Τάσος Λαγός θα ενσωματωθούν για πρώτη φορά στην αποστολή της "γαλανόλευκης".
Να σημειώσουμε πως εκτός Εθνικής λόγω τραυματισμού βρίσκονται οι Μανιάτης και Μάνταλος, ενώ ο Μαρκαριάν αποφάσισε να αφήσει εκτός και τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Φάνη Γκέκα που βρίσκονταν στην αποστολή του αγώνα με τα Νησιά Φερόε.
Αναλυτικά η αποστολή για το ματς κόντρα στην Ουγγαρία (29/3):
Τερματοφύλακες:
Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Καπίνο, Μάρκος Βελλίδης
Αμυντικοί:
Βασίλης Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας, Δημήτρης Σιόβας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βαγγέλης Μόρας, Κώστας Σταφυλλίδης, Μιχάλης Μπακάκης
Μέσοι:
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης, Γιάννης Γιαννιώτας, Παναγιώτης Κονέ, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Τάσος Λαγός, Κώστας Φορτούνης, Κώστας Κατσουράνης, Ανδρέας Σάμαρης
Επιθετικοί:
Νίκος Καρέλης, Κώστας Μήτρογλου, Στέφανος Αθανασιάδης

Σημειώνουμε ότι η Εθνική βρίσκεται στην 6η και τελευταία θέση του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Σε 4 παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει υποστεί 3 ήττες (με Ρουμανία, Β. Ιρλανδία και Νησιά Φερόε), ενώ έχει έρθει ισόπαλη με την Φινλανδία.
Το παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία εκτός έδρας (29/3) είναι ζωτικής σημασίας, μιας και σε ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών, το όνειρο της κατάληψης κάποιας θέσης που οδηγεί στο Euro 2016, θα σβήσει οριστικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στον 6ο όμιλο:

29/3: Ουγγαρία - Ελλάδα
13/6: Νησιά Φαρόε - Ελλάδα
4/9: Ελλάδα - Φινλανδία
7/9: Ρουμανία - Ελλάδα
8/10: Β. Ιρλανδία - Ελλάδα
11/10: Ελλάδα - Ουγγαρία
Πηγή: Contra 

Άλμπα Βερολίνου - Γαλατασαράι 75-68 .Ουνικάχα Μάλαγα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Άλμπα Βερολίνου φαινόταν πως θα καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι, όμως η Γαλατασαράι με ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη, η οποία πήγε στην πιο ψύχραιμη γερμανική ομάδα (75-68).

Ουνικάχα Μάλαγα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ μέχρι να "πατήσει" γκάζι και να φτάσει στη νίκη με 95-77 επί της Ουνικάχα Μάλαγα των πολλών προβλημάτων.

Πηγή: Sport 24

Άγιαξ – Ντνίπρο 2-1 (παρ(videos).), Τορίνο - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0(videos),Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 2-1,Ίντερ - Βόλφσμπουργκ 1-2(videos),Μπεσίκτας - Κλαμπ Μπριζ 1-3(videos)

 http://eurwtaselous.blogspot.gr/                                    http://eurwtaselous.blogspot.gr/Οι Άγγλοι έμειναν χωρίς ομάδα στην Ευρώπη, καθώς η Ντινάμο Κιέβου νίκησε 4-1 την Έβερτον, ενώ η Φιορεντίνα απέκλεισε την Ρόμα με "3άρα" στο "Ολίμπικο". Πρώτη στους "8" η Νάπολι (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (videos)

Πηγή: Sport 24

Άγιαξ – Ντνίπρο 2-1 (παρ.)  
 Τορίνο - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0
 Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 2-1 
 Ίντερ - Βόλφσμπουργκ 1-2
Μπεσίκτας - Κλαμπ Μπριζ 1-3 
Πηγή: OnSports