ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ Πλατανιάς-ΑΕΛ Καλλονή 1-0

Ο Πλατανιάς με γκολ του Τόρες στο 47' επικράτησε με 1-0 της Καλλονής και παρέμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής στην Super League καθώς έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που μάχονται για την σωτήρια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>>>

Πηγή: Sport 24

Η "Αγιά Σοφιά" απειλείται με γκρέμισμα πριν χτιστεί!

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, μετά τη συνάντηση με το νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΚΑ. Ποια πρόταση άφησε άφωνους τους ανθρώπους της Ένωσης.




Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, καθώς και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Υπουργείο, ώστε να συζητήσουν για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τη συγκεκριμένη συνάντηση είχε οργανώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να παραστεί. Η συζήτηση έγινε με το στενό του συνεργάτη και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, Κώστα Διάκο.
Σήμερα, η πλευρά του Υπουργείου έκανε ξεκάθαρη τη θέση της, τονίζοντας ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στα 26 στρέμματα που έχει η ΑΕΚ, με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας να έχει οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από μελέτη που έγινε από εταιρία της Αγγλίας και του Βελγίου.
Η τοποθέτηση αυτή, έκανε τους υπεύθυνους της Ένωσης να εκπλαγούν, καθώς μια τέτοια μελέτη για να γίνει χρειάζεται περίπου 200.000 με 300.000 ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν θα μπορούσε να διαθέσει.
Οι υπεύθυνοι της Ένωσης αρχικά δεν πανικοβλήθηκαν, καθώς ήταν σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα κέρδιζε στο ΣτΕ, ωστόσο τα στελέχη του Υπουργείου άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο νόμος που δημιουργήθηκε και επέτρεπε στον Δικέφαλο να κατασκευάσει γήπεδο παίρνοντας κάποια λίγα στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Μάλιστα, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι της Ένωσης έμειναν ξανά άφωνοι, καθώς όπως ανέφεραν τα στελέχη του Υπουργείου, σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεχθεί να κάνει γήπεδο στα 26 στρέμματα, δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα για τις νέες μελέτες, καθώς ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα για τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης.
Όπως γίνεται φανερό οι δύο πλευρές δεν βρήκαν σήμερα κανένα σημείο επαφής και όρισαν νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να αναλυθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ η μελέτη του Δήμου. Παράλληλα, γίνεται αντιληπτό, ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και το ΥΠΕΚΑ δρούσαν τόσο καιρό σε συνεννόηση, προκειμένου να… στριμώξουν την Ένωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ δεν ήθελαν τον κ. Ανδριόπουλο στο ραντεβού, ο οποίος τελικά έδωσε το παρών ως σύμβουλος της ΑΕΚ επί τεχνικών θεμάτων και όχι ως εκπρόσωπος της Δικέφαλος 1924.
Πηγή: Sport 24

Ο Ρόσι πανηγυρίζει από την Αμερική τα γκολ της Φιορεντίνα video

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ακόμα και αν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Τζουζέπε Ρόσι δεν παύει να πανηγυρίζει σαν τρελός τα γκολ της Φιορεντίνα. Δείτε το χαρακτηριστικό video!

Πηγή: Sport 24

Τρομερό γκολ με... χτύπημα σκορπιού (video)

Ένα ασύλληπτο γκολ με τακουνάκι που θυμίζει χτύπημα σκορπιού σημείωσε ο Μπίρταλαν Μπότοντ στην αναμέτρηση της Μπεκεστσάμπα με την Γκίρμοτ για την 20ή αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του ουγγρικού ποδοσφαίρου. Απολαύστε το.

Πηγή: Contra

Γιαννιώτας: «Δεν κοιμήθηκα από την χαρά μου»

Γιαννιώτας: «Δεν κοιμήθηκα από την χαρά μου»
Την παρθενική του συμμετοχή σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών, που βρίσκεται στη Βιέννη για προετοιμασία, βιώνει ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα Τρίπολης κλήθηκε από το νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό Σέρτζιο Μαρκαριάν για το ματς με την Ουγγαρία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016 και όπως είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι του Αστέρα στο YouTube, δεν κοιμήθηκε από την χαρά του όταν έμαθε για την κλήση του. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος του είναι η καθιέρωση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το πώς έμαθε για την κλήση του:
«Ενημερώθηκα από τα παιδιά της ομάδας μόλις τελείωσε η προπόνηση. Έχω περάσει από όλες τις Εθνικές ομάδες, αλλά το να πας στην Εθνική Ανδρών είναι η μεγαλύτερη τιμή όλων. Για κάθε ποδοσφαιριστή η στιγμή που θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο. Για μένα ήταν δώρο Θεού.
Τα πιο σημαντικά συγχαρητήρια για εμένα ήταν της οικογένειάς μου και των ανθρώπων που έχω κοντά μου. Μίλησα με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου και με τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει περισσότερο από όλους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου κερνούσαν τους φίλους τους".
Για τη συνέχεια με την Εθνική: «Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για μένα. Θέλω αυτό να είναι μόνο η αρχή. Το όνειρό μου πραγματοποιείται, αλλά για να ολοκληρωθεί θα ήθελα να παίξω πολλά παιχνίδια και πολλά χρόνια με την Εθνική μας».
Για την πρώτη ημέρα στην Εθνική:
«Η αλήθεια είναι ότι ονειρευόμουν χρόνια αυτή τη στιγμή. Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν και παιδιά από την Ελπίδων με τα οποία γνωριζόμαστε, οπότε δεν θα νιώθω πολύ περίεργα. Έχω μάθει τα καλύτερα για τα παιδιά της Εθνικής και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα τους συναντήσω και θα τους κάνω συμπαίκτες μου».
Για το πρότυπο που είχε από διεθνή ποδοσφαιριστή:
«Πιτσιρικάς έβλεπα τον Άγγελο Χαριστέα που με τα γκολ του μας έδωσε το Euro. Κυρίως έβλεπα τους επιθετικούς, που με ενδιέφεραν. Μου άρεσε πολύ ο Φάνης Γκέκας. Αλλά όλα τα παιδιά είναι για μένα μεγάλα παραδείγματα, σπουδαίοι επαγγελματίες και τρομεροί χαρακτήρες».
Για το πού είδε το Euro 2004:
«Ήμουν στο χωριό και το βλέπαμε όλοι μαζί στην πλατεία. Νομίζω πήγαινα πέμπτη δημοτικού. Είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται για μένα. Δεν κοιμήθηκα από τη χαρά μου, αλλά χαλάλι».
Για το πού είδε το τελευταίο Mundial:
«Στην Γερμανία, αγωνιζόμουν εκεί. Το είδα με πολλούς Έλληνες, νομίζω ότι στα γκολ πανηγυρίζαμε περισσότερο από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Αν κάποιος δεν το ζήσει αυτό, δεν θα με καταλάβει. Οι Έλληνες που ζουν έξω από τη χώρα αγαπάνε περισσότερο την Ελλάδα και την Εθνική από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Απλά αυτό που έζησα ήταν κάτι μοναδικό και αν το ζήσει κάποιος, θα θυμηθεί τα λόγια μου».
Για το ότι είναι ο πρώτος παίκτης του Αστέρα που καλείται στην Εθνική:
«Δεν το ήξερα. Σίγουρα αποτελεί και αυτό μεγάλη τιμή για εμένα. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά του Αστέρα, το αξίζουν».
Για το αν το περίμενε:
«Υποψία μπαίνει όταν η ομάδα πάει καλά και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τότε σίγουρα θα έρθουν και οι ματιές από την Εθνική. Η ομάδα έπαιζε Ευρώπη, ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας. Υπήρχε, λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αποτελούσε όνειρό μου και δούλευα έξτρα για αυτό. Αν πιστεύεις, τα παιδικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Εγώ από μικρός όταν βάζω έναν στόχο δεν ησυχάζω μέχρι να τον καταφέρω. Και τώρα δεν ησυχάζω, γιατί θέλω να παίξω στην Εθνική πολλά χρόνια και να καθιερωθώ".
Για το ποιοι τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του:
«Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Από εκεί και πέρα ο μάνατζέρ μου, ο Μάκης Μίχας και ο Πολ Κουτσολιάκος, ειδικά πέρυσι που είχα μια άσχημη χρονιά, δεν έπαψαν ποτέ να με πιστεύουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να τους βγάλω ασπροπρόσωπους».
Πηγή: Goal

Σίλντενφελντ: «Με ενδιαφέρει και η Ντιναμό»!


http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για να παραμείνει και μετά το καλοκαίρι, αλλά ο Κροάτης δεν κλείνει την πόρτα και στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Ζεστός» στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (μετά από περίπου επτά χρόνια) είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης στόπερ συζητάει εδώ και λίγες ημέρες με τον Παναθηναϊκό το ενδεχόμενο να παραμείνει στους «πράσινους» και μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιο του με την Ντιναμό Μόσχας, αλλά και ο δανεισμός του στη ελληνική ομάδα. Ωστόσο, ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του ανέφερε ότι θα μιλήσει και με μια πρώην ομάδα του για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

«Συμφωνήσαμε ότι αυτές τις μέρες που θα είναι στο Ζάγκρεμπ (σ.σ. λόγω προκριματικών EURO), να βρεθούμε και να μιλήσουμε. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα νέα να σας πω. Πρέπει πρώτα να μιλήσουμε. Επαναλαμβάνω, με ενδιαφέρει γιατί με την Ντιναμό κέρδισα τρόπαια, έπαιξα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά στο Europa League», είπε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πήρε το νταμπλ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη σεζόν 2007-08.

Επίσης, έκανε σχόλιο και για το ματς με τη Βέροια για την 29η αγωνιστική της Super League, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0. «Στο παιχνίδι της Κυριακής έπαιξε σχεδόν η μισή ομάδα και για αυτό χάσαμε. Έχουν μείνει ακόμη λίγες αγωνιστικές και δεν φαίνεται πιθανό να φτάσουμε την ομάδα του Πειραιά», σχολίασε και ερωτηθείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Η κατάσταση είναι... φτωχή. Δυο-τρεις ομάδες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Την επόμενη σεζόν επιστρέφει η ΑΕΚ, αλλά θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι».  

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming. 19:30 Platanias Chania vs AEL Kalloni 1-0 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Πλατανιάς με γκολ του Τόρες στο 47' επικράτησε με 1-0 της Καλλονής και παρέμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής στην Super League καθώς έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που μάχονται για την σωτήρια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>>>

Πηγή: Sport 24