ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Live Streaming.22:00 Burnley FC vs Chelsea 1-3 (videos)Premier League.

Πρεμιέρα, Τσέλσι,premiera, tselsiΗ Τσέλσι βρέθηκε να χάνει αλλά νίκησε εύκολα με 3-1 την έδρα της Μπέρνλι. Ντεμπότο με γκολ ο Ντιέγκο Κόστο, με φοβερή ασίστ ο Φάμπεργκας και με σταθερότητα ο Κουρτουά (videos)

Το ποδόσφαιρο «πεθαίνει» στη μεταμουντιαλική Βραζιλία

Το ποδόσφαιρο «πεθαίνει» στη μεταμουντιαλική ΒραζιλίαΠριν δύο μήνες η Βραζιλία βρισκόταν στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου με τη διοργάνωση του Μουντιάλ, όμως το ποδόσφαιρο στη χώρα αργοπεθαίνει.

Σε έναν αγώνα για την 4η κατηγορία της Βραζιλίας οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Gremio Barueri αποφάσισαν να μην βγουν καν στον αγωνιστικό χώρο, για να παίξουν παρόλο που είχαν ταξιδέψει 1.600 χιλιόμετρα για τον αγώνα αυτόν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.
Οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας, της Operario, σε ένδειξη συμπαράστασης ξάπλωσαν στο χορτάρι ως ένδειξη διαμαρτυρίας συμβολίζοντας τον θάνατο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.
Ο διαιτητής του αγώνα περίμενε 30 λεπτά μέχρι που ανέβαλε τον αγώνα.
Η ομάδα Gremio Barueri βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο. Την ομάδα είχε αναλάβει πριν μήνες ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Εντμίλσον, υποσχόμενος να δώσει πολλά λεφτά και να πάρει παίκτες. Ξαφνικά όμως τους άφησε στα κρύα του λουτρού δημιουργώντας έτσι χρέη που δεν μπορεί να αποπληρώσει ο πρόεδρος της ομάδας. Ο πρόεδρος τώρα λέει ότι θέλει να εξοφλήσει όσα χρωστάει και στη συνέχεια να διαλύσει το σύλλογο...

Πηγη:ΑΕΚ365

Τον "νέο Ζλάταν" κοιτάζουν στον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Ζλάταν, Παναθηναϊκό VIDEO,zlatan, panathinaiko VIDEOΤον 18χρονο Σουηδό επιθετικό Βαλμίρ Μπερίσα της Ρόμα φέρεται να κοιτάζουν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με σουηδικό δημοσίευμα. Διαβάστε ποιός είναι ο ταλαντούχος παίκτης που έχει χαρακτηριστεί ως "νέος Ιμπραχίμοβιτς". Δείτε τα κατορθώματά του σε VIDEO.

Ενας Μανωλάς άλλος από αυτόν της ΑΕΚ

Ενας Μανωλάς άλλος από αυτόν της ΑΕΚΟ Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την εξέλιξη του 23χρονου αμυντικού χάρη στον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ και την προοπτική να βρεθεί σε ένα τοπ κλαμπ της Ευρώπης.

Θυμάμαι σαν χθες τις ιστορίες που άκουγα πριν από περίπου 3 χρόνια για τον Κώστα Μανωλά, τον καιρό που, στα 20 του, γυάλιζε στα μάτια μιας σειράς μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τον καιρό που διακρινόταν με τη φανέλα της ΑΕΚ και έδειχνε το πού μπορούν να τον φτάσουν τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά προσόντα του, ένα σωρό σοβαροί σύλλογοι άρχιζαν να σκαλίζουν την περίπτωσή του. Και όταν αποφάσιζαν να στείλουν έναν “κατάσκοπο” για να σκαλίσει και να ερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος την περίπτωσή του, πάγωναν το ενδιαφέρον.
ADVERTISEMENT
Τον “έκοβαν” επειδή έφταναν σε συμπέρασμα ότι δεν ήταν μια επιλογή αξιόπιστη, για να της εμπιστευθεί κανείς μια σοβαρή επένδυση, τάξης μεγέθους 2-3 εκατ. ευρώ. Ο βασικότερος δισταγμός οφειλόταν στη συμπεριφορά του Μανωλά με τη μπάλα, δηλαδή στο απείθαρχο και γεμάτο από λάθη παιχνίδι “κατοχής”, αλλά και στην εντύπωση που δημιουργούσε ότι επρόκειτο για ένα δύστροπο παιδί που δεν καταφέρνει να κρατά τη συγκέντρωσή του στη διάρκεια του παιχνιδιού και “δεν παίρνει από λόγια”. Η ανησυχία αυτή εντεινόταν από τις πληροφορίες που συγκέντρωναν οι “κατάσκοποι” μέσα από τις “συνεντεύξεις” που έκαναν για να ερευνήσουν τη συμπεριφορά του Μανωλά έξω από τα παιχνίδια. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ήταν η Ουντινέζε, ένας σύλλογος που έχει αναγάγει σε επιστήμη το πολύπλευρο σκάουτινγκ και φτάνει να ερευνά έως και την προσωπική ζωή ενός ποδοσφαιριστή προτού τον αποκτήσει. Ηρθε, είδε, ρώτησε, άκουσε, απήλθε.
Σήμερα η Αρσεναλ ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά για τον 23χρονο διεθνή αμυντικό, και ο Αρσέν Βενγκέρ, δηλαδή ένα ζευγάρι από τα πιο έμπειρα, ικανά και διορατικά μάτια εκτιμητή ποδοσφαιρικής αξίας στον πλανήτη φτάνει να σκέφτεται να επενδύσει πάνω του ποσό τάξης μεγέθους 12 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Και η Αρσεναλ δεν είναι ο μόνος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης ποδοσφαιριστών που φτάνει να διαμορφώνει τόσο υψηλή τιμή για τον Μανωλά. Πώς έφτασε εκεί;
Ο οργανισμός Ολυμπιακός και ο Μίτσελ ήταν ένας συνδυασμός που λειτούργησε παραπάνω από αποτελεσματικά στην περίπτωση αυτή. Ο Μανωλάς έφυγε το 2012 από μια ΑΕΚ που υπολειτουργούσε, έναν σύλλογο που θύμιζε ΑΕΚ μόνο στο όνομα, το έμβλημα και τη φανέλα, μια ΑΕΚ που του “επέτρεπε” να παρκάρει – στα Σπάτα – το αυτοκίνητό του στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ και να μένει ατιμώρητος, και πήγε σε έναν Ολυμπιακό που παρέδιδε εγχειρίδιο συμπεριφοράς που αρμόζει στον ποδοσφαιριστή και μαζί το ποινολόγιο για κάθε παράπτωμα. Η ΑΕΚ του επέτρεψε να δείξει στον πολύ κόσμο το ταλέντο του, αλλά του έκανε και τη ζημιά που προκαλούν στους ποδοσφαιριστές οι σύλλογοι που λειτουργούν δίχως κανόνες, δίχως αρχές. Και πάνω που ο Μανωλάς ωρίμαζε ποδοσφαιρικά/επαγγελματικά στον Ολυμπιακό, βοηθούμενος από την αλλαγή περιβάλλοντος, ήρθε και ο Μίτσελ. Για να του “κόψει” τις αυθαιρεσίες και το άναρχο παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια, να του κόψει τα αλόγιστα ρίσκα που έπαιρνε με ρισκαδόρικες μεταβιβάσεις ή ντρίμπλες και με άσκοπες ή επικίνδυνες προωθήσεις, να τον αφήσει στον πάγκο για να τον τιθασεύσει, με συνέπεια να αναδείξει τον αμυντικό που έχει, σαν από dna, ο Μανωλάς μέσα του.
Σήμερα, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει χάρη στις παραστάσεις του Champions League και του Μουντιάλ, η οποία έχει προστεθεί σε μια προϋπάρχουσα υψηλή αυτοπεποίθηση, ο Κώστας Μανωλάς είναι ένας σπουδαίος στόπερ της γενιάς του. Κι αν πέσει σε χέρια το ίδιο καλά ή καλύτερα/πιο έμπειρα από αυτά του Μίτσελ, και μπει για να λειτουργήσει σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο με υψηλά στάνταρ, θα έχει όλες τις προοπτικές να φτάσει ακόμη υψηλότερα και να φορέσει φανέλες που δεν φορέθηκαν ποτέ από Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Πηγή: Gazzetta

 

Live Streaming.22:00 Burnley FC vs Chelsea Premier League.Eastern European Time

Ανεβάζει ρυθμούς η Εθνική


Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Εθνική μας που παρουσιάστηκε ακόμα πιο βελτιωμένη σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σλοβενία, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας με 95-65. Οι Νεοζηλανδοί σημείωσαν μόλις 17 πόντους στο β' ημίχρονο.
Η Εθνική μας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα στη φιλική αναμέτρηση που έγινε για το τουρνουά της Λιθουανίας με 95-65.
Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη σημείωσαν το δεύτερο διαδοχικό θετικό τους αποτέλεσμα, ενώ παρουσιάστηκαν ακόμα πιο βελτιωμένοι σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στους Σλοβένους.
Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Νέα Ζηλανδία... 
Επόμενος παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα είναι την Τετάρτη (20/8, 21:15) απέναντι στην Τουρκία στο ΟΑΚΑ, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα ένα με τους Τούρκους, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.
Ο αγώνας:
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι διεθνείς μας, όμως στο 6ο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να ξεφύγουν με επτά πόντους, έπειτα από καλάθι του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος έκανε το 25-18. Σ εκείνο το σημείο, η Νέα Ζηλανδία αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει την διαφορά την διαφορά από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Βουγιούκας με 1/2 βολές, πάντως ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το σκορ το πρώτου δεκαλέπτου (26-23).
Στην δεύτερη περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με την Εθνική να προηγείται με 31-30. Ο Φώτης Κατσικάρης πέρασε στο παρκέ τους Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Νίκο Ζήση, χαμηλώνοντας το σχήμα. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το σκορ ένα λεπτό πριν το ημίχρονο να είναι 48-47 για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια με 50-48. Στο ημίχρονο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο Ζήσης με 14 πόντους και ο ακολουθούσε ο Γιάννης Μπουρούσης με 11.

Πάτησαν... γκάζι και επιμέρους 26-8
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι διεθνείς διατήρησαν το προβάδισμα τους. Ο Παπανικολάου στο 23ο λεπτό με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 57-53 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ ο Βούκονα έριξε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (59-55). Ο Παπανικολάου έκανε το 6-55 στο 25'. Οι Νεοζηλανδοί δυσκολευόντουσαν να βρουν λύση απέναντι στην άμυνα της Εθνικής μας, κάνοντας διαδοχικά λάθη. Ο Καϊμακόγλου με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους εννέα πόντους (64-55).
Ο Κόρεϊ Ουέμπστερ μείωσε σε 66-58 για να κάνει ο Κώστας Παπανικολάου έπειτα από κλέψιμο το 70-58 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική μας συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 78-59.
Η διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβηκε στο 32ο λεπτό στους 21 πόντους, ύστερα από καλάθι του Ανδρέα Γλυνιαδάκη (82-61)). Η Νέα Ζηλανδία έριξε την διαφορά στους 20 πόντους, ενώ ο Πρίντεζης έκανε το 86-64 στο 26'. Η Εθνική μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 95-65. Με αυτόν τον τρόπο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα του, αφού είχε προηγηθεί η νίκη χθες (17/8) επί της Σλοβενίας.
Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-48, 78-59, 95-65.

Πηγή: Sport 24

Το μήνυμα του Σουάρες στον Ρότζερς


Ο Λουίς Σουάρες ανήκει πλέον στη Μπαρτσελόνα αλλά δεν ξεχνάει τη Λίβερπουλ. Διαβάστε για το μήνυμα που έστειλε στον Ρότζερς πριν την πρεμιέρα των "κόκκινων" κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στο "Άνφιλντ" ο Λουίς Σουάρες μετακόμισε αυτό το καλοκαίρι στη Μπαρτσελόνα έναντι 75.000.0000 λιρών, παρόλα αυτά ο Ουρουγουανός άσος δεν ξεχνάει την Λίβερπουλ.
Μάλιστα λίγο πριν το πρώτο ματς των "κόκκινων" για τη φετινή Premier League με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον, έστειλε ευχητήριο μήνυμα στην πρώην ομάδα του μέσω του Μπρένταν Ρότζερς.
"Μου έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα το πρωί της Κυριακής που μας έδωσε τις καλύτερες ευχές και είπε στους πρώην συμπαίκτες του να ξεκινήσουν δυνατά.
Είναι ένας φίλος της Λίβερπουλ τώρα. Του απάντησα. Είναι καλό παιδί αλλά έχει φύγει. Η καρδιά του είναι με τη Λίβερπουλ.

Θα είναι για πάντα με τη Λίβερπουλ και η κίνησή του ήταν πολύ όμορφη", αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα με τη Σαουθάμπτον (δύσκολη νίκη με 2-1 για τους "κόκκινους") ο Βορειοιρλανδός τεχνικός.
Σημειώνεται πως ο Σουάρες ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ στην Premier League με 31 γκολ σε 33 εμφανίσεις, με τον Ρότζερς να στηρίζεται πλέον στους Στάριτζ-Στέρλινγκ-Λάμπερτ στη γραμμή κρούσης και ίσως μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής. 

Πηγή: Sport 24

Το πρόβλημα του Σβαϊνστάιγκερ φέρνει Κεντίρα

Το πρόβλημα του Σβαϊνστάιγκερ φέρνει Κεντίρα Τεράστιο πρόβλημα προκύπτει στο κέντρο της Μπάγερν καθώς όπως αποκαλύπτει η Bild o Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τένοντα του αριστερού του γονάτου.

Ο Γερμανός μέσος έκανε εδώ και μήνες ενέσεις στο αριστερό του γόνατο για να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε στον τένοντα και να μπορέσει να ολοκληρώσει αρχικά τη σεζόν με τους Βαυαρούς κι εν συνεχεία να παίξει με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τα συνεχή παιχνίδια στο Μουντιάλ και ο παίκτης θα χάσει την εκκίνηση της σεζόν, χωρίς να μπορεί κανείς για την ώρα να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα.
Με δεδομένο και τον σοβαρό τραυματισμό του Χάβι Μαρτίνεθ η Μπάγερν πιθανότατα θα κινηθεί για την απόκτηση του μέσου με το όνομα του Σάμι Κεντίρα να έρχεται στο προσκήνιο.

Πηγή: AEK365